קרפלעך עם תבשיל קטניות ברוטב

קרפלעך בתבשיל קטניות ברוטב

רגע לפני פסח אני מגניבה מתכון אחרון עם חמץ – קרפלעך עם תבשיל סמיך של עדשים כתומות ושעועית ברוטב עגבניות עשיר.

האמת היא שזה לא חייב להיות קרפלעך, זה יכול להיות כל מנת דגן שהולכת עם רוטב – פסטה, אורז, גריסים וכו'. הפעם נשארו לי קרפלעך ביתיים במילוי תפו"א ובצל מטוגן שהיו מיותמים, אז שידכתי אותם לתבשיל. אבל הכוכב המרכזי כאן הוא בהחלט התבשיל המהמם הזה.

 

מצרכים

  • 1 קופסה של רסק עגבניות 240 גרם
  • 1 קופסה של קוביות עגבניות 240 גרם (או 3 עגבניות אדומות, בשלות ומתוקות)
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום כתושות / קצוצות
  • חופן עלי בזיליקום טרי
  • שמן זית
  • כף מלח, פלפל, כף פפריקה מתוקה, קצת סוכר לאיזון
  • כף רוטב סויה
  • 1/2 כוס עדשים כתומות
  • 1/2 כוס שעועית אדומה מבושלת (אופציונלי)
  • 2 כפות גריסי פנינה (אופציונלי)
  • כף פטרוזיליה יבשה (אופציונלי)

 

  • כ-20 יחידות קרפלעך / חבילת פסטה / מנת דגן אחרת לבחירה

למתכון להכנת קרפלעך

 

 

הכנה

הסוד בתבשילים מהסוג הזה הוא זמן הבישול: ככל שמבשלים אותו יותר זמן, הטעמים יותר עשירים. אני ממליצה לבשל אותו שעה לכל הפחות.

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב.

מוסיפים את השום לטיגון של עוד דקה-שתיים.

מוסיפים את העגבניות והרסק (אם העגבניות טריות אז עדיף לתת להן טיגון של כמה דקות בטרם הוספת הרסק), מוסיפים כ-3 כוסות מים, את כל התבלינים והקטניות*, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב מדי פעם במשך שעה לפחות (אפשר בכיף גם יותר).

* אם השעועית האדומה מאוד רכה, עדיף להוסיף אותה בסוף. אישית אני מעדיפה לבשל אותה ב-80% ולתת לה להמשיך להתבשל ביחד עם הרוטב.

בהתחלה אמורים להיות לנו המון נוזלים, ובמהלך הבישול הרוטב צריך להצטמצם ולהספג בקטניות עד שנשאר לנו משהו בדומה למה שרואים בתמונות: רוטב, אבל לא מיימי. אם בשלב מסוים חסרים נוזלים, אפשר להוסיף מים רותחים ולהמשיך לבשל.

כמובן שבמהלך הבישול טועמים ומתקנים את התיבול לפי הצורך.

 

בתאבון!

קרפלעך עם תבשיל קטניות ברוטב

קרפלעך עם תבשיל קטניות ברוטב

 

9 תגובות

הוסף תגובה
  1. כמה שזה נראה טוב…

  2. נופר היקרה,

    הכנתי את תבשיל הקטניות. הוא מעולה ברמה אחרת!!! טעים ומשביע, ומנחם.

    אני כ"כ שמחה שהבלוג שלך קיים!

  3. הרגע סיימתי להכין את הקפלעך והרוטב (למרות שפסח..) ויצא מדהים! תודה:)

  4. היי , רשום שאת מעדיפה לבשל את השעועית ב 80% אז כמה זמן צריך לבשל אותו?
    ואני רוצה להגיד שאני מכורה לבלוג שלך !!!

    • זה מאוד משתנה בהתאם לזמן ההשריה, טריות השעועית, וגם הסוג שלה. כבר יצא לי לבשל שעועית שעה ובפעם אחרת שלוש שעות ועדיין לא היתה רכה לגמרי.
      צריך פשוט לטעום – ברגע שהיא כבר רכה אבל עדיין נגיסה, זה 80%.
      100% זה כשהיא נימוחה לגמרי ומרגישה קצת כמו ממרח כשמכניסים אותה לפה.

      ותודה! :)

  5. שלום! המתכון נראה טוב, אבל אני תוהה – האם אפשר להוסיף לו עוד ירקות (לדוגמה גזר, כרובית וגרגרי חומוס)?

להגיב על יואב לבטל