מתכון חגיגי ומרשים לקראת ראש השנה הבא עלינו לטובה.
מצרכים
- 15 חצילונים
- ½ כוס אורז עגול
- 1 כוס מים רותחים
- ¼ כפית מלח
- חופן כוסברה קצוצה
- חופן שקדים פרוסים קלויים
- 3 דבלים קצוצות
- 2 כפות מיץ לימון
- כמה כפות קמח (אפשר להמיר בסוג נטול גלוטן)
- שמן לטיגון
לרוטב
- 1 בצל
- 4 תאנים חתוכות לקוביות
- 3 כפות סילאן
- 2 לימוני ליים (מיץ+זסט)
- ¼ כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
- 2 כפות מים
- ½ כפית מלח
הכנה
את האורז שמים בסיר עם המים והמלח, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עם מכסה עד שהנוזלים נספגים. מוסיפים את 2 כפות מיץ הלימון, הכוסברה הקצוצה, הדבלים והשקדים.
בקערית מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומוסיפים כ-3 כפות ממנו לאורז המבושל. מערבבים היטב ומניחים בצד.
במחבת גדולה מטגנים את הבצל כשהוא קצוץ לרצועות ביחד עם קוביות התאנים וקצת שמן, עד שהבצל מתרכך ומתחיל להתקרמל והתאנים מתמוססות לתוכו. מוסיפים את שארית הרוטב ועוד חצי כוס מים, מכסים, מביאים לרתיחה ומכבים לבינתיים.
את החצילונים חורצים עם סכין לאורך – לא עד הסוף. בעזרת סכין מרוקנים מעט מהחלק הפנימי של כל צד, כדי שיהיה יותר מקום למילוי, ובעזרת כפית דוחסים אותו פנימה.
טובלים את החצילונים בקערית עם קצת קמח* ומטגנים במחבת עם שמן חם מכל הצדדים עד שמעטפת הקמח משחימה. מהמחבת מעבירים ישירות לתוך הרוטב שמחכה בצד, מדליקים שוב את האש ומבשלים על אש קטנה עם מכסה כ-25 דקות. פעם אחת במהלך הבישול הופכים את החצילונים בעדינות, שיספגו את הטעמים מכל הכיוונים.
* את הקמח אפשר להמיר בקורנפלור או כל קמח חלופי שברשותכם, או בעצתה של מיקי החביבה והידידותית לצליאקים – בלילה של קמח חומוס + מי סודה.
את החצילונים מגישים עם כמות נדיבה של רוטב.
בתאבון!
לממהרים ולממהרות
את האורז מבשלים על אש קטנה עם מכסה עד שהנוזלים נספגים. מוסיפים את 2 כפות מיץ הלימון, הכוסברה הקצוצה, הדבלים והשקדים.
בקערית מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומוסיפים כ-3 כפות ממנו לאורז המבושל. מערבבים היטב ומניחים בצד.
במחבת גדולה מטגנים את הבצל כשהוא קצוץ לרצועות ביחד עם קוביות התאנים וקצת שמן, עד שהבצל מתרכך ומתחיל להתקרמל והתאנים מתמוססות לתוכו. מוסיפים את שארית הרוטב ועוד חצי כוס מים, מכסים, מביאים לרתיחה ומכבים לבינתיים.
את החצילונים חורצים עם סכין לאורך – לא עד הסוף. בעזרת סכין מרוקנים מעט מהחלק הפנימי של כל צד, כדי שיהיה יותר מקום למילוי, ובעזרת כפית דוחסים אותו פנימה.
טובלים את החצילונים בקערית עם קצת קמח ומטגנים במחבת עם שמן חם מכל הצדדים עד שמעטפת הקמח משחימה. מהמחבת מעבירים ישירות לתוך הרוטב שמחכה בצד, מדליקים שוב את האש ומבשלים על אש קטנה עם מכסה כ-25 דקות. פעם אחת במהלך הבישול הופכים את החצילונים בעדינות, שיספגו את הטעמים מכל הכיוונים.
מגישים עם כמות נדיבה של רוטב.
וואי וואי וואי !!!
אין מילים!
וואו אני נהיית רעבה רק מלקרוא.. מנה שתהיה חובה אצלי במטבח!!!!
חצילונים במקום חסילונים
נראה סוף הדרך!!
מהמם!!! נראה מדהים!!!
האם ניתן לוותר על שלב הטיגון והקמח ופשוט לבשל את החצילים הממולאים ברוטב יותר זמן? תודה
שלב הטיגון נועד לסגור את החצילונים כדי שהמילוי לא יתפזר ברוטב. אני לא בטוחה שאפשר לוותר עליו, אבל את מוזמנת לנסות (בזהירות..) ולעדכן אם הצליח
אנסה ואדווח. תודה רבה
לא מוצאת חצילונים אפשר להשתמש בחצילים ולחתוך אותם?
עדיף שתעשי כבר "סטייק" חציל מחתיכות של חציל בלי קליפה ותבשלי אותן ברוטב הזה (בלי המילוי ובלי הטיגון). או לחילופין תטגני/תקלי פרוסות חציל ואז תמלאי אותן ותגלגלי ותקווי שלא יפתחו לך ברוטב..
סליחה על הבורות מה זה דבלים????
תאנים מיובשות
אם אין תאנים מה האופציה הנוספת למילוי?
תודה
אם הכוונה לדבלים שבמילוי אז אפשר להשתמש בכל פרי יבש אחר – משמשים לדעתי יהיה הכי קרוב, אבל אפשר מה שבא לך.