אגרול עם ירקות

אגרולים אפויים ממולאים בהמון ירקות מוקפצים.

מצרכים

מספיק לכ-14 אגרולים
 
  • 1 חבילת עלי סיגר מופשרים
  • 1/4 כרוב אדום קצוץ דק מאוד
  • 1/4 כרוב לבן קצוץ דק מאוד
  • 2 גזרים גדולים, קלופים ומגוררים
  • 1 קישוא גדול מגורר או שניים קטנים
  • כמה גבעולים של בצל ירוק
  • 1 בצל רגיל גדול (או סגול)
  • 1-2 שיני שום
  • 3-4 פטריות שמפיניון קצוצות (או סוג אחר שאוהבים)
  • 3 עלי כרוב סיני קצוצים (אופציונלי – ועדיף רק את החלק הלבן הפריך ולא העלים הירוקים)
  • חופן נדיב של נבטים

וכל ירק נוסף שאוהבים מוזמן להכנס – רצועות דקות של פלפלים, קטניות מונבטות, רצועות טופו שהושרו ברוטב, ברוקולי, תירס או כל ירק אחר שעולה בדעתכם. הכל הולך.

 

לתיבול הירקות המוקפצים

  • קצת מלח ופלפל
  • רוטב סויה בנדיבות – החל מכמה כפות ועד לכמה שאוהבים
  • 2-3 כפות חומץ אורז
  • 2-3 כפות יין מירין
  • התיבול הנ"ל לא חובה – אפשר להסתפק בסויה, מלח ופלפל. אבל זה מוסיף!

 

"דבק" להדבקת האגרולים

  • 1/3 כוס קמח + כמה כפות מים

הכנה

  1. מוציאים את עלי הסיגר להפשרה בזמן שמכינים את הירקות.
  2. קוצצים את כל הירקות – כמה שיותר דק יותר טוב. לא לדאוג מהכמות המפלצתית, זה צונח אחרי הקפצה לחצי או פחות.
  3. מחממים מעט שמן קנולה במחבת או ווק, מוסיפים את הבצל הרגיל בלבד לשתי דקות של טיגון, ואז את השום, ואז את כל שאר הירקות.
  4. מתבלים בסויה, מלח פלפל, חומץ ומירין, וממשיכים להקפיץ כעשר דקות או יותר, תלוי בכמות שיצאה לכם – עד שכל הירקות מתחילים להתעלף ומתרככים קצת. אפשר לטעום ולתקן תיבול אם צריך. מורידים מהאש כשהירקות כבר נוחים ללעיסה אבל עדיין נגיסים.
  5. בסיום כדאי להעביר את הירקות למסננת ולתת להם להתקרר קצת, ואת הרוטב שנשאר לשמור בצד (אפשר להשתמש בו אח"כ כדי להכין רוטב לאגרולים).

הכנת האגרולים

קודם כל מכינים את הדבק: הוא עוזר לנו לסגור את הרולים שלא יתפרקו או יפתחו בטיגון/אפייה, וגם עוזר לנו לגלגל אותם. מערבבים בערך שליש כוס קמח עם כמה כפות מים ומערבבים. מוסיפים כמה מים שדרוש עוד, כל פעם קצת קצת, עד שמגיעים לעיסה הכי סמיכה שאפשר מבלי שתהיה בצק (כזו שאפשר למרוח עם האצבע, אבל לא מיימית).

  1. מחממים תנור ל-180-190 מעלות.
  2. מניחים את דף הסיגר על משטח. בחלק שקרוב אלינו שמים כף גדושה של מילוי, ומקפלים פנימה את שני הצדדים משמאל ומימין. מדביקים אותם פנימה עם הדבק בחלק העליון הפנימי של כל צד, וככה זה לא עושה יותר מדי בעיות.
  3. מתחילים לגלגל מהחלק שקרוב אלינו תוך הידוק המילוי, וכדאי גם לתת תמיכה לכנפיים שקיפלנו פנימה, שלא ישתחררו הסוררים.
  4. מגלגלים כמעט עד הסוף, ורק את הקצה שמבצבץ מורחים בעוד קצת דבק ומגלגלים שוב.
  5. מניחים בתבנית משומנת עם החלק המקופל כלפי מטה ומורחים כל סיגר בשמן (בנדיבות) מכל הכיוונים.
  6. מכניסים לתנור לכרבע שעה או עד שהאגרולים פריכים וזהובים. הופכים אותם כדי שגם הצד התחתון ישתזף.

מגישים מיד, כי הפריכות לא שורדת זמן רב. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר, ורק לאפות לפני ההגשה.

להגשה מומלץ לערבב את הרוטב ששמרנו מההקפצה עם קצת רוטב טריאקי או רוטב צ'ילי מתוק, ולהגיש ליד כדי שיהיה אפשר לטבול כמה שרוצים. גם רוטב סויה בלי תוספות יעבוד.

מעמיסים מהמילוי

מקפלים פנימה את הכנפיים מכל צד ומדביקים בחלק העליון הפנימי של כל כנף

מהדקים ומגלגלים

מורחים קצת דבק בקצה ומשלימים את הגלגול

משמנים היטב ולתנור

שזופים ושמחים

ובתאבון!

 

43 תגובות

הוסף תגובה
  1. ווי אגרולים מעלפים!!! איזה צילומים !!! מתכון נפלא. המילוי נראה פצצה. תודה!

  2. טעים!
    בדיוק הכנתי שבוע שעבר – אני יכולה להעיד שבעצלנותי לא הדבקתי את הקצוות ואכן אם אופים ולא מטגנים זה מתנהג יפה ושום דבר לא מתפרק (התחלתי לאפות כשזה על ה"תפר").
    וגם שג'ינג'ר קצוץ דק-דק למי שאוהב הולך אחלה בתערובת ירקות.
    אחלה בלוג.

  3. נראה טעים! לא חשבתי שאפשר לאפות אגרולים ושייראו כל כך טוב, תודה על המתכון!

  4. בא לך על בארטר?
    את עושה לי כאלה אגרולס, אני עושה לך עוגה (איזו שתרצי)

  5. אוי, את רעה! אחחחח…. אולי ננסה בהזדמנות P:

  6. למה אני קוראת את הפוסטים האלו בצהריים??למה??
    מקסים!!

  7. נראה מדהים ממש. אני הולכת לנסות את זה.

  8. אני השתמשתי בדפי אורז וטיגנתי קלות יצא טעים

  9. הכנתי. יצא מעולהה

    והכנתי גם בלינצ'ס עם הירקות.. יאמייי

  10. נראה מעולה!
    אפשר להקפיא לפני האפיה?

    • אני נוטה להאמין שכן. כבר יצא לי להקפיא ולהפשיר מחדש את העלים עצמם. צריך לנסות ולראות אם זה לא פוגע במילוי הירקות. תכננתי גם לנסות בעצמי אבל אשמח אם מישהו ינסה ויעדכן :)

  11. אפשר לאפות את האגרולים בשמן עמוק?

  12. וואו! אני חייבת לפרגן!
    האגרול פשוט מדהים! האגרול הכי טעים שאכלתי, וקל נורא להכין! התפעלתי מכמה שהדבק היה, נראה ושימש כמו דבק אמיתי זה נורא הצחיק אותי. אמנם הייתי שובבה וטיגנתי את האגרולים, אבל הם נאכלו ע"י כולם בלב שלם ושמח.
    בקיצור, המון המון תודה!

  13. וואו,הכנתי אתמול ויצא טעים משהו!
    תבורכי על השיתוף.
    יש רק בעיה אחת…אני לא מפסיקה לאכול מהם.
    כאשר נשאר,מכניסים למקרר וכאשר רוצים שוב,מחממים בתנור ויוצא שוב קריספי וטעים.
    בערב אכלתי ישירות מהמקרר והיה טעים מאוד גם כן.

    איזה כייף שיש את המתכונים שלך שערבים לי מאוד לחיך
    והפטנט של בצל מטוגן עם שום,הוא סוד הקסם בתבשילייך.

    תודה תודה ושוב תודה!

    • איזה כיף לשמוע, חיממת לי את הלב :)

      זו אכן בעיה עם אוכל טעים – שאוכלים ממנו!! החצי נחמה במקרה הזה היא שהאגרולים אפויים ולא מטוגנים ושוחים בשמן, ומורכבים בעיקר מירקות.. :)

      תודה לך, ולבריאות!

  14. טעים טעים.

    הוספתי ג'ינג'ר

  15. היי מיה,

    לשאלתך,הכנתי את האגרול(פעם שניה)ואפיתי בתנור.יצא מצויין.
    את הכמות הגדולה שנותרה,הכנסתי לכלים ח"פ(הפלסטיק המלבני)והקפאתי.
    האגרול נשמר ולא נדבק אחד לשני.
    בכל פעם שמתחשק,אני מוציאה לי אחד או שניים ומכניסה לחימום שוב בתנור.
    יוצא טעים וטוב כאילו הכנו אותו רק עתה.

  16. ואיך הן יגיבו באפייה בתנור (דפי האורז)?

    • לא כ"כ הבנתי את השאלה.
      המתכון הוא לאגרול אפוי מעלי סיגר, לא דפי אורז.
      דפי אורז מתנהגים שונה באפייה, למרות שאפשר להשתמש גם בהם ולאפות אותם. הם פשוט לא נהיים פריכים כמו עלי הסיגר.

  17. ניסיתי להכין היום אגרולים כאלה, הנחתי מהמוקפץ על עלה הסיגר, סגרתי את שני הצדדים וכשגלגלתי העלה נקרע. ככה היה עם כל העלים. יש לך רעיון למה?
    חיכיתי שהמוקפץ יתקרר מספיק ולא שמתי כמות גדולה מאוד של מוקפץ על כל עלה.
    תודה.

    • נשמע ממש מבאס. זה לא אמור להיות ככה. יכול להיות שהעלים הוקפאו פעמיים? יכול להיות שהם עוד היו קצת קפואים כשעבדת איתם? אולי ישבו יותר מדי זמן במקרר, מופשרים?
      בעקרון הם פחות גמישים מבלינצ'ס למשל, אבל עדיין אפשר לעבוד איתם יחסית בקלות, רק צריך להדביק כדי שלא יפתחו בתהליך הגילגול.
      יכול להיות שהעלים פשוט היו דפוקים.

      • האפ סיננת טוב את הירקות לאחר הכנתם?
        יכול להיות שהיו הרבה נוזלים, שפגעו במרקם של דפי הבצק?
        כםי שנופר רשמה; זה אכן לא נעים במיוחד כאשר טורחים כל כך
        אגב, כאשר קרה לי בעבר עם אחד או שני סיגרים שהיו דחוסים מידי, הנחתי אותם כך בתנור והבצק היה אמנם פתוח, אך קריספי וטעים.

  18. היי נופר,
    הכנתי אתמול, הרבה עבודה, אבל בהחלט שווה את זה :)
    תודה רבה על מתכון מצויין!

  19. יצא מדהים תודה רבה רבה! זה הדבר הכי טעים שהכנתי בחיי!!!!!!!!!!

  20. באיזה שמן מורחים את הסיגרים לפני שמכניסים לתנור?

  21. כיף לראות את האגרול עם הירקות

  22. תודה על המתכון, נראה מעולה!

  23. הכנתי היום, לא פשוט כל כך באפריקה כי לא הכל ניתן להשגה ואם כבר יש- למחרת כבר אין. אז
    הכנתי ישר 30

  24. אפשר להתיז ספריי שמן, או לוותר בכלל על מריחת האגרולים בשמן?

  25. הי . הפוסט ישן אך אני הכנתי רק היום.. האם ניתן להכין המון … ולגלגל .. ואז להקפיא… לפני האפייה הכוונה? ואז להפשיר כמות קטנה ולאפות?

  26. לא צריך לטגן את הירקות או להקפיץ אותם לפני ?

  27. הכנתי את האגרולים והם יצאו גם טעימים להליא וגם יפים להפליא :)
    חצי תבנית עם ירקות בדומה למתכון שלך, והחצי השני במילוי פירה עם בצל מטוגן, לבקשת בתי בת ה-9. שני הסוגים יצאו מעולים!
    לא הקפאתי, הכל חוסל עד למחרת….

  28. כיף לשמוע!
    גם לי מתחשק המילוי של הפירה :)

להגיב על Sarah לבטל