סלט גרגרי חומוס מתובל

סלט גרגרי חומוס בתיבול הודי עם הרבה בצל, ירק ותבלינים ברבע שעה.

תוספת משביעה, מזינה וטעימה מאוד. זריזה במיוחד אם משתמשים בחומוס מקופסת שימורים או חומוס קפוא מבושל.

מצרכים

  • 1 חומוס מקופסת שימורים (או כ-250 גרם חומוס מבושל)
  • 1 בצל גדול
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • חופן כוסברה קצוצה דק
  • קצת זרעי כוסברה
  • מיץ לימון מרבע/חצי לימון טרי
  • תבלינים: מלח פלפל, פפריקה מתוקה, אבקת קארי, כמון, אבקת שום, ולאוהבי החריף אפשר להוסיף פתיתי צ'ילי יבש

לתבלינים אין כמויות מדויקות כי כל אחד אוהב את זה קצת אחרת. עדיף להתחיל בכמות קטנה-בינונית, לטעום ולתקן אם צריך. רק עם הכמון ואבקת הקארי כדאי להזהר במיוחד כי עודף כמון יגרום למרירות, ועודף קארי עלול להיות חריף מדי.

 

הכנה

קוצצים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתרכך ומזהיב. כותשים קלות את זרעי הכוסברה וקולים במחבת עם הבצל לדקה. מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד כדקה תוך ערבוב.

מוסיפים את החומוס המבושל ומערבבים תוך טיגון מספר דקות. אם משתמשים בחומוס מקופסת שימורים חשוב לסנן אותו ולשטוף היטב כמה פעמים, שלא ישארו לנו החומרים המשמרים.

מכבים את האש, מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה + הלימון ומערבבים.

 

בתאבון! 

 

כמה הצעות הגשה/זלילה:

אני ממש אוהבת לערבב לי בצלחת את החומוסים האלה עם אורז או בורגול, במיוחד כאלה שנשארו יתומים מאיזו ארוחה ושוכבים להם בודדים במקרר.

אפשרות נוספת היא למרוח טחינה בפיתה, לזרוק 2-3 כפות מהסלט הזה, כמה ירקות טריים או סלט ערבי קצוץ דק עם הרבה לימון – ויש לנו אחלה של ארוחה.

 

9 תגובות

הוסף תגובה
  1. כיף של מתכון קליל קליל להכנה. ♥

  2. יופי !
    מתכון פשוט ומזין מאוד שקל להכנה וגם טעים.
    על בסיס אותו רעיון אני משתמש גם בלוביה יבשה (השעועית עם העין השחורה) שאותה אני משרה קודם במים לשעתיים ואח"כ מבשל עד שהיא מתרככת. לחילופין, אני משתמש גם בשעועית אחרת מכל סוג שהוא שבושלה קודם והיתה בהקפאה.
    אפשר לגוון גם עם עשבי תיבול נוספים כמו שמיר ונענע (למי שאוהב, כמובן).
    כל קומבינציה אפשרית ומשתלבת מעולה עם המון דברים.

  3. אם אני משתמשת בגרגירי חומוס יבשים, אני משרה ללילה ואחכ מבשלת עד שזה מתרכך ואני צריכה להוציא את הקליפות או שזה לא קריטי?

  4. טעים בטירוף!! תודה:)

  5. עדיף להשרות חומוס יום קודם ולבשל יותר בריא מקופסא שמורים

  6. יצא ממש טעים, תודה!

להגיב על Noa Ratinsky לבטל