אורז אדום מלא עם שעועית וגזר

אורז אדום מלא עם גזר ושעועית

ארוחה שלמה: אורז אדום מלא עם שעועית אדומה וגזר, וסלט גמבה וסלרי.

 

מצרכים

 

לאורז

  • 1 כוס אורז אדום מלא (או אורז מלא רגיל)
  • ¾1 כוסות מים רותחים
  • 2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • ½ כוס שעועית אדומה מבושלת
  • תבלינים: מלח, פלפל, תבלין בהרט, קצת כורכום

 

 

לסלט

  • 3 מקלות סלרי חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 גמבה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
  • כמה גבעולי פטרוזיליה קצוצה
  • מיץ מחצי לימון
  • קצת שמן זית
  • קצת מלח

 

הכנה

כמה מילים על אורז מלא

הקטע עם אורז מלא, על סוגיו, הוא שבתהליך העיבוד שלו לא נפטרים מהקליפה. למה זה טוב? כי בקליפה יש ערך תזונתי ובלעדיה האורז נשאר די דל מבחינה תזונתית. למה זה רע? התשובה הפוליטיקלי קורקטית היא שזה לא רע, זה פשוט "שונה". ובתכלס, הקליפה נשארת לעיסה ולפעמים מוסיפה טעם לוואי מעצבן.

כדי להפטר מטעמי הלוואי של הקליפה, מומלץ להשרות את האורז לכמה שעות לפני הבישול. אחרי ההשריה שוטפים אותו ומסננים ורק אז ממשיכים לבשל.

החוק השני של האורז המלא הוא בישול ממושך, לעומת האורז הלבן – את האורז המלא מבשלים פי 2 לפחות.

אני מודה שלי באופן אישי עדיין קשה עם אורז מלא סתם ככה, לעומת אורז לבן/בסמטי/עגול (כולם נטולי הקליפה) שאותם אני יכולה לאכול ככה בלי שום תוספות.

ובכל זאת, בשביל הבריאות וזה, לפעמים צריך להתעקש. אז הפתרון שלי הוא ליצור תבשיל עשיר שמאזן את המרקם הגס של האורז המלא, אם על ידי ירקות, קטניות או ערבוב של סוגי אורז.

 

ועכשיו, לחלק האמנותי:

את האורז האדום המלא משרים לשעתיים-שלוש, מסננים מהמים ושוטפים.

בסיר עם קצת שמן מטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים את השום הכתוש והגזר ומטגנים מספר דקות.

מוסיפים את האורז השטוף והשעועית המבושלת, מתבלים בכפית וחצי מלח (או לפי הטעם), קצת פלפל, קצת כורכום, אפשר קצת פטרוזיליה יבשה, וחצי כפית תבלין בהרט (למי שאין אפשר להחליף בקצת כמון + קינמון, או שאפשר לוותר לגמרי).

מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. אחרי שזה רותח מכסים ומעבירים לאש הכי קטנה לבישול של כ-40 דקות, עד שהאורז רך ומוכן. אל תשכחו שלאורז המלא יש קליפה, וכשהוא מוכן הוא "נפתח" ורך מבפנים, אבל הקליפה תמיד נשארת נגיסה. זה בסדר!

כדאי לבדוק באמצע ולוודא שהנוזלים לא נגמרו. אם צריך אפשר להוסיף נוזלים.

כשהאורז מוכן משאירים את המכסה סגור לעוד כ-20-30 דקות ורק אז מערבבים ומגישים.

להגשה מומלץ לקצוץ פטרוזיליה טריה ולערבב או לפזר מעל האורז.

 

הסלט

הסלט הזה של סלרי ופלפל אדום/כתום/צהוב הפך להיות הסלט החביב עלי לאחרונה. קודם כל בגלל שאני משתדלת להקפיד על צריכה של ויטמין סי עם ארוחת הצהריים, לספיגה מירבית של ברזל. אבל גם כי זה פשוט טעים!! הסלט הזה פריך ומתפצפץ בפה ומרענן.  החוק היחיד הוא שהירקות חייבים להיות טריים ועסיסיים, אחרת זה לא זה.

 

בתאבון!

אורז אדום מלא עם גזר ושעועית

 

8 תגובות

הוסף תגובה
  1. נראה טוב, אבל נדמה לי שחסר בחלק האמנותי החלק שבו מוסיפים את השעועית :)

  2. אפשר פירוט על בישול השעועית האדומה? תודה :))

    • שעועית אדומה רצוי להשרות 12 עד 24 שעות, עם החלפת מים לפחות פעם אחת במהלך ההשריה.
      אחרי ההשריה מבשלים אותה ללא מלח במים רותחים בין שעתיים לשלוש, עד שהיא רכה לחלוטין. מומלץ להחליף את מי הבישול פעם אחת אחרי שהמים רותחים. לזירוז הבישול אפשר להוסיף טיפה סודה למי הבישול.
      אחרי הבישול מסננים ושוטפים

  3. מנה ממש טובה! אכלתי אותה כל היום. הדבר היחיד שלא אהבתי היה הסלט, אבל נראה לי שזה נובע מחוסר אהבה כללי לסלרי. עדיין לא טעמתי אף מתכון עם סלרי שאהבתי.

  4. האם ילך טוב גם עם שעועית לבנה? (:

להגיב על מירב לבטל