סלט אביבי, צבעוני ומלא טעמים. מקלוני גזר, סלק, תפוזים, פקאנים ונענע בויניגרט.
רכיבים
לסלט
- 3 גזרים
- 3 סלקים
- 2 תפוזים
- חופן פקאנים (עדיף קלויים)
לרוטב
- מיץ מ-1 תפוז (¼ כוס מיץ)
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- ¼ כוס שמן זית בטעם מעודן
- ½ כפית מלח
- 2 כפות סילאן
- 1 כף חומץ תפוחים
- חופן קטן של עלי נענע קצוצים, ועוד כמה שלמים לקישוט
הכנה
את הגזרים והסלקים מקלפים וחותכים למקלונים. אפשר במעבד מזון, אפשר עם קולפן שיודע לקלוף מקלות, אפשר עם מכונת זמן – מה שעובד לכם, עובד. העיקר שיהיו מקלונים דקים ולא חתיכות עבות. כמה שיותר דק, יותר טוב לנו. הפעם.
את התפוזים מפלטים (כן, יש מילה זאת, והיא גורמת לי להשמע חכמה!). אני אפילו אראה לכם איך לעשות את זה. הסיבה היא שאני רוצה "בשר" של תפוזים בלי כל הקליפות והסיבים הלבנים. את אלו אפשר לתת לחצי שלי, שממש אוהב לאכול אותם משום מה.
חשוב! להשתמש בתפוזים למיץ – אלו התפוזים הקטנים יותר עם הקליפה הדקה. המיץ שלהם הרבה הרבה יותר טעים (ולדעתי גם הבשר שלהם).
מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
מכינים את בנפרד את הרוטב, מערבבים ממש חזק בצנצנת סגורה, ושופכים על הסלט.
ואגב תפוזים, אני כל כך אוהבת את האביב, שלא אכפת לי שהוא הגיע באמצע החורף. מאנץ' נהנה מההפקר יותר מכולם, כי הוא זוכה לטיולים ארוכים יחסית לעונה…
בדיוק כמו הסלט היפהפה, את כותבת מקסים ורענן ומכניסה את בלוטות הטעם לכוננות ספיגה. אנסה את המתכון בהזדמנות ראשונה! וחיבוק למאנץ המתוק
יא, תודה לך!
נראה מרענן ובריא כל כך , כיף של מתכון
תודה
חיה
תודה!
נראה מצוין! והתמונה בסוף ממש הצחיקה והפתיעה אותי
הי, האם אפשר להחליף חומץ תפוחים בבלסמי?
לדעתי יצא טעם אחר לגמרי, צריך לנסות ולראות אם מתאים.. לא יצא לי לנסות.
תודה רבה
לדעתי – בהחלט, ככה אני מכינה את הסלט הזה!
סלט נהדר! חיכיתי להזדמנות להכין אותו והוא באמת כל מה שתיארת: אביבי, עסיסי, עשיר בטעם ומרענן. תודה
כיף לשמוע, תודה!
נראה מעולהההה! כרגיל
תודה רבה! אכין אותו כבר מחר
היי נופר, בערך לכמה מנות מספיקה הכמות? תודה
סלט זה לא דבר שאפשר למדוד במנות כל כך, אבל מהמתכון הזה יוצאת כמות די מכובדת, אפשר בכיף להניח כתוספת על השולחן של 4-5 סועדים..
היי, האם מדובר בסלק חי או מבושל?
חי. גם הגזר וגם הסלק.
כן ,מוכר לי השימוש בסלק ללא בישול:
הסלק חי-טרי, ולא מבושל ,כך הוא בריא יותר ועתיר בויטמינים.
יצא ממש טעים! תודה רבה
אפשר להחליף את החומץ תפוחים במשהו?
אפשר בחומץ רגיל או סוג אחר שאוהבים אבל זה לא יוצא אותו דבר
מתכון נפלא! סלט מרענן, עשיר ואקסטרא טעים הודות לצבעים. תודה לך
שלוש הערות:
1 למה מגיבים לפני שהכינו ואכלו – זה שהמתכון נראה טוב שה לא מצדיק תקובה (מטופשת)
2. המתכון אכן מעולה.
3. מן הראוי לתת במתכון משקלי הרכיבים. נכון שהפרופורציות אינן מחוייבות בדיוק אבל בכל זאת יש סלק של 100 גרם ויש של חצי קילו ויחי ההבדל ה"קטן". הערה זו נכונה לגבי כל המתכונים.
היי רות,
1. אני דווקא חושבת שזה ממש נחמד ולא מזיק לפרגן כשמשהו עושה רושם טוב, תגובות הן לא רק לביקורת על הטעם אלא גם דרך לפרגן על ההשקעה, על התרשמות חיובית ועל הניראות של המתכון.
2. תודה!
3. יש הרבה דברים שיכולתי לעשות יותר מדויק, אבל אם הייתי שמה לעצמי יעד לעמוד בכולם, כנראה שלא היה בלוג ולא היו בו מתכונים אז עושה הכי טוב שיכולה ומקווה לטוב. מעבר לזה, יש מתכונים שבהם הכמות המדויקת פחות קריטית, כמו זה. במתכונים אחרים שזה כן חשוב אני אכן מקפידה יותר על כמויות מדויקות.
משתמשים בסלק חי או מבושל?
חי
מתכון מעולה אני דווקא בישלתי את הסלק
ויצא ממש טעים