זה נראה כמו חומוס, יש לזה טעם של חומוס, זה עושה קולות של חומוס, אבל זה בעצם ממרח מעדשים כתומות, דלורית וטחינה. ואפילו טעים.
מוזר ככל שיישמע, אבל בסוף הסכמתי לנסות את המתכון הזה בעצתו של RSPA האמיץ. הייתי ספקנית. אבל היו המלצות, ואמרו שטעים, ומהיר להכנה… אז נכנעתי. ואיזה כיף!
זה לא שהוא חלילה בא להחליף את החומוס, כי החומוס כבודו במקומו ואותו אף אחד לא יערער. אבל זה בהחלט תוספת נחמדה ובריאה לגיוון, או סתם כי אין זמן/סבלנות לבשל חומוס.
אני רושמת כאן את המתכון לעצלנים שבינינו:
מצרכים
- 1/2 כוס עדשים כתומות, שטופות במים
- 1/2 דלורית חתוכה לקוביות קטנות (כ-150 גרם)
- 1/3 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
- כוס ורבע מים
- 1/2 כפית מלח
- קצת אגוז מוסקט
הכנה
שמים את העדשים, דלורית, ואגוז מוסקט (קצת!) בסיר ומביאים לרתיחה. אחרי הרתיחה מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-25 דקות.
כשהעדשים והדלורית התרככו לגמרי מסננים את שארית המים אם נשארו, וטוחנים עם בלנדר מוט. מוסיפים את המלח, מערבבים פנימה את הטחינה, וטוחנים שוב עד למרקם חלק ואחיד.
מיד עם סיום ההכנה התערובת עדיין רותחת ודלילה יחסית, ומרגישה יותר כמו שילוב בין חומוס למרק עדשים. אבל ברגע שהיא מתקררת היא מתייצבת בזכות הטחינה ומקבלת מרקם וטעם של חומוס.
בתאבון!
נשמע טוב!
את יודעת במקרה כמה זמן הממרח נשמר בקירור (בהנחה שלא מחסלים אותו לפני זה…)?
בערך ארבעה ימים. אבל הכמות לא גדולה וגם אין בעיה להכין אפילו פחות – זה לא חייב להיות מאוד מדויק.
מעניין…
את מקלפת את הדלורית?
כן, הקליפה קשה מדי בשביל ממרח, עדיף לקלף אותה.
חבלז. בשבילי זה מאכל אידאלי, עכשיו צריך לחשוב על תחליף לטחינה בשביל המרקם, עבור הבת שלי . יש רעיונות? או פשוט אולי בלי כלום, או משהו אחר? יאמי . תודה על מתכון מעלף.
אולי שקדיה או גבינת קשיו
יצא מעולה, תודה רבה
אפשר להחליף את הדלורית בדלעת? או שזה שונה לחלוטין?
במידה ואני מחליטה כן להחליף, האם זה משנה את זמן הבישול?
אני מאמינה שאין בעיה, למרות שלא יצא לי לנסות. זמן הבישול לדעתי זהה בין דלורית לדלעת, אבל זה לא משנה, אפשר להמשיך לבשל עד שהכל רך ומוכן, במילא טוחנים הכל ביחד בסוף
מעולה! הטעם, המרקם… אחלה מתכון, תודה.
כיף לשמוע! ושמחה שיצא לך טוב
עשיתי ללא דלורית יצא מצויין
אני מכינה בלי דלורית, כוס עדשים כתומות ושתי כוסות מים, יוצא אפילו יותר טוב!
מש!! מש?!?! מה ששמעתם! ׳חומוס׳ משעועית מש – עדיף ״שבורה״ כי אז הקליפות פשוט צפות אחרי השריה ויוצא חומוס חלק, בעל טעם מאד מאד חומוסי, אבל עם קטניה בריאה יותר, קלה יותר לעיכול, וקלה יותר לבישול – רק להשרות שעה-שעתיים ולבשל כ20 דק (עד שרך)
אין לי דלורית יש לי בטטה
האם אפשר להכין עם בטטה גם ?
אשמח לתשובה
יופי של רעיון
ינוסה
תודה
רחלי עיני
מעצבת תכשיטי אופנה ואקססוריז
מאמינה שכן, אם כי לבטטה יש טעם קצת יותר דומיננטי.
זה מעולה גם עם כרובית במקום דלורית, אגב.
אפשר להכין עם עדשים מונבטות?
נראה לי שכן