ארוחה שלמה: תבשיל אורז עגול ושעועית, ירקות אפויים וסלט כרוב

תבשיל אורז עגול ושעועית ירוקה ברוטב עגבניות, תפוחי אדמה ודלעת ערמונים בתנור, וסלט כרוב אדום במיונז. ארוחה שלמה, פשוטה, טעימה ומזינה.

לא תמיד מתחשק לנו לעשות שמיניות באוויר בשביל להנות מארוחה טעימה ומשביעה. לפעמים מתחשק פשוט לזרוק כמה דברים לסיר/לתנור ושיצא לנו מזה משהו טעים.

תבשיל אורז עגול ושעועית

מספיק לכ-4 מנות.
  • 1/2 כוס אורז עגול (אני השתמשתי באורז עגול לבן, אבל מי שמעדיף אורז עגול מלא – כדאי להשרות אותו כשעה או יותר מראש, ולהכפיל את כמות הנוזלים וזמן הבישול)
  • כ-400 גרם שעועית ירוקה עדינה/צהובה קפואה (אפשר גם להחליף באפונה או ירק אחר שאוהבים)
  • למי שמחזיק רוטב עגבניות במקפיא, כדאי להפשיר בערך 1 כוס של רוטב בשביל התבשיל. אפשר לזרוק אותו ישר לסיר כשהוא קפוא ולתת לו להפשיר ולהתחמם ביחד עם השעועית והאורז + 1 כוס מים עד שהכל מפשיר ורותח, ואז להנמיך על אש קטנה להמשך הבישול.

למי שמעדיף להכין רוטב טרי:

מומלץ להשתמש רק בכוס אחת או קצת יותר מהרוטב ואת השאר לשמור לשימוש אחר או להקפיא (או להגדיל את הכמויות של האורז והשעועית בהתאם)
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • 1 קופסה של רסק עגבניות (240 גרם)
  • 1 קופסה של קוביות עגבניות (240 גרם)
  • כמה עלי בזיליקום טריים (אופציונלי)
  • מלח פלפל, פפריקה מתוקה, סוכר

הכנה

קוצצים את הבצל ומטגנים בקצת שמן זית עד שמתחיל להזהיב. קוצצים או פורסים את השום ומוסיפים לטיגון של דקה.

מוסיפים את קוביות העגבניות והרסק + בערך כוס מים, מוסיפים תיבול לפי הטעם: מלח פלפל, פפריקה מתוקה, קצת סוכר לאיזון, ואת עלי הבזיליקום הקצוצים. מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה לבישול של כ-15 דקות עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך. אפשר להוסיף מים אם הוא סמיך מדי, כי הוא אמור להיות דליל ומיימי בתחילת הבישול.

אחרי בישול של כרבע שעה טועמים ומתקנים תיבול. התיבול והרוטב צריכים להיות מודגשים ומרוכזים יחסית (כמו שעושים לרוטב של פסטה) והרוטב צריך להיות יחסית סמיך בשלב הזה.

מוסיפים בערך 1 כוס מים, את האורז ואת השעועית (אפשר ישר מהמקפיא) ומביאים לרתיחה. מנמיכים שוב את האש ומבשלים עד שהאורז סופח אליו הרבה מהנוזלים ומתרכך. מערבבים מדי פעם.

כשהאורז כמעט לגמרי מוכן בודקים את מצב הנוזלים: אם יש מעט מדי אפשר להוסיף קצת מים. אם יש יותר מדי, מסירים את המכסה וממשיכים לבשל תוך ערבוב על אש בינונית, לאידוי של הנוזלים וסיום הבישול.

אפשר להגיש מיד, אבל זה טעים במיוחד דווקא אחרי כחצי שעה – שעה כשהאורז סופח אליו את שארית הנוזלים והכל מסמיך קצת.

ירקות אפויים

הפעם הכנתי דלעת ערמונים ותפוחי אדמה, אבל באמת שכל אחד יכול לשים איזה ירקות שהוא אוהב. התיבול תמיד זהה: שמן זית, מלח, פלפל, ענף של טימין או כמה עלים. אפשר גם קצת כורכום בשביל צבע.

סלט כרוב אדום במיונז

  • כחצי כרוב אדום חתוך דק מאוד (כמה שיותר דק יותר טוב. הרבה יותר דק ממה שאני קצצתי…)
  • 2-3 כפות מיונז טבעוני
  • 1 כפית מלח מחוקה
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 כף מיץ לימון (אפשר יותר למי שמעדיף את הסלט חמוץ)
  • קוצצים את הכרוב (דק!) ומוסיפים את כל התבלינים חוץ מהמיונז, מערבבים היטב עד שהכרוב מתרכך קצת, ואז מוסיפים את המיונז ומערבבים.

 

בתאבון!

 

5 תגובות

הוסף תגובה
  1. איזו צלחת יפהפיה טעימה ומפנקת. אוהבת מתכונים כאלה. ביתיים , פשוטים , משביעים, טעימים, טבעוניים , איזה כיף. תודה!

  2. הכנתי חלקי…

  3. שלום רב,
    לגבי הירקות האפויים:
    באיזה טמפרטורה את אופה אותם ? כמה זמן ?
    באילו ערמונים את משתמשת ? אלו שבאים בשקית וואקום ?
    בתודה מראש !

    • במקרה הזה השתמשתי בדלעת ערמונים ולא ערמונים רגילים. זה ירק קטן עם קליפה ירוקה כהה וצורה של מעין דלעת קטנה, ויש לו טעם מעודן ואגוזי משהו. בכל מקרה את יכולה להשתמש באיזה ירק שאת אוהבת!
      אני שמה בתנור על חום בינוני-גבוה, בערך 190 מעלות, עד שהכל רך. הזמן תלוי בגודל החתיכות של הירקות וגם בירקות עצמם. מדי פעם בודקים לראות אם מוכן.

  4. האורז הפך להיות אחד המתכונים האהובים עליי :) וכיף שזה ממרכיבים שלרוב זמינים בבית.

כתיבת תגובה