בהמשך לפוסט הקודם שלנו עם מתכוני כרובית טבעוניים, הפעם בשותפות למטבח בחרנו בכוכב העולה שמגיע אלינו עם בוא החורף - התות!
הנבחרת שלנו מתרחבת, והפעם הצטרפו אלינו כוכבות חדשות:
נעה וגאנסקי – Vegansky
הדס אריאל קמחי – Pink Lady
עינת שגיא – בישול בריא עם עינת
שרה הורניק - משחקת באוכל
נטלי הולדינג - theVlog
סיון מאירי - סיו-פוד
אני בחרתי להכין מתכון די פשוט שמכיל עוגת וניל בסיסית טבעונית, תותים טריים וקרם בטעם תות, ולהביא בפניכם שלוש אופציות הכנה שונות לאותו מתכון. אפשר לבחור להכין רק אחת מהן או את כולן מאותה כמות ורק לחלק בעת ההכנה. אז יש לנו כאן שלושה מתכונים במתכון אחד:
קאפקייקס וניל בציפוי קרם וניל-תות
קינוח אישי של שכבות קרם תותים ותותים טריים
עוגת וניל ותותים
הבסיס לחלק של העוגה הוא בהשראת המתכון המעולה של בייק בייקרי שאפשר למצוא כאן.
- 1.5 כוסות קמח לבן
- 1 כוס סוכר
- 3/4 כפית סודה לשתיה
- קורט מלח
- 1 כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר
- 1/3 כוס שמן
- 2 כפות חומץ רגיל
- גרידת לימון מחצי לימון
לקרם תותים
- 1 קצפת צמחית במתיקות מעודנת של השף הלבן
- 1/2 כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
- 3-4 תותים
- קצת סוכר – בערך כף שטוחה
- כפית ברנדי/וויסקי/כל דבר אלכוהולי שיש ברשותכם, ואפשר גם לוותר עליו
הכנה
מערבבים בקערה את הקמח (לאחר ניפוי/סינון), סוכר, מלח וסודה.
מוסיפים את החלב ומערבבים עד לבלילה חלקה.
מוסיפים את השמן וגרידת הלימון ומערבבים לבלילה חלקה ואחידה.
את החומץ מוסיפים בסוף ומערבבים, הבלילה תתפח ותתבהר קצת.
שופכים את הבלילה לתבנית שקעים / תבנית רגילה (ומשאירים קצת מקום לבלילה לתפוח למעלה), ואופים כרבע שעה אם זה קאפקייקס, וכ-20 דקות אם זו עוגה – או עד שיוצא קיסם יבש.
קרם התותים:
את התותים חותכים לקוביות קטנות, מוסיפים בערך כף סוכר וכפית או כף ברנדי/שרי/וויסקי/ווטאבר, מערבבים ונותנים לתותים להגיר נוזלים לכמה דקות.
בקערה נפרדת מקציפים את השמנת עם החלב סויה ואינסטנט וניל עד לקבלת קרם יציב.
את התותים שקצת התרככו מהסוכר ואלכוהול מועכים למחית, ומהמחית הזו גונבים כמה כפיות, מוסיפים לקרם ומערבבים. שימו לב שלא כדאי להגזים, כי זה יכול לדלל אותה מדי. מספיקות כמה כפיות בודדות כדי לתת טעם תותי נפלא לכל הקרם. עדיף להשתמש בחלק של המחית ואת הנוזלים להשאיר בקערה, אותם נוכל להזליף בסוף מעל הקינוח.
מכיוון שהקרם הזה פחות יציב מקצפת רגילה, מומלץ לשמור אותו בנפרד במקרר ולהוסיף אותו לפני ההגשה.
וריאציית הקאפקייקס
את הבלילה אופים בתבנית שקעים עם מנג'טים, ואחרי שהתקררו מורחים עליהם את הקרם. למי שרוצה לפנק עם הקרם אני ממליצה לעשות חור קטן בחלק העליון של הקאפקייקס כדי שהקרם ייכנס קצת פנימה. מעל הכל אפשר לקשט עם חתיכת תות טרי, נוזל המחית שנשאר לנו, סוכריות או מה שבא לכם. את הקרם מומלץ להוסיף לפני ההגשה.
וריאציית הקינוח האישי
הוריאציה הזו לא כוללת את העוגה בכלל. למי שאין זמן/חשק לאפות, או אם נשאר לכם עודף קרם שלא יודעים מה לעשות איתו – פשוט מסדרים קוביות של תותים טריים בשכבות עם הקרם. מעל הכל מזליפים קצת מהסירופ שנשאר לנו. למי שממש רוצה להרשים אני מרשה להזליף קצת שוקולד מריר מומס מלמעלה.
וריאציית העוגה הבחושה עם התותים
למי שאוהב עוגות עם פרי בפנים. את התותים חותכים לקוביות קטנות ומפזרים מעל הבלילה. לא צריך להגזים בחתיכות הפרי כי הוא מוסיף נוזלים לעוגה, כמות גדולה מדי תגרום לעוגה להיות רטובה. ילדים בדר"כ עושים פרצוף, כי הם לא אוהבים להתקל בחלקים הרכים יותר עם הפרי. אבל למבוגרים זה עינוג מובטח. את העוגה הזו עדיף לעשות בתבנית גדולה כדי שתצא נמוכה, אחרת חתיכות התות ישקעו כל הדרך למטה וישאירו חורים גדולים.
ולמי שלא רוצה לוותר על הקרם, אפשר להוסיף אותו על העוגה כשכבה נוספת, ולקשט עם פרוסות דקות של תותים מלמעלה.
איזה כיף שעונת התותים התחילה!
והנה מה שנבחרת הבלוגריות שלנו הכינה…
טארט תותים וניל ויין קר וטבעוני
מתוך: theVlog
קרפים טבעוניים עם קצפת קוקוס ותותים
מתוך: משחקת באוכל
סלט תרד עם תותים, אשכולית אדומה, אבוקדו, בצל וויניגרט בלסמי
מתוך: סיו-פוד
עוגת שוקו תות
מתוך: בישול בריא עם עינת
טראפלס תות טבעוני
מתוך: Pink Lady
עוגת גבינתותים ומקפא פירות חורפי
מתוך: Vegansky
[...] עוגת וניל עם קרם תותים בשלוש וריאציות נופר יערי – לא על החסה לבדה [...]
[...] עוגת וניל עם קרם תותים בשלוש וריאציות - מתוך לא על החסה לבדה [...]
[...] עוגת וניל עם קרם תותים בשלוש וריאציות של נופר יערי [...]
ואי ואי ואי, הכל נראה מעולה.
צריך רק להקפיד שהתותים יהיו אורגנים, כמה שפחות כימיקליים ורעלנים
הכל נראה מעולה… חבלזזזזזזזז. יישר כוח וכל הכבוד על המרץ שלכן
פרוייקט אדיר. איזה כיף לראות כל כך הרבה בלוגריות טבעוניות!
תודה רבה!
[...] עוגת וניל עם קרם תותים בשלוש וריאציות נופר יערי – לא על החסה לבדה [...]
עשית לי חשק למאפין כזה עם הקפה של הבוקר…
זההמתכון הבסיסי לעוגה ולקאפקייקס מצויין! כבר עשיתי חמש פעמים בכל מיני וריאציות. זה הפך להיות המתכון לעוגה מהירה אצלינו בבית. תודה (-:
גם אני משתמשת במתכון הזה כבסיס לעוגות נוספות, הוא באמת מוצלח.
תודה
על איזה חום שמים את העוגה?
180 מעלות. באמת שכחתי לציין, תודה.
זה בסדר אם אשתמש בחלב סויה בטעם וניל?
בשביל הבלילה של העוגה אני ממליצה על חלב בלי תוספות סוכר וטעם כי זה יוצא הכי טעים. לחלב בטעם וניל יש נטיה להוסיף טעמי לוואי בעוגות בחושות. זה לא יהרוס את העוגה, אבל התוצאה לדעתי פחות טובה. לשיקולך
תודה, עינב!
נתבקשתי על ידי בתי להכין ליום הולדתה עוגה בצורת גבעה סחופת רוחות בצבע ורוד…בחרתי את המתכון הנ"ל. אני עומדת לאפות ב'בול' ולהפוך אחר כך. האם יצליח לי מהבחינה שיהיה אפוי בפנים בחלקים העמוקים ביותר? (נוזשאת תפילה שאלוהי האפייה יהא בעזרי)
תאפי על חום קצת יותר נמוך, ויותר זמן, ותקווי לטוב!
לא היה לי חלב סויה אז החלפתי את החלב סויה בחלב קוקוס וזה יצא מעולה. בפעם השנייה , הוספתי שוקולד מומס יחד עם חלב קוקוס ויצא עוגה נימוחה ומדהימה!!! תודה על המתכון המדהים וקל בטירוף!
מעולה, תודה על העדכון
האם אפשר להשתמש באבקת אפייה במקום סודה לשתייה וכמה?
תודה
לא ניסיתי את המתכון הספציפי הזה עם א. אפייה אז אני לא יודעת להגיד לך כמה ואיך זה יוצא..
אבוי! רוצה להכין אך גיליתי שאין חומץ! האם יש משהו שיחליף, או שמא חומץ תפוחים יתאים גם?
כן
תודה נופר על המתכונים שלך שתמיד מוצלחים וטעימים, עם חומרים זמינים וקלים להכנה. הכנתי את הקאפקייקס עם קרם תותים ויצא אדיר!! (חבל שאי אפשר לצרף תמונה…) אז – תודה!!
כיף לקרוא, תודה!
איזה גודל של תבנית צריך כדי להכין את העוגה?
הכמות היא בערך אינגליש קייק גדולה או שתיים קטנות, או כל תבנית אחרת עם נפח דומה
המתכון נראה מעולה. אבל אני חייבת לשאול – כתוב שזה מתכון לעוגת וניל. איפה ה-וניל?
היי, אני ממש רוצה להכין את המתכונים האלה, אבל התותים לא בעונה. איזה פרי אפשר להחליף אותו בתותים?
אפשר עם פירות קיץ כמו שזיפים, אפרסקים..
שתי שאלות: ראשית, כמה קאפקייקס יוצאים? ושנית, האם הקצפת הצמחית זו האריזה הקטנה או הגדולה?
תודה!!
(מקווה שיש פה בכלל מישהו שיגיב לי… )
אני לא זוכרת כמה יוצאים בדיוק, אבל מניחה שסביב ה-12-15
והקצפת זו הקטנה של ה-250 מ"ל
בהצלחה
בעיה תודה על המתכון, יצא ממש מוצלח! אני רוצה להגיש אותה מחר. האם היית ממליצה להכין את הקרם כבר היום או ישר לפני ההגשה מחר? תודה
סליחה שלא הגבתי בזמן. אבל לא ממש משנה מתי מכינים את הקרם
עוגה מדהימהה אני אישית לא מומחית גדולה בעוגות וזה פעם ראשונה שאני עושה עוגות בלי ביצים וחלב
עוגה פשוטה וטעימה ביותר ממולצת מאוד!!
יצא מעולה!
עשיתי עם כמה שינויים:
-במקום גרידת לימון שמתי כפית תמצית ווניל (לא יכולה לסבול את הטעם של גרידת לימון בשום דבר)
-בקרם וויתרתי לחלוטין על החלב סויה וכדי להפוך את זה למרקם יציב השתמשתי פשוט בעוד ממחית התותים (כדי שזה יהיה אפילו יותר תותי)
-עם כלי (ששכחתי את שמו, כזה שמשמש לעשות כדורים קטנים מפירות כמו מלון ואבטיח) הוצאתי חצי כדור קטן מאמצע הקאפקייק למעלה, שמתי קצת ממה שנשאר לי ממחית התותים והחזרתי את העיגול למקום, אחרי זה ציפיתי כרגיל. יצאה הפתעה טעימה באמצע הביס
נשמע מעניין ותותי במיוחד
היי. אני רוצה להכין את העוגה לעוד יומיים ורק היום יש לי זמן.. האם העוגה תחזיק מעמד? אפשר להקפיא אותה?
מצטערת על התגובה באיחור, אפשר להכין יום קודם או להקפיא
הכנתי ויצא מעולה! טעים אפילו יותר כשהעוגה קרה
באיזה חום לאפות?
180 מעלות