קנלוני במילוי גבינת סויה וזוקיני, ברוטב עגבניות

קנלוני במילוי גבינת סויה ביתית עם זוקיני ועשבי תיבול, ברוטב עגבניות.

למתכון הזה השתמשתי בקנלוני של "ברילה", באריזה שמופיעה כאן. הקנלוני עצמם קטנים יחסית, ובשביל המתכון הזה השתמשתי בחצי מהחבילה (מתוך 250 גרם). כך שמי שרוצה להכין חבילה שלמה יכול להכפיל את הכמויות של המלית.

אלטרנטיבות לגבינת הסויה הביתית: גבינת שקדים כמו שמתוארת כאן, או טופו רך למי שיש (אפשר גם לטחון טופו רגיל למרקם של גבינה). מבחינת טעם, לטופו יש טעם משלו, אז מי שלא מכיר/אוהב – ממליצה להכין את אחת הגבינות הראשונות.


מצרכים

  • כחצי חבילה של קנלוני (בערך 15 צינורות לפי האריזה הנ"ל)
  • 250-300 גרם גבינת סויה ביתית (מתכון להכנת הגבינה כאן)
  • 2 זוקיני בינוניים
  • חופן נדיב של בצל ירוק קצוץ דק
  • חופן נדיב של פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
  • חופן קמצני של נענע טרייה קצוצה דק
  • מלח, פלפל, אבקת שום

לרוטב עגבניות:

  • 1 קופסה 240 גרם קוביות עגבניות / עגבניות מרוסקות
  • 1 קופסה 240 גרם רסק עגבניות
  • 1 בצל
  • 2-3 שיני שום
  • מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, כמה עלי בזיליקום טרי, מעט סוכר

הכנה

למי שמכין את הגבינה – מומלץ להכין אותה קודם כל ולהניח בצד.

את הזוקיני חותכים לחתיכות קטנות, קוביות או רצועות, ומטגנים במחבת על אש בינונית-גבוהה עם קצת שמן זית עד שהזוקיני מתחיל להשחים. מוסיפים את הבצק הירוק, הפטרוזיליה והנענע, וגם מלח, פלפל, אבקת שום. מטגנים לעוד דקה-שתיים ומכבים את האש. מוסיפים למחבת את הגבינה ומערבבים הכל ביחד.  אפשר להוסיף גם קצת שמרי בירה למי שאוהב.

ממלאים את הקנלוני בזהירות – ולא צריך שזה יהיה ממש דחוס. זו מלאכה קצת מייגעת, אני מצאתי שהכי נוח זה לדחוס את המילוי פנימה עם הצד ההפוך של הכפית וככה זה הולך די מהר.

מסדרים את הקנלוני בתבנית כך שהם צמודים אחד לשני ולדפנות של התבנית. כן, זו משימה לא פשוטה, כי לא תמיד יש לנו כלי מתאים… הפתרון שלי היה לשבור חלק מהם ולדחוס לשתי תבניות קטנות (לא לצחוק!). כל אחד מוזמן למצוא פתרון יצירתי משלו…

מניחים את התבנית בצד וניגשים להכין את הרוטב:

קוצצים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום הפרוס לטיגון של עוד שתי דקות, מוסיפים פנימה את קוביות העגבניות והרסק + מים עד לקבלת רוטב קצת יותר דליל ממה שהיינו רוצים לאכול, ותבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, עלי בזיליקום טרי קצוצים, וקצת סוכר לאיזון החמיצות. מבשלים על אש קטנה כ-10 דקות, טועמים כדי לתקן את התיבול, ושופכים את הרוטב על הקנלוני.

אם יצא לכם יותר מדי רוטב אפשר לשמור בצד ואולי להוסיף רוטב טרי על הקנלוני המוכן. או סתם לשמור במקרר ולעשות ממנו שקשוקה בערב (כן, יש כזה דבר שקשוקה טבעונית! אבל זה סיפור ליום אחר).

מעל הרוטב אפשר לפזר שמרי בירה, הם נותנים קצת טעם גבינתי, אבל לא חובה.

אופים את הקנלוני על 180 מעלות כחצי שעה או עד שהפסטה רכה ומוכנה לאכילה (נסו לדקור אותה עם מזלג כדי לבדוק).

בתאבון!


לממהרים

את הגבינה מכינים לפי הוראות ההכנה כאן.

חותכים את הזוקיני לקוביות או רצועות קטנות ומטגנים במעט שמן זית על אש גבוהה עד שהוא מתחיל להשחים. מוסיפים את הבצל הירוק, פטרוזיליה, נענע, מלח, פלפל, אבקת שום ומטגנים לעוד שתי דקות. מכבים את האש ומוסיפים את הגבינה, מערבבים למלית אחידה וממלאים את הקנלוני.

מכינים את רוטב העגבניות: מטגנים בצל קצוץ לשקיפות, מוסיפים שום פרוס לטיגון קצר ומוסיפים את קוביות העגבניות והרסק + מים. מתבלים במלח, פלפל, פפריקה מתוקה, קצת סוכר ועלי בזיליקום קצוצים ומבשלים כ-10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

שופכים את הרוטב על הקנלוני ואופים על 180 מעלות כחצי שעה או עד שהפסטה רכה ומוכנה לאכילה.

 

17 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי את זה אתמול לארוחת שבועות וזה נפלא!
    הוספתי גזר וסלרי לרוטב.
    קרה לי דבר מוזר. הכנתי את הגלילים ושמתי בצד ועד שהרוטב היה מוכן הם ניסדקו ונשברו ככה סתם מהאויר. זה הגיוני? גם אני קניתי קנלוני של ברילה

  2. חזרתי כדי לפרגן! :)
    הרעיון לקנלוני עם גבינת הסויה היה מעולה. הכנתי את המתכון עם שינויים קלים (פטריות במקום זוקיני וכתוספת לרוטב וללא נענע) ועדיין יצא מהמם!! הלקח היחיד שלי לעצמי הוא שהרוטב צריך להיות עוד יותר נוזלי ממה שחשבתי – זו פעם ראשונה שאני מכינה קנלוני אי פעם כך שלא ידעתי מה קורה לו אחרי השהייה בתנור…
    המון תודה לך!

  3. אני רוצה להמיר את גבינת השקדים לטופו , איך נותנים לטופו טעם גבינתי?

    • איזו גבינת שקדים?
      המתכון הוא עם גבינת סויה, שזה בעצם סוג של טופו רך ביתי.
      אם לא מפריע לך טעמי הלוואי של הטופו הקנוי כמילוי, את יכולה לטחון אותו עם תבלינים (קצת לימון, מלח, אפשר קצת שום) ולהוסיף אותו למחבת עם הקישואים ולערבב.

  4. עשית לי חשק… אולי לארוחת צהרים נכין את זה (עם טופו. את הגבינה הביתית אני מעדיפה לאכול על לחם/פריכיות….)

  5. הכנתי את המתכון הזה כבר פעמיים- יצא מעולה ברמות! המתכון גם לא קשה להכנה. בקיצור ממש ממליצה!

  6. הי, אני די חדשה בכל הנושא הזה של בישול ורציתי לדעת אם צריך לכסות את התבנית בנייר כסף או שלא ☺

  7. היי, האם אפשר להקפיא את התבשיל?

    • קנלוני הוא לא ממש תבשיל אלא בעצם סוג של פסטה, אני לא בטוחה איך זה יהיה אחרי הקפאה. אפשר לנסות ולבדוק.. :)

  8. שאלה, אולי פספסתי. אבל לכמה סועדים במתכון?
    רוצה להכין לשבועות למשפוחה :)

    • מצטערת שאני עונה באיחור אחרי ששבועות תם ונשלם, אבל – כתבתי במתכון להשתמש בכ-15 צינורות, אז תחליט/י בעצמך לכמה אנשים זה יספיק.. :) זה מאוד תלוי כמה את רוצה שיהיה לכל אחד.

  9. היי,
    הכנתי את המתכון לשבועות בשנה שעברה ויצא מצוין.
    רציתי לשאול האם אפשר להחליף את הקישואים בירק אחר שגם ישתלב טוב במנה.

    תודה :)

    • בטח, אפשר להשתמש במה שאוהבים ורק להתאים את עשבי התיבול לירק.
      למשל פטריות וטימין, בטטה וטימין/מרווה, בצלים שונים, עלים ירוקים כמו מנגולד ו/או תרד, ועוד. אפשר גם ללכת על משהו כמו עגבניות מיובשות וחצילים, או פלפל קלוי ופסטו, או באמת כל שילוב טעמים שמתחבר לך לגבינה ולרוטב עגבניות.

להגיב על Nofar לבטל