מרק עדשים אדומות וגזר

מרק עדשים וגזר

מרק עדשים מהמם מ-4 רכיבים בלבד, וסופר מהיר להכנה.

 

מצרכים

  • 1 כוס עדשים אדומות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנטנות
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • תבלינים: מלח, פלפל, כמון

 

הכנה

מטגנים את הבצל הקצוץ בכמה כפות שמן זית עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את השום הקצוץ לעוד כ-2 דקות טיגון.

מוסיפים את הגזרים הקצוצים לעוד 2-3 דקות.

שוטפים את העדשים במים ומוסיפים לסיר.

מתבלים בכפית מלח, פלפל לפי הטעם, וחצי כפית עד כפית כמון.

מוסיפים כ-3 כוסות מים ומכסים, מביאים לרתיחה, מעבירים לאש בינונית ומבשלים עד שהעדשים כבר התפרקו והגזר רך לגמרי. אם אין מספיק מים אפשר להוסיף.

מורידים מהאש וטוחנים עם בלנדר מוט למידת האחידות שאוהבים. אני אוהבת להשאיר קצת חתיכות פה ושם.

 

בתאבון!

מרק עדשים וגזר

מרק עדשים וגזר

 

18 תגובות

הוסף תגובה
  1. נראה מהמם….. עשה לי חשק מטורף!!! :)
    מחר אלך לסופר ואכין לשבת… יאמי!

  2. עשית לי חשק! אכין. תודה!

  3. הכנתי אתמול כמות יותר מכפולה. כבר כמעט לא נשאר. זכה למחמאות! תודה על המתכון הקל והטעים

  4. מרק מעולה! הכמון מוסיף המון לטעם!
    תודה רבה :)

  5. לא היו גזרים אז עשיתי עם בטטה גדולה במקום ויצא מעולה !

  6. מרק מצויין! הגזר והעדשים ממש משתלבים טוב… הגיוונים שלי: הכפלתי את כמויות הגזר והשום כדי להדגיש אותם, ולא טחנתי בכלל את המרק.

  7. האם אפשר להוסיף רסק עגבניות?

    • כן, יש אנשים שאוהבים להוסיף רסק למרק עדשים כתומות, לא יצא לי לנסות אבל אם את אוהבת/מכירה ככה אז בכיף, למה לא.

  8. נשמע פשוט מספיק בשבילי, יצאתי לבשל!

  9. טעים חבל על הזמן! המון המון תודה!

  10. אני פשוט טחנתי בבלנדר חצי כמות והחצי השני השארתי איך שהוא, ביחד זה להיט :)

  11. כמה מנות בערך זה יוצא? :)

  12. מדהים!
    קשה כמעט להאמין שמתכון כל כך פשוט, כל כך צנוע ו״מינימלסטי״ יוצר ארוחה כל כך טעימה וערבה לחיך,ולא פחות מכך-גם מזינה.

    תודה נופר, זאת לא פעם ראשונה שהמתכונים שלך עושים נפלאות אצלי

להגיב על Eli Caeser Grossman לבטל