סלט עשיר ממצרכים זולים – מפתיע כמה שהוא טעים!
הסלט הזה נועד לתפקד כמעין טבולה בחג הפסח, ובהיעדר הבורגול השתמשתי בעדשים. אבל זה לא הרגיש מספיק, אז הוספתי עוד כמה דברים טובים שהקפיצו אותו לליגה אחרת לגמרי. מומלץ בחום.
מצרכים
- 1/2 צרור כוסברה
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- חופן קטן של עלי נענע
- 2 גבעולי בצל ירוק, כולל החלק הלבן
- 2-3 עלי חסה (עדיף מהעלים הצעירים יותר)
- 1 מלפפון
- 1 כוס עדשים שחורות מבושלות
- 3-4 שיני שום קונפי (או 1 שן טריה קטנה, כתושה)
- חופן נדיב של חמוציות (לא לוותר! מקסימום להמיר בפרי יבש אחר)
- 1/4 כוס מיץ לימון סחוטרי
- כפית מלח או לפי הטעם
- 2-3 כפות שמן קנולה/זית
הכנה
לפני שנתחיל בקיצוצים, יש לי סוד: העניין עם קטניות ועדשים בפרט הוא כזה; בפני עצמן, הן תפלות לגמרי. אם רוצים סלט עדשים טעים, צריך להכין אותו עם כמות גדולה של ירקות ורוטב ביחס לעדשים, כדי שהן יקבלו טעם וצבע, ולא לצפות מהן לעשות את העבודה. ברגע שמחברים אותן לטעמים ומרקמים, יוצא מהעדשים משהו נפלא וזה מתחבר. אבל אם מאבדים את הפרופורציות ושמים עגבניה אחת על 2 כוסות של עדשים עם קצת מלח, זה פשוט לא יעבוד.
דבר נוסף הוא שעדשים זקוקות נואשות למלח. מכל המזונות והמקומות, זה לא המקום להתקמצן בו, נסו ותראו.
אז קדימה:
את העלים הירוקים קוצצים קטן קטן קטן. כל הכיף בסלט הזה הוא שבכף אחת של סלט טועמים מכל המרכיבים, ואם הם גדולים מדי, זה מאבד את זה. אז תשקיעו ותקצצו קטן, ותשתדלו לנקות את הכוסברה והפטרוזיליה מענפים גסים, כי אף אחד לא אוהב מקלות בסלט.
גם את הבצל הירוק, החסה והמלפפון קוצצים קטן קטן.
את העדשים מבשלים עד לריכוך מינימלי – חשוב מאוד! לא לבשל יותר מדי אלא רק עד שהן רכות מספיק ללעיסה, ומיד מסננים ושוטפים במי ברז קרים כדי להפסיק את הבישול. הפעם השתמשתי בעדשים חומות אורגניות קטנות שמתנהגות ונטעמות כמו הסוג השחור הקטן והמבריק שמוריד מלא צבע בבישול ובסופו של דבר נראה אותו דבר. אני פחות ממליצה על עדשים ירוקות גדולות כי הן נוטות להתפרק ברגע שהן מתרככות, והן יעשו לכם את הסלט קצת מושי.
שמים את כל המרכיבים בקערה עם התיבול מלבד העדשים, מערבבים היטב, מוסיפים את העדשים לערבוב מינימלי. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. הלימון והמלח צריכים להיות מאוזנים ומודגשים.
ודבר קטן ואחרון לסיום..
אם כבר אנחנו מדברים, תנו לי לנצל את ההזדמנות כדי לספר לכם בגאווה שממש בקרוב אני משיקה פרויקט שאני שוקדת עליו בתקופה האחרונה לא מעט, ומאוד גאה בו. אני אשאיר אתכם קצת באפלה ורק אספר לכם שחג שבועות הולך להיות מה זה שמח!
איזה כייף שיש אותך. תודה על המתכון – יוכן כבר היום.
נראה מעולה!!! מתה כבר לנסות!
מחכה בקוצר רוח לשבועות!
הכנתי לערב שבת יצא מעולה, ללקק את. האצבעות!
תודה רבה
להנביט את העדשים?
לא, אין צורך..
מ ע ו ל ה !
הי.
אפשר להחליף את החמוציות בגוג'י ברי ?
היי, למה את כבר לא מעלה מתכונים חדשים ? דרך אגב ,אני ממש אוהבת את האתר !!
אני אמשיך להעלות בקרוב!
מעולה, הולכת להכין לארוחת שישי
כמה זמן מבשלים את העדשים? אפילו בערך
משהו בין 20 ל-40 דקות, זה ממש תלוי בסוג העדשים, אם הושרו במים, כמה הן טריות וכו'.
את העדשים מבשלים רק במים חמים?
כן, כמו פסטה. מבשלים במים (בלי מלח) ומסננים
מקסימה. ההארות וההערות הקטנות הן מה שעושה את ההבדל ומחבר אותי ישר לכיף שבעשייה ולמטרה הסופית שאני רוצה לקבל. אז תודה לך עליהן…החל מסוד טפלות העדשים דרך המלח והסרת מקלות החסה לקבלת המרקם המושלם. את נפלאה. תודה <3
איזה כיף, תודה לך
מושלם
חייבת להגיד שהסלט מושלם . הפסקנו גלוטן בבית מטעמי בריאות חיפשתי תוספות מעניינות עשיתי אותו בשישי שעבר והקערה חוסלה. תודה
איזה כיף לבריאות!
סלט נהדר. הכנתי אותו לאירוח ביום שישי, והוא קצר מחמאות.
נשמר יופי במקרר גם יומיים שלושה.
תודה רבה
לבריאות!
מתכון מנצח הכנתי כבר מספר פעמים מ ו ש ל ם תודה לך
איזה כיף, תודה
הוספתי קצת אגוזים מקורמלים.. יצא מ ע ל ף
איך מכינים עדשים שחורות לבד בלי כלום?
מבשלים במים בנפרד, מסננים ושוטפים. ואז אפשר להוסיף אותן לסלט
תודדדדדדדדדדדדדדדהההההה!!!!!!!!!!!!
יצא משהוווו מטורףף תודה…
יצא מהמם, תודה!!!
איזה כיף, לבריאות!
יש מצב למשהוא ברוטב במקום לימון – אלרגית לפירות הדר..
אפשר לנסות עם הרוטב הזה, שלדעתי ילך אחלה, רק להמעיט בחמוציות בסלט עצמו כי הרוטב כבר מתקתק:
http://tivonim-blog.co.il/%D7%A1%D7%9C%D7%98-%D7%97%D7%A1%D7%94-%D7%95%D7%90%D7%A0%D7%93%D7%99%D7%91-%D7%A2%D7%9D-%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%97-%D7%A2%D7%A5/
אם מכינים לאירוח… מתי מתבלים את הסלט? כמה שעות מראש או לפני ההגשה?
מתבלים ממש לפני ההגשה