אצבעות שניצל טופו

מי אמר שטבעונים צריכים לוותר על שניצלים?!

 

מצרכים

  • טופו
  • פירורי לחם
  • קמח/קורנפלור
  • מים

הכמויות גמישות מכיוון שאין צורך להקפיד עליהן. עושים כמה טופו שרוצים ומתאימים את כמויות הציפוי אליו.

 

למרינדה

  • 3-4 כפות סויה
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 שן שום פרוסה/קצוצה
  • 1 כף קטשופ (אופציונלי)
  • מי שלא רוצה את המרינדה מתקתקה – רצוי להפחית את כמות הסילאן לכפית או חצי כפית.

חשוב לטעום את המרינדה ולוודא שהיא טעימה! אם לא, לתקן את התיבול (מלוח מדי – להוסיף סילאן/קטשופ, מתוק מדי – להוסיף סויה).

 

הכנה

מוציאים את הטופו מהאריזה ומייבשים אותו היטב. חותכים לרצועות לא דקות מדי ומכניסים לקערית עם המרינדה. סוגרים היטב ושמים במקרר ליום שלם (או לכמה שעות לפחות).

כשהטופו סיים להשתזף במרינדה מוציאים אותו מהנוזלים, ומכינים 2 קעריות:

קערית אחת עם פירורי לחם וקצת מלח.

קערית שניה עם תערובת של חצי כוס קורנפלור/קמח עם כמה כפות מים. מתחילים לערבב ומוסיפים מים לפי הצורך עד שהבלילה אחידה במרקם סמיך כמו בלילה פנקייק.

טובלים את אצבעות הטופו בקערה עם הבלילה, משם ישירות לפירורי לחם, מהדקים אותם היטב מכל הכיוונים, ולמחבת עם שמן חם על אש גבוהה (לא מדי). כשמשחים הופכים עד שכל הצדדים מושחמים יפה, ומוציאים לנייר סופג.

 

הצעת הגשה

רוטב של מיונז טבעוני עם קצת מיץ לימון, שום, מלח ועירית קצוצה.

 

68 תגובות

הוסף תגובה
  1. תודה , יצא מאוד טעים !

  2. הכנתי ויצא מדהים!
    התנסות ראשונה שלי עם שניצל טופו ומסתבר שזה ממש קל :)

  3. הכנתי ויצא הכי מדהים שאפשר! תודה על העזרה הצמודה! אחד הדברים הטעימים ביותר שאפשר להכין מטופו . אני הכנתי אותם בצורת של ריבועים. יאמי יאמי יאמי אין מילים. (אגב, הכנתי בקמח טמפורה שמכיל גם אבקת אפייה, ובמקום פירורי לחם השתמשתי בפנקו – פירורי לחם יפניים. מוצלח מאוד מאוד.

  4. אפשר להחליף את שמן השומשום בשמן זית אם אין שמן שומשום? (או אולי שמן קנולה?)
    ותודה ענקית על כל המתכונים, זו עזרה ענקית לנערה שמבשלת בפעם הראשונה בחייה אוכל אמיתי – ועוד טבעוני! (:

  5. אפשר להכין גם בתנור ולא בטיגון? תודה מראש!

  6. אפשר להכין גם בתנור ולא בטיגון? סליחה ששאלתי שוב (פשוט לא הזנתי שאני מבקשת תגובה למייל)

  7. טוב, אני חייבת לנסות את זה. אין לי כמעט בכלל טופו בתזונה שלי כי לא הצלחתי להתחבר למאכל הזה. אבל עכשיו שמצאתי דרך לשלב טופו במוקפץ (אחרי השרייה כ 5 דק' במרינדה: רוטב הסויה, ג'ינג'ר, חמאת הבוטנים וסילאן) אני חושבת שאני מוכנה לשניצל טופו. אז תודה רבה על המתכון.
    אגב האם שמעת על מיונז טבעוני מומלץ שאפשר לקנות ולא להכין בעצמך?

    • טופו זה טעם נרכש, והאמת שקל להתגבר על הטעם הטבעי שלו ע"י מרינדות ותבלינים.
      בהצלחה!

      מיונז לא יצא לי לקנות, ממה ששמעתי מאחרים הוא נוטה להתפרק די מהר ופחות טעים מהביתי.
      החדשות הטובות הן שלהכין בבית לוקח בדיוק 4 דקות ו-4 רכיבים :) יש מתכון גם לזה בבלוג.

  8. חייבים לנסות את טופו קדיתא המעולה!!!

  9. היי,
    רציתי להכין להיום. אבל בסוף מחר באים אורחים…כר מושרה בתוך המרינדה. האם ניתן להשאיר עוד יום במקרר לפני הטיגון?

    • כן, אין בעיה. זה אפילו ישתבח עד מחר :)

      • כן. למען האמת הטופו היה מושרה יומיים ויצא פשוט נפלא. אחד הדברים הטעימים ביותר.
        עכשיו יש לי עוד שאלה. האם אפשר להכין ולהקפיא. כדי שיהיה תמיד מוכן במקפיא או שלא כדאי? אני לא יודעת עדיין כ"כ איך לעבוד עם טופו.
        בכל אופן יצא מעולה וגם לא צמחוניים / טבעוניים אהבו ביותר. בקיצור להיט!!!!!

  10. הכנתי בדיוק כמו שכתבת במתכון ויצא ממש מעולה! תודה נופר!

  11. הכנתי ויצא הכי טעים בעולם! בזכותך אני כבר לא מפחדת להשתמש בטופו :) תודה רבה :)))

  12. מה דעתך על צריכת מוצרי סויה ע"י ילדים? הבנתי שיש עם זה בעיה- לפחות לפי חלק מהדעות

    • אין שום בעיה עם צריכת סויה, זו קטניה בריאה ומהווה מקור מצוין לחלבונים, ויטמינים ומינרלים. כמו כל דבר גם עם סויה לא צריך להגזים ולא צריך להתבסס עליה. אל תשכחי שבסויה יש פיטו אסטרוגנים, דמוי-הורמונים, בעוד שבבשר ובחלב יש הורמונים אמיתיים.
      היחידים שצריכים להמנע או להמעיט בסויה הם אנשים עם רגישות/אלרגיה או כאלה בעלי בעיה רפואית שמתנגשת עם סויה ומוצריה.
      שיהיה בתאבון :)

  13. כנראה לא אספיק לקבל תשובה בזמן, אבל – שאלה דחופה:
    אני עושה מרינדה גדולה כי אני עובד עם כמות גדולה של סייטן.
    החישוב שלי הוא שאם אני הולך לפי 3 כפות סויה על כל כף קטשופ+כף סילאן+כף קנולה+שן שום,
    אני יכול לשים 20 כפות סויה, ו6.5 כפות קטשופ + 6.5 כפות סילאן + 6.5 כף קנולה + 6.5 שיני שום.

    אז, עשיתי את זה, אבל כרגע המרינדה מרגישה לי מלוחה… שמתי עוד די הרבה סילאן (נגיד 3-4 כפות) ועדיין מרגיש קצת מלוח. יכול להיות שזה טועם עכשיו מלוח אבל אחרי ההשרייה, הסייטן לא יהיה מלוח?

    • היי איתי,
      אני בדר"כ מוסיפה עוד סילאן וקצת שמן וזה מאזן את המליחות. קח בחשבון שהרוטב בפני עצמו מאוד מרוכז אבל לא מרגישים את זה ככה אחרי הטיגון כי לא הכל נספג, והטופו עצמו תפל מאוד.
      אפשר גם לדלל עם קצת מים אם צריך, אבל זה פוגע קצת בריכוז הטעמים. בכל מקרה המליחות לא מורגשת באותה עוצמה כשהיא נספגת בטופו, אבל אם זה ממש ממש מלוח אז כנראה שזה לא מאוזן.
      להבא נסה לקנות רוטב סויה דל נתרן (יש לקיקומן, נדמה לי הירוק). או פשוט לשים פחות :)
      לא צריך המון מרינדה, רק מספיק כדי לצקת על הטופו ולצפות אותו. כך שההכפלה של הרכיבים לא צריכה להיות ממש אחד לאחד אלא רק שיהיה מספיק. הכמויות שכתבת נשמעות לי המון, וחבל שכ"כ הרבה ייזרק בסוף..

  14. תודה :)

    אז בעצם לא צריך שהחתיכות ממש יושרו במרינדה, אלא יותר… ישתזפו בה?
    כלומר, אני רוצה שזה יספוג את הטעמים כמה שיותר. איך היית ממליצה לעשות את זה מבלי לבזבז חומרים?
    משמע – איך ליישם את הנוזלים על הטופו / סייטן, כמה זמן וכו'..

    • עקרונית עדיף להטביע, אבל בכמויות גדולות זה לא ממש שווה את החומרים, כי הרוב לא נספג. אז אפשר לעשות מספיק כדי לצפות את החתיכות, ולערבב קצת לפעמים כדי לעזור לטעמים להתערבב ולהספג.
      זה גם תלוי בך – ככל שתהיה יותר מרינדה, יותר ממנה ייספג, והטעם יהיה יותר חזק. אם הטעמים תוקפניים קצת בשבילך, אולי עדיף לא להגזים איתה.
      אגב, שכחתי לציין שאפשר גם להשתמש ברוטב טריאקי קנוי כתחליף לחלק מהסויה, הוא מעודן יותר והרבה פחות מלוח.
      מבחינת זמנים עדיף כמה שעות לכל הפחות, אחרת זה לא נספג כ"כ טוב. אבל לדעתי זה יצא טעים גם בפחות זמן :)

  15. תודה רבה :)

  16. מעולה!!! תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים

  17. "3-4 כפות סויה"
    חלב סויה?
    רוטב סויה?

  18. ברור הרי שמדובר ברוטב סויה :)

  19. הכנתי לארוחת ערב ראש השנה המשפחתית. היינו בערך 20 איש, מתוכם רק אני הטבעונית ועוד צמחונית אחת. אבל האנשים השתכנעו לטעום ו… ליקקו את האצבעות!! דרשו מייד את המתכון! כייף גדול! תודה

  20. מעולה! תודה!!

  21. הכנו היום על פי המתכון, עם תוסף של צ'ילי מתוק ויין אדום למרינדה. יצא מ-ע-ו-ל-ה!!!! הפטנט של הבלילה פשוט הפתיע ויצא מעולה. מודים לך מאוד מאוד מאוד.

  22. הכנו היום, בתנור, עם פירה טבעוני וקצת בצל מטוגן ובצד קצת מיונז טבעוני עם בזיליקום. יצא מדהים! תודה:)

  23. תודה רבה! הפעם הראשונה שלי עם טופו, ויצא כל כך מעולה!

  24. הייי ,אין לי בדיוק סילאן מה אפשר לשים במקום?? יש לי רק רוטב סויה , חרדל….

    • אפשר לוותר עליו, או לשים טיפה סוכר במקום. תטעמי ותראי מה מסתדר לך.

      • הי, יש לי שאלה. אני רוצה לשלב קארי במרינדה. איך כדאי לעשות זאת?

        • אני לא לגמרי בטוחה שקארי ישתלב עם המרינדה הנוכחית, אבל אפשר להכין תיבול מאבקת/משחת קארי עם קצת שמן ועוד טעמים שמתאימים לך (שום/ג'ינג'ר/מה שאוהבת) ולתת לטופו לספוג קצת את הטעמים.
          אופציה אחרת היא להוסיף את הקארי לבלילה שטובלים בה את הטופו לפני הציפוי בפירורי לחם.

  25. תודה רבה נופר :) אנסה את עצתך הראשונה.

  26. הי.
    אני רגישה למונוסודיום גלוטמאט שנמצא ברוטב סויה.
    האם אפשר להחליף את הסויה במשהו אחר ?

    • היי גליתה, לא בכל רטבי הסויה יש מונוסודיום. כדאי לבדוק ברכיבים, על האריזה מצוין "ללא מונוסודיום גלוטומט". יותר סביר שתמצאי כאלה בחנויות טבע או חנויות מתמחות.

  27. אנחנו לא משתמשים בפירורי לחם.במה אפשר להחליף?

    • אין לי מושג במה אפשר להחליף, אולי בפירורי לחם נטולי גלוטן או שבבי תפוחי אדמה מעורבבים בשקדים גרוסים?

  28. השריתי את הטופו ליום וחצי (מודה, שכחתי אותו במקרר!!!) ויצא מעולההה :)

  29. השריתי ליותר מיום וחצי (מודה שכחתי אותם במקרר!!! :-)) ויצא מעולהההה!!!
    נצמדתי למתכון ממש 1:1 גם בכמויות והטעם שניצלי לחלוטין…

  30. איך העסק מגיב הקפאה? אני רוצה להכין על דעת שאקפיא וישמש לי ללימודים כחלבון… דעתך?

    • כשטופו מפשיר כל המים שבתוכו יוצאים והוא נשאר פירורי כזה. לא ניסיתי אף פעם להקפיא אחרי טיגון אבל אני מהמרת שעדיף שלא להקפיא.. תמיד אפשר להקפיא חתיכה ולנסות :) מקסימום לא חוזרים על זה.

  31. קטלני! יותר טעים מכל שניצל שאכלתי בעברי אוכל הבשר. ותסלח לי אמא על כל שניצלי הילדות. תודה רבה!!

  32. היי אפשר. במקום הקמח ביצה ?

  33. האם זה טעים גם יום אחרי? אני שומרת שבת אז תהיתי אם זה יהיה בסדר אם אכין בשישי ונאכל בשבת אחר הצהריים…

  34. ואווו יצא מושלםםםם

  35. נוסה בתנור בעזרת ריסוס שמן קל ויצא טעים מאוד! תודה רבה

  36. מושלםםם

  37. מה מחליף את השמן שומשום? פשוט אין לי

  38. הי נופר, את חושבת שאפשר שהתיבול יהיה של שום ופפריקה במקום הסויה ? כדי להקביל את זה לטעם של השניצלים המקוריים של סבתא?

  39. במקום כף סילאן אפשר לשים טריאקי ?

  40. המרינדה הכי מגעילה שטעמתי בחיים. חבל על המצרכים… נזרק לפח. מזל שטעמתי לפני שפתחתי בכלל את הטופו

    • אואה. קשוח.
      מרינדות בדר"כ לא טעימות בפני עצמן כי הן מאוד מרוכזות והמרכיבים לא מאוחדים. ובכל זאת, אפשר לאזן אותה – אם מרגיש שיש יותר מדי סויה אפשר לאזן עם סילאן או צ'ילי או שמן, וכן הלאה. צריך שיהיה איזון הגיוני בין המליחות למתיקות לחריפות (כל אחד ע"פ טעמו). או להשתמש במתכון למרינדה שאתה אוהב.
      ובכל מקרה, תודה על הפידבק המעודן

כתיבת תגובה