סלט פריך וצבעוני בסגנון אסייתי.
אני בחרתי בגזר, מלפפון וקולרבי הפעם, אבל את הסלט הזה אפשר להכין מכל מני ירקות, במיוחד ירקות שורש. גם כרוב מוצא את עצמו בסלט כזה לעתים קרובות.
מצרכים
- 3 מלפפונים מקולפים
- 2 גזרים
- 1 קולרבי מקולף
לרוטב:
- 4 כפות שמן זית
- 4 כפות סויה
- 2 כפות מים רותחים
- 4 כפות סוכר
- 4 כפות חומץ
- חצי כפית שמן שומשום
- מלח ופלפל
הכנה
- כדי לקבל רצועות פריכות, משתמשים בקולפן כדי "לחתוך" את הירקות. מהמלפפון רצוי להשתמש רק בחלקים החיצוניים הפריכים ואת האמצע עם הגרעינים לנשנש בנפרד (או לנדב לכלבים, כהרגלנו בקודש. הם אוהבים מלפפון!).
- מערבבים את הסוכר עם המים הרותחים וממיסים ביחד (אפשר להכניס לכמה שניות למיקרו כדי לזרז תהליכים).
- מוסיפים את שאר רכיבי הרוטב ומערבבים.
- שופכים על הירקות ונותנים להם לספוג את הרוטב במקרר לשעה-שעתיים (או יותר). זה סלט שטעים גם למחרת.
- רצוי להוסיף גם קצת שומשום קלוי במחבת יבשה. גם יפה וגם מוסיף טעם.
- בתיאבון!
בקצב הזה יהיה לך ספר בישול טבעוני מעוצב ומצולם להפליא מהר מאוד וכל מתכון הוא פצצה. תזכרי שהרעיון היה שלי. זה יעלה לך בעוגה שלמה לשבוע :-D:-D:-D
סלט טעים מאד!
אני הוספתי חבילת אטריות אורז דקיקות מבושלות וקיבלתי ארוחה משביעה
רעיון מצוין, נראה לי שאאמץ אותו גם
סלט מקסים הוספתי אטריות שעועית להשלמה למנה עיקרית