גביניות טבעוניות

גביניות טבעוניות

כן, הדבר המדהים, הרך, האוורירי, הגבינתי המתוק הזה הוא ללא מוצרי חלב או ביצים בכ-לל!

גביניות מבצק שמרים במילוי גבינת סויה ביתית ומתוקה.

חג שבועות שמח!

מצרכים

כ-30 יחידות

 

לבצק שמרים

  • ½ 3 כוסות קמח לבן (500 גרם)
  • 1 כף שמרים יבשים אינסטנט (או חצי שקית שמרית)
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כוס חלב סויה
  • ⅓ כוס רסק תפוחים (כ-100 גרם)
  • ⅓ עד ½ כוס שמן
  • ¾ כפית מלח

 

מלית גבינה

  • 2 ליטר חלב סויה ללא תוספת סוכר/מלח
  • 2 לימונים
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 5 כפות אבקת סוכר
  • גרידת לימון מחצי לימון
  • קורט מלח
  • * גרסה לעצלנים: 1 חבילת גבינת טופוטי "שמנת" + שקית של אינסטנט פודינג וניל + גרידת לימון + קורט מלח)

 

להגשה: אבקת סוכר

 

הכנה

 

הכנת הבצק

בקערה מנפים את הקמח, מוסיפים את הסוכר, השמרים, השמן, חלב הסויה ורסק התפוחים ומתחילים ללוש. אחרי 2-3 דקות של לישה מוסיפים את המלח בפיזור גס מלמעלה וממשיכים ללוש במשך 15-20 דקות בנחישות וכאילו אין מחר (למי שיש מיקסר ללישה – מברוק, יספיקו 10 דקות). הבצק אמור להיות די רך, קצת דביק ולח אבל נוח ללישה. אם הוא מרגיש יבש/קשה, אפשר להוסיף עוד קצת חלב סויה או רסק תפוחים, אם הוא נדבק אפשר להוסיף קצת שמן, ואם הוא רך מדי אפשר להוסיף קצת קמח. חשוב ללוש אותו בכח ולקפל אותו לתוך עצמו – כמה שיותר, יותר טוב.

כשסוף סוף מסיימים ללוש, מרטיבים את הידיים במעט שמן וטופחים על הבצק, שמים אותו בקערה, מכסים במגבת והולכים הצידה לבכות קצת על הידיים הכואבות.

אחרי שעה וחצי – שעתיים הוא אמור להכפיל את נפחו ואז הוא מוכן לעבודה. בינתיים אפשר להכין את הגבינה.

גביניות טבעוניות

 

הכנת מלית הגבינה

שמים את החלב בסיר על אש גבוהה ביחד עם מיץ הלימון ומביאים לרתיחה. כשהנוזל רותח מכבים את האש ומכסים לכמה דקות. בשלב הזה המוצקים הלבנים אמורים להפרד מהנוזל שנהיה שקוף. אם זה לא קרה – מוסיפים עוד קצת מיץ לימון, נותנים חצי ערבוב ומחכים דקה. עכשיו זה אמור להיות ברור: עננים לבנים שצפים בנוזל שקוף. יש? יש. עכשיו מסננים את הכל בזהירות דרך בד גבינה (או 3 שכבות של גאזה שקונים בבתי מרקחת), ונותנים לנוזלים לרדת במשך כמה דקות עד שנשארת לנו בבד עיסה גושית, אבל לא יבשה מדי.

אחרי הסינון מעבדים את הגבינה בבלנדר/ בלנדר מוט עד לקבלת גבינה חלקה במרקם של גבינת שמנת. אם יצא סמיך מדי אפשר להוסיף קצת מים.

לגבינה מוסיפים את האינסטנט וניל, הסוכר וגרידת הלימון, קורט מלח ומערבבים. אמור להיווצר לנו מרקם מאוד סמיך, כמו גבינת שמנת שמנה במיוחד. מכניסים למקרר עד שהבצק מוכן.

 

 

הכנת הגביניות

את הבצק מכינים בשתי נגלות, אז חותכים חצי מהכמות ומרדדים לעובי של 2 עד 3 מ"מ.

את הבצק המרודד חותכים לריבועים בגודל של 5*5 ס"מ.

אם הבצק קשה מדי לרידוד אפשר לכסות אותו במגבת ולהניח לו ל-10 דקות והוא יתרכך בחזרה ויהיה נוח לעבודה.

במרכז הריבוע מניחים כפית מהגבינה, תופסים עם האצבעות שני קצוות מנוגדים, מותחים קצת, ומחברים אחד מתחת לשני. שימו לב שצריך להשאיר קצת מרווח לבצק לתפוח, לא צריך להדק עד הסוף, רק לחבר ביניהם עם לחיצה קלה של שתי אצבעות.

עכשיו לוקחים את שני הקצוות הנותרים, מותחים ומחברים מעל החיבור הקודם. גם פה משאירים רווחים ומחברים רק כמה שצריך כדי שקצוות הבצק יידבקו.

 

* מי שרוצה יכול פשוט לסגור 2 ריבועים אחד על גבי השני, עם מלית ביניהם, ורק להדק קצת את הקצוות. גם זה יוצא חביב.

גביניות טבעוניות

 

מניחים בתבנית ומכסים להתפחה שניה של כחצי שעה או עד שהגביניות כמעט מכפילות את עצמן.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מורחים את הגביניות בסילאן מדולל במים, או במעט שמן, או בשום דבר – ואופים כרבע שעה או עד שהגביניות זהובות.

 

להגשה – מסננים קצת אבקת סוכר מלמעלה.

 

בתאבון!

גביניות טבעוניות

גביניות טבעוניות

גביניות טבעוניות

 

לממהרים ולממהרות

מערבבים את השמרים עם ⅓ מכמות החלב + כף מכמות הסוכר בצד. בקערה מערבבים את חומרי הבצק חוץ מהמלח, מערבבים. מוסיפים את השמרים ולשים 10 דקות במיקסר או 20 דקות בידיים. את המלח מוסיפים אחרי 2-3 דקות לישה. מניחים להתפחה של כשעה וחצי-שעתיים.

מכינים את גבינת הסויה (רק ללא התיבול). אחרי שלב הסינון, מעבדים אותה בבלנדר/מעבד מזון לקבלת גבינה חלקה. מוסיפים את האינסטנט פודינג וגרידת הלימון, טיפה מלח ומערבבים. מעבירים למקרר לצינון של כשעה.

מרדדים חצי מכמות הבצק לעובי של 2-3 מ"מ וחותכים לריבועים בגודל 6*6 ס"מ. במרכז כל ריבוע שמים כפית מהמלית. מקפלים מעל הגבינה שני קצוות מנוגדים של הבצק (צריך למתוח אותו קצת) ומהדקים אותם אחד לשני בעדינות. מקפלים ומהדקים גם את שני הקצוות הנותרים, מבלי לחנוק את המלית יותר מדי.

מכסים להתפחה נוספת של כחצי שעה, מורחים בסילאן מדולל במים / שמן ואופים ב-180 מעלות כ-15 דקות או עד להזהבה.

להגשה – מסננים אבקת סוכר מעל.

 

119 תגובות

הוסף תגובה
  1. נראה מעולה!
    אפשר להכין את הגבינה יום לפני?
    בעצם, אפשר להכין לא רק את הגבינה אלא את כל המלית יום לפני?

    • אפשר להכין את הגבינה מראש, מקסימום אם היא נהיית קשה מדי אפשר להוסיף קצת חלב סויה / מים לדילול.
      את כל הגביניות אפשר להכין מראש, הן נשמרות מצוין גם במקרר! חימום של כמה שניות במיקרו והן חוזרות להיות פלאפיות.

  2. נראה מעולה!!!תודה על המתכון!!!

  3. היי,את יודעת מהי כמות הגביניות שיוצאת בערך מהעיסה שציינת פה? :) (כלומר,כמה יחידות?)
    תודה מראש!

  4. נראה מצויין! כמה גביניות יוצאות בערך?

  5. וואוו! נראה מעולה.
    יהיה נחמד לדעת איזו כמות יוצאת מכל הבצק הזה…

  6. רשמת לממהרים ולממהרות קורנפלור במקום פודינג, כמה? ומבחינת טעם כדאי להוסיף עוד משהו לקורנפלור?

  7. הלק הזה הורס אותי כל פעם מחדש :)

  8. נראה מעולה, אבל למה לקרוא לנו עצלנים? אנחנו פשוט אנשים שאוהבים להיות יעילים ולחסוך זמן!

  9. סתם שתדעי, כל ההתעסקות הזאת בהכנה של הגבינה היא מיותרת. אפשר פשוט להרתיח את החל"ס והלימון ביחד ולסנן. ניסיתי בשתי הדרכים וזה יוצא בדיוק אותו דבר.

  10. נופר את אלופה!

  11. תודה נופר! הכנתי ויצא מעולה! השתמשתי בטופוטי וגילגלתי סהרונים במקום ריבועים. הבאתי לפיקניק חברים ולארוחת ערב משפחתית, כולם ממש התלהבו, ילדים ומבוגרים, וביקשו מתכון, וכך שוב אני שולחת, בפעם האלף, לינק לבלוג שלך…

  12. האם מרחת משהו על הגביניות לפני האפייה? שזופות באופן מושלם. מה הסוד?

  13. תודה על המתכון! ניסיון ראשון שלי באפייה טבעונית ובהכנה של גבינת סויה! הפירוט עזר לי מאוד מאוד. החלפתי את הרסק תפוחים בטחינת שקדים ( שקדיה) כי פתאום גיליתי שאין…. יצא מוצלח! מאוד נהניתי!

  14. הכנו אתמול ביחד אני ואמי – שרגילה מאד לבצק שמרים רגיל…והיא מאד התלהבה מהבצק המדהים שיצא – ללא ביצים! יצא מעולה וטעים :-) תודה!

  15. אני פשוט כל כך שמחה שמצאתי אותך!!
    קוראים לי שירה ואני בת 13 שלושה חודשים טבעונית לפני שהייתי טבעונית אהבתי מאוד לבשל ולאפות כמעט כל יום בחודש הראשון לטבעונות נטשתי את המטבח נמאס לי אז חיפשתי מתכונם טבעונים במהלך החיפוש הייתי בטוחה שהמתכונים היו סלטים קטנים ולא משביעים שמצאתי את הבלוג הזה הייתי בשוק לא האמנתי שהכול טבעוני ואפילו בדתי במתכונים עצמם אז רציתי להגיד תודה בזכותך אני שוב במטבח ומוצאת את עצמי מכינה למשפחתי דברים טבעונים ומצדם הביקוש רב…(:

    • את מקסימה, תודה רבה לך :)
      כבוד הוא לי להחזיר אותך למטבח, את תראי שעוד יהיו לך הרבה הפתעות טובות עם המטבח הטבעוני בהמשך… בהצלחה!

  16. *בדקתי

  17. לפני 20דקות יצאו מהתנור…..יצא מעולה. חג השבועות הטבעוני הראשון שלי ואיזה כייף זה הולך להיות. תודה

  18. יצא טעים. הבן הקרניבור שלי חשב שאני מפנקת אותו לשבועות ולא זיהה שזה ויגאן. קטעים. אגב, חצי מילאתי עם שוקולד השחר פרווה (לא מוצאת משהו ללא חלב מקומי פה בקליפורניה וזה מה שמוכרים בחנויות של ישראלים). יצא מצויין.
    תודה על המתכון הידידותי למשתמש. צחקתי על הבן שלי כל כך. שווה את העבודה.
    שוב תודה.

  19. ה"גביניות" משתבחות עוד יותר אחרי יום-יומיים במקרר וחימום עדין אח"כ. הבצק כל כך מוצלח. את נהדרת! אני בגן-עדן!

  20. טוב, זה מדהים. הבצק מדהים..
    לא היה לי אינסטנט פודינג וניל כי קניתי שוקו בטעות.. שמתי שמנת צמחית והקצפתי עם הגבינת סויה ואני ממש מצטערת שלא עשיתי עם הגבינת סויה כמו שהייתה וזהו..
    זה היה קצפתי מדיי והכל ברח החוצה מהגביניות. עדיין טעים אבל אין מלית :\
    עשיתי חלק עם מלית של ריבת תפוחי עץ ולחלק פירות יער, אחלה מתכון!

    • לערבב את הגבינה עם קצפת זה מעולה, רק לא לאפייה.. :)
      עם מלית תפוחי עץ זה דווקא מעולה. או כל פרי שאוהבים.

  21. אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור אותו במקרר/מקפיא?

  22. מ-עו-לה

    הכנתי קילו קמח כדי שאוכל להקפיא לזמנים קשים :)

    תודה רבה

  23. כרגע הכנתי את הגבינה , עדיין לא את הגביניות, אבל הגבינה פשוט אדירה. ובכלל כל המתכון הזה , בטוח שאכין גם את הגביניות. תודה ! כיף של מתכונים וכיף של הדרכה. (ויופי של תמונות, וכן, הלק יפהפה ח)

  24. הייתי נדיבה עם המלית ושמתי לב שהיא תיגמר לי לפני הבצק… לקחתי רסק תפוחים וצימוקים, הוספתי , ערבבתי (עם הגבינה כמובן) ומיליתי- יצא מוּאי טעים!!!
    אגב בגלל שאני חושבת שהמילוי זה החלק הכי כייפי אפשר לסגור רק 2 קצוות ולהשאיר את השניים השניים פתוחים, כך שיוכל להכיל יותר מילוי תודה על מתכון נהדר:)

  25. עקבתי אחרי המתכון, אבל הפעם לא קיבלתי תוצאה דומה לשלך.
    לגבי הבצק, השתמשתי בגרבר תפוח בתור רסק-תפוחים, והוספתי ממנו 4 כפות, כמו שכתבת. בתמונה שצרפת הבצק נראה רך, ספוגי-משהו, ואם מכניסים פנימה אצבע היא "טובעת". הבצק שקיבלתי היה קשה, לא ספוגי, והאצבע נתקלה בהתנגדות. למרות זאת, הבצק תפח היטב. אחרי ההתפחה קיבלתי בצק שנראה כמו שלך.
    לגבי הטפינה, השארתי את בלילת החל"ס-מיץ לימון בסיר מכוסה למשך כ-20דק'. קיבלתי בסיר תוצאה גבשושית, כמו בתמונות שיש במתכון "גבינת סויה ביתית". סיננתי דרך שתי שכבות של בד חיתול למשך כ-3דק', וגם עזרתי לנוזלים לצאת בעזרת כף. כשערבלתי בבלנדר, לא קיבלתי מרקם של גבינת שמנת, אלא נוזל דליל וחלק. העיסה שהעברתי לבלנדר הכילה מעט נוזל שלא חלחל דרך הבד. גם אחרי שהוספתי את אבקת האינסטנט פודינג, אבקת הסוכר וגרידת הלימון הנוזל לא הסמיך למרקם של גבינה שמנה מאוד, אלא היה כמו קרם קוקוס מנוער. הקרור עזר מעט להתמצקות, אבל בשלב ההתפחה השניה הטפיניות נפתחו, וחלק מקרם הטפינה זלג החוצה.
    האם יש לך הצעות לשיפור? המלצות לגבי רסק התפוחים, משך הזמן שצריך לסנן את החל"ס-מיץ לימון ודרך כמה שכבות בד?
    אצלך הטפיניות נראות מושלמות! סגורות, שחומות, רכות ובגודל אחיד. אצלי חלקן נפתחו, חלקן נותרו זהובות, בגדלים משתנים למרות שהקפדתי על החיתוך, ולמרות זאת – רכות.
    תודה.

    • אויש, נראה שהיתה לך חוויה די מתסכלת בסה"כ!
      למרות מה שנדמה לך, עשית הכל נכון, ורק בגלל אי דיוקים קלים קיבלת תוצאות קצת שונות:
      1. הרכות של הבצק לפני התפיחה תלויה במידת הנוזלים, ככל שיש יותר נוזלים (מים) הוא יהיה רך ודביק יותר. בצק שמרים איכותי זה בצק רך וקצת דביק. לפעמים כשאנחנו לשים אותו ביד אנחנו נוטים להוסיף יותר מדי קמח כדי שנוכל ללוש אותו בנוחות, אבל זה לא בהכרח אידיאלי לבצק עצמו. פעם הבאה תוסיפי עוד כף עד כמה כפות של מים (כל פעם קצת תוך כדי לישה) עד שתגיעי למרקם המושלם. זה גם עניין של נסיון, אחרי כמה פעמים תופסים את העניין.
      2. הטפינה: כנראה שעיבדת אותה עם יותר מדי נוזלים, להבא פשוט תסחטי אותם יותר (אפשר להרים את הבד וקצת ללחוץ עם היד כדי לעזור לנוזלים לרדת). למרות כל זאת, הגבינה שמתקבלת לאחר העיבוד היא אכן קצת דלילה, קצת כמו מיונז – אבל אחרי ערבוב עם שאר הרכיבים וקירור של כשעה היא מתייצבת יותר. זה רק עניין של סינון הנוזלים (גם זה עניין שתופסים אחרי פעם פעמיים, כי זה אף פעם לא לגמרי מדויק אלא לפי העין, לא ממליצה לך לוותר על הטפינה כי היא מצוינת גם כגבינה מלוחה וגם כמלית לקינוחים!).
      3. הצורה והעובדה שחלק נפתחו זה ככל הנראה בגלל הדבקה קצת מרושלת, חשוב להדק עם האצבעות כי הבצק תופח ומשתחרר מההדבקה וכך מאבד את הצורה שלו. גם לי נפתחו כאלו שלא הקפדתי להדביק היטב (בתמונה בררתי את אלו שיצאו הכי יפה.. את השאר אכלתי מהר מהר לפני שמישהו שם לב! :) בכל מקרה תמיד אפשר למצוא צורות נוספות לסגור את הבצק, כמו שראית עשיתי גם אופציה של מלבן על גבי מלבן, שיצאה טעימה ומרשימה לא פחות, וגם אופציה נוספת שלא צילמתי שבה לקחתי ריבוע, שמתי כפית של מילוי, וסגרתי אותו מצד אחד לצד השני כך שהתקבל מעין גליל וגבינה שמבצבצת משני הקצוות. גם זה יצא מצוין ואלו שהידקתי היטב לא נפתחו.

  26. רוצה להכין :)
    2 ליטר חלב סויה למילוי?? זה לא המון? יש לי רק ליטר אחד איך לאלתר?

    • מליטר חלב סויה מקבלים בערך 300 גרם של גבינה, ומכיוון שיש לנו הרבה בצק, צריך הרבה גבינה כדי למלא אותו..
      אם יש לך גבינת טופוטי זה גם יעבוד ואם לא אז אפשר בחצי מהכמות למלא במלית אחרת כמו תפוחים או אפילו שוקולד

  27. במה אפשר להחליף את החלב בבצק עצמו? מים? מיץ תפוזים אולי?

    • אפשר להחליף במים,
      אבל לדעתי חלב הסויה תורם לרכות של הבצק. לא סגורה על זה ב-100%. בכל מקרה אפשר גם עם מים בכיף. לא תפוזים.

  28. אפשר להשתמש בחלב שקדים במקום הסויה? הכוונה גם בבצק וגם במילוי.

    • בבצק זה אפשרי אם כי אני לא בטוחה שזה יתן אותו אפקט של רכות לבצק כמו חלב הסויה. אולי עדיף פשוט להמיר במים.
      במלית אני לא חושבת שזה יעבוד, כי כדי ליצור גבינה צריך שיהיו מספיק מוצקים בחלב, ובחלב שקדים אני לא חושבת שיש.
      אם יש לך רגישות לסויה – אני ממליצה להמיר את מלית הגבינה במלית תפוחים, גם זה יצא מצוין. אפשר גם שוקולד :)

  29. יש לך רעיון למילוי שוקולד? חושבת לעשות חצי חצי.

    • אפשר פשוט להמיס שוקולד מריר עם קצת חלב סויה (משהו כמו רבע כוס לכל 100 גרם), ולזה אפשר להוסיף אבקת נוגט אם יש לך, או בלי – גם בסדר.

  30. אפשר להכין עם חלב אגוזי לוז ממותק?

    • בתור מילוי?
      אני לא חושבת שהוא יתגבן לכדי גבינה, לדעתי אין בו די מוצקים.. אפשר להכין ממנו מילוי ע"י הסמכה עם קורנפלור ואבקת סוכר שמבשלים ביחד עד שמסמיך קצת ואז מצננים. אבל הטעם יהיה שונה ומאוד אגוזי.

  31. מצאתי את האוצר שלך רק היום
    איזה אושר מתפרץ!!!

    אני טבעונית ירוקה :)… (שבוע שני שלי).

    לאמא שלי ולי היה טקס כל יום שישי,
    היא היתה מגיעה ב8 בבוקר עם 4 גביניות מהמאפיה
    והיינו חוגגות עם כוס קפה!!

    ובשבועיים האחרונים לא חגגנו….כי לא הסכמתי

    לפני כמה דקות התקשרתי להודיע לה
    שהטקס חוזר הביתה!!

    מחר אנחנו מכינות יחד את הגביניות לפי המתכון שלך
    עשית לי חשק לתת ביס למחשב! :)

    אז אחרי כל זה…יש לי שאלה :)

    האם אפשר להשתמש בחלב סויה וניל ? או שחייבים חלב סויה רגיל ?
    או אולי ליטר רגיל וליטר וניל? כי קניתי היום וניל :)

    א-ו-ש-ר!!!!

    • איזה כיף לי :)
      ממליצה לך להכין כמות גדולה ולהקפיא, וכך לא תצטרכו כל פעם להכין במיוחד.
      אפשר להשתמש בחלב סויה וניל, אין בעיה.
      בהצלחה!

  32. היי , לא ממש הבנתי – אם אני משתמשת פשוט בשמנת טופוטי במקום להכין גבינה לבד, אני צריכה לשים הכל בבלנדר , במיקסר או סתם לערבב עם כף ? תודה רבה !!

  33. הי נופר,

    איך הבצק יוצא בלי שמרים? או האם יש לך מתכון לבצק בלי שמרים?

    תודה
    האתר מעולה!!!

    • לצערי אי אפשר להשמיט את השמרים, כי זה בצק שמרים..
      יש עוגות אחרות ללא שמרים, כמו עוגות בחושות או עוגות על בסיס קרמים למניהם.
      ותודה! :)

  34. היי, נראה מעולה! איזה כיף :)
    אם אני רוצה להשתמש בחלב סויה ממותק, לשנות משהו בשאר הרכיבים? אם כן, מה? תודה :)

    • בבצק או בגבינה?
      בבצק אין בעיה ולא צריך לשנות שום דבר.
      בגבינה אני לא ממליצה. לא ניסיתי, אבל יש לי תחושה שזה יצא עם טעמי לוואי, ואני גם לא בטוחה שזה יתגבן כראוי כי בממותקים למניהם יש חומרים מייצבים למניהם וזה עלול להפריע.

  35. אגב אפשר להשתמש במלית הזו לעוגת גבינה? יש לך מתכון בסגנון?

    • אפשר, אבל לא בפני עצמה. צריך להוסיף לזה גם משהו במרקם שמנת ועמילן כלשהו לייצוב. דווקא יש מתכונים כאלו ברשת אבל עוד לא יצא לי לנסות בעצמי אז אין לי המלצה ספציפית (זה בתכנון!)

  36. הכנתי פעמיים את הבצק ומשום מה זה לא תופח!:( לא מצליחה להבין למה זה לא הולך, כשאני מכינה בצק לפיצה זה ממש תופח. יש לך מושג במה אני טועה?

  37. נראה מעוללההה!! ויש לך בלוג מדהים, אני יושבת בדילמה כמה חצי שעה מה להכין כי בא לי הכל.
    יש לי שאלה, אני רוצה להכין חצי עם גבינה וחצי עם תפוחים. יש לך רעיון איך להכין את המלית של התפוחים?

    • אלתרתי את זה פעם – כשהיה לי עודף של רסק תפוחי עץ שרציתי לנצל, ערבבתי אותו עם אבקת סוכר, קצת מיץ לימון, קצת קינמון. אפשר להוסיף גם טיפה מרגרינה בטעם חמאה אבל לא חובה. אפשר להוסיף צימוקים אם אוהבים.
      ותודה רבה!! :)

  38. נופר האם ניתן להחליף את הגבינת סויה (למי שלא יכול) בגבינת אגוזים כלשהי? יש לך מתכון לגבינת אגוזים מתוקה?

    • אפשר להחליף אותה בגבינה מסוג אחר, אבל אין לי מתכון מדויק. לא בטוחה שהייתי הולכת ממש על גבינה מאגוזים כי זה די כבד, אבל אפשר אולי ליצור מעין פודינג מתוק עם קורנפלור וחלב צמחי (אורז/שקדים). תיאורטית, אפשר גם ליצור גבינה מחלב שקדים ביתי, אבל אין לי הנחיות מדויקות. זה דומה מאוד לגבינה מחלב סויה רק שצריך מראש להכין את חלב השקדים ובכמות מספקת, ולסחוט היטב כדי שיהיו די שומנים ומוצקים ליצירת הגבינה.
      או שאפשר ללכת על מלית תפוחים בכלל, עם סוכר, וניל, קינמון ואפילו צימוקים :)

  39. מתכון נראה מעולה,במה אפשר להחליף את הרסק תפוחים?

    • הרסק תפוחים נותן רכות, לא הייתי מוותרת עליו. אפשר להשתמש גם בתפוח רגיל, רק לקלף אותו, לקצוץ אותו לקוביות ולשים במיקרו לריכוך. הטעם שלו כמובן לא מורגש במאפה.

  40. הי נראה מעולה! ככלל יש לך המון רעיונות מדהימים וכיף להיכנס לבלוג שלך כל פעם מחדש :-)

    שאלה לגבי הגביניות, יצא לך להקפיא גביניות (לאחר האפייה) ולהפשיר? אם כן- האם יצא טעים?

    במידה ולא, כמה זמן מראש ניתן להכין בלי שייתיבש עד לארוחה?

    המון תודה וסופ"ש נעים ורגוע :-)!

    • תודה רבה לך!
      אין שום בעיה להקפיא אותן, הן נשמרות מעולה ואחרי חימום קל במיקרו הן מושלמות ורכות.
      גם חימום אחרי מקרר מחזיר להן את הרכות.

  41. היי אני טבעונית שבועיים וקצת בת 12 וחצי מצאתי פה מתכונים מעולים תודה
    הכנתי את המלית עם חלב אורז:( יש לך רעיון מה אפשר להוסיף כדי שזה יתקשה?

  42. בסדר,בכל זאת תודה רבה!יש פה מתכונים מדהימים!ועשינו כמה עם מלית שוקולד:)יצא מאוד נחמד!תודה!

  43. הכנתי ויצא מדהים!!! כל האורחים הלא-טבעוניים ששומרים כשרות לא האמינו לי שזה לא חלבי…

  44. יצא מעולה וכולם התלהבו. אבל המילוי (בגרסא עם הטופוטי, ועם הקיפול שבתמונות) יצא כולו החוצה.. עשינו הכל בדיוק לפי המתכון, מה אפשר לעשות כדי למנוע את זה?

    • או שהיה יותר מדי מילוי, או שהידקת אותם יותר מדי אז הוא התפרץ החוצה.. בכל מקרה אפשר גם להוסיף מעט קורנפלור כדי לעזור למצק את הטופוטי במידה והרגשת שזה נוזלי מדי.

  45. היי נופר, כרגיל המתכונים שלך עומדים לככב אצלי בחג! אז קודם כל תודה!
    ובקשר למלית – במרכיבים ציינת 5 כפות אבקת סוכר. אם משתמשים בגבינת טופוטי מוכנה, האם להוסיף את אבקת הסוכר או שזה שייך להכנת הגבינה? אבקת הסוכר לא מוזכרת בגרסה לממהרים…

    • תודה רבה! :)
      הטופוטי זקוקה לסוכר.. כדאי להוסיף. אבל את יכולה לטעום ולהחליט בעצמך :) המלית צריכה להיות מתוקה למדי אבל גם אם ויתרת על האקסטרה סוכר, אפשר תמיד להוסיף אבקת סוכר על הגביניות מלמעלה. בהצלחה!

      • יצא נהדר! אמנם לקח לי כמה ניסיונות עד שהבנתי את גודל הריבועים ואיך לסגור אותם אבל בסוף יצא "קונדיטוריה" וטעים נורא!

  46. נראה ממש טוב.
    יש לך רעיון למה לעשות למי שאין גישה לאינסטנט פודינג? אני גרה בארה"ב וזה דבר אחד שאין לנו..

  47. היי נופר,
    הכמויות של חלב הסויה ורסק התפוחים בבצק שכתבת כאן שונות מאלו שכתבת באותו המתכון בחוברת.
    האם אחד מהם מדוייק יותר?

    תודה!

    • המתכון בחוברת יותר מדויק. למרות שזה בכל מקרה קצת משתנה בהתאם לקמח, מזג האוויר והטמפרטורה של החומרים… יצא לי להכין את זה גם ככה וגם ככה וזה יצא טעים בשני המקרים :)

  48. אני באמצע ההתפחה השנייה והכל נראה מעולה. הדבר היחידי הוא שמשני ליטר חלב סויה, שהפכתי לגבינה מתוקה נשארה לחי המווווון מלית מיותרת :( עכשיו אני מתלבטת מה אני יכולה לעשות בה, כי לא מתחשק לי לזרוק. מוזר לי שרק אצלי זה ככה. אולי עשיתי משהו לא בסדר?! :)

    • יכול להיות שהבצק שלך לא היה מרודד מספיק ואז "בזבזת" מלא בצק ומעט גבינה.. גם יכול להיות שהיו לך הרבה נוזלים שנשארו וככה יצאה כמות גדולה יותר.
      בכל מקרה זה לא דבר רע! יש מלא מה לעשות בגבינה הזו – אפשר לטגן קרפים או בלינצ'ס ולמלא אותם בה, אפשר להשתמש בו כמלית לקרמשניט, כשכבה אמצעית או עליונה בעוגה בחושה, ואפשר אפילו סתם לערבב כמה כפות של הגבינה ולהטביע אותן בבלילה של עוגה בחושה, זה יוצא מעולה! ממליצה בחום.

  49. הכנתי פעמיים ובשתי הפעמים יצא בצק רטוב מאוד ונאלצתי להוסיף כמעט 150 גר קמח בשביל שיפסיק להיות דביק מידי. נראה לי חצי כוס חלב או קצת יותר מכך היא כמות מתאימה. חוץ מזה יצא מצויין!

  50. הכנתי יצא מעולה!!!! בצק נהדר שיכול לשמש לעוד דברים , ומלית משגעת!!! תודה רבה את מוכשרת !!!!

  51. הי נופר. נראה מעולה! האם אפשר להכין את הגבינה מטופו?

    • אפשר, לי אישית זה לא כל כך טעים כי טעם הטופו מאוד מורגש (אלא אם זה טופו קדיתא..) אבל אפשר לנסות אם את אוהבת גבינות מטופו.

  52. הי, הגביניות נראות סוף הדרך!!! אני רוצה להכין אבל קצת חוששת שהטעם הלימוני יהרוס לי את טעם הגביניות המתוקות שאני זוכרת שהייתי מכורה אליהם בעוונותיי. אני כמעט בטוחה שלא היה טעם לימוני ואפילו לא כזה שמזכיר טעם לימוני בגביניות שאני זוכרת שקונים במאפיות. האם יש אפשרות לוותר על הלימונים במתכון?

  53. מעולה, לאחרונה גיליתי שהבת שלי רגישה לחלב, – נראה אחלה מתכון, יהיה אפשר להשתמש ב'גבינה' הנ"ל לעוגת גבינה אפויה. ?

  54. האם הבצק הזה יכול לשמש למילוי מלוח וכיצד?

  55. היי :) אפשר להכין את הגבינה עם חלב אחר? נניח חלב אורז?

    • חלב אורז לא מתגבן כמו סויה, אז התשובה היא לא, אבל אפשר להכין גבינות אגוזים, למשל גבינת קשיו מתוקה.

  56. הי, האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום קמח לבן? נראה לך שזה יעבוד?

  57. תמיד פחדתי משמרים! אבל אתמול הכנתי בפעם הראשונה ויצא פשוט מושלם, כולם ליקקו את האצבעות!
    איזה מתכון כייפי :)

  58. האם ניתן להשתמש בגבינת טופוטי בסגנון גבינה ולא שמנת?
    תודה רבה!!

  59. היי, אפשר לוותר על האבקת סוכר במלית? האינסטנט פודינג מתוק וניל בפני עצמו..

    • מהנסיון שלי זה לא מספיק מתוק, כי הגבינה לא מתוקה וצריך לאזן את זה. זה גם תלוי במה משתמשים. לטופוטי יש טעם לוואי שצריך לנטרל. לגבינה ביתית אין את טעם הלוואי הזה אז יש יותר מקום למשחק. בכל מקרה, המילוי אמור להיות מאוד מתוק, כי הבצק לא כ"כ

  60. אפשר לתת לבצק לילה במקרר?

  61. וואי איזב חלומי יצא.
    כל המשפחה הקרניבורית שלי נהנו "כאילו זה חלבי"
    הצלת אותי!
    מתכון מעולה וכיפי מאוד עזר ההערות על הבצק.תודה!

  62. בס"ד
    טוב אני ניסיתי לעשות את הבצק מקמח חיטה מלא במקום קמח לבן,
    הבצק יצא לי מאוד דביק ולא הצלחתי בכלל ללוש אותו
    כל פעם הוספתי עוד שמן (קוקוס) ועוד קמח קצת ורק בסוף הצלחתי קצת ללוש אותו,
    הוא תפח יפה אבל לא הצלחתי לרדד אותו כי הוא נדבק לשיש אפילו ששמתי על השיש קמח, נדבק למערוך , נדבק להכול..
    בסוף עשיתי עם היד גביניות ושמתי את המלית שדווקא יצאה טעימה מאוד
    זה יצא כמו לחמניות מתוקות מקמח חיטה מלא עם מלית גבינה- עשיתי 4 כאלה
    ב חמישית התייאשתי ועשיתי רולדה ענקית ארוכה שבקושי הצלחתי לגלגל בלי שנדבקה לכל דבר אפשרי עם המלית המתוקה, יצא סהרון ענק ומתוק

    • קמח מלא הוא קשה וקשה לעבוד איתו. אם רוצים לעשות את הבצק יותר בריא עדיף להמיר עד חצי מהכמות. ולהוסיף קצת יותר מים כי קמח מלא "שותה" יותר נוזלים

  63. סחטיין עליך, ממש עושה חשק!
    האם אפשר להחליף לקמח מלא במקום לבן? ניסית פעם?

    • לא מומלץ בכלל
      מקסימום להמיר חצי, וגם זה יפגע בטעם ובמרקם…
      אפשר להמיר לכוסמין לבן וחלק ממנו כוסמין מלא

  64. המתכון מושלם! בצק מעולה להתעסקות והגביניות מפלאות! הכנתי את המלית בגרסא לעצלנים.

להגיב על גל לבטל