לחמניות ביס עם הפתעה

לחמניות גבינה עשירות, עם זית בפנים. פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. וכן, זה טבעוני 100%!

את המתכון המופלא הזה מצאתי בספר המתכונים של גלעד איילון. השינוי היחיד שעשיתי היה להחליף את הזעתר שבבצק לטימין טרי.

לנוחיותכם (כי אני בטח לא העצלנית היחידה כאן) אני רושמת את המתכון גם כאן עם השינוי הקטן שעשיתי.

מצרכים

  • 1 חבילה קטנה קמח תופח (350 גרם)
  • 1 חבילה של גבינת טופוטי שמנת (340 גרם) – את הגבינה הזו אפשר למצוא כמעט בכל סופר רגיל, במדפי הגבינות, בדר"כ למעלה. למי שלא מכיר, זו האריזה המכוערת ביותר במקררים. כזו שנראית כמו אריזה של סיד.
  • 3/4 כוס שמן זית (150 גרם, אפשר קצת פחות)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף עלי טימין טריים
  • 1 קופסת זיתים "חרוזית" (ירוקים מחורצים)
  • רבע כוס מים (60 גרם)
  • שומשום לפיזור למעלה

הכנה

מחממים תנור לחום גבוה – 200 מעלות.
מערבבים את כל המרכיבים בקערה אחת עד שנוצרת עיסה אחידה, רכה ושמנונית אבל נוחה לעבודה. את הקמח אני תמיד אוהבת לנפות במסננת דקה כדי "לפתוח" אותו, שיהיה אוורירי יותר.
לוקחים ביד כדור קטן של בצק, שמים את הזית במרכז וסוגרים עליו את הבצק. מהדקים ומגלגלים לכדור.

מסדרים את הכדורים בתבנית ומפזרים מעל שומשום לבן ו/או שחור.
אפשר להבריש אותם לפני הוספת השומשום בקצת רוטב סויה, זה יגרום להם להשחים יותר וגם יוסיף קצת טעם, אבל זה לא חובה.

מכניסים לתנור ל-20 דקות או עד שהכדורים מתחילים להזהיב. זהירות לא לתת להם להתייבש!

למי שלא מת על זיתים, אני די משוכנעת שאפשר להחליף את הזיתים במילויים אחרים: חתיכות של פטריות, קוביה של בטטה/דלעת/זוקיני/פלפל קלוי/חציל.. או מה שאוהבים, רק לוודא שהוא רך אבל עדיין נגיס. אפשר גם לערבב את כל הבצק עם תירס, במקום למלא את הלחמניות. אני עוד אתעלל בבצק הזה ואחזור לדווח.

 

108 תגובות

הוסף תגובה
  1. אליפות!!!! בדיוק בזמן!!!!

  2. חשבתי שאת לא אוהבת טופוטי. ניסית עם טופו מרוסק עם מים? ומי צילם לך את שתי הידיים?

    • הטופוטי לא טעימה לי ככה סתם על לחם, אבל בתוך הבצק או בבלינצ'ס עם המון סוכר – היא דווקא אחלה… :p

      לא ניסיתי לרסק טופו כי הבלנדר מוט שלי לא טוחן אותו מספיק דק לטעמי, אבל מי שיש לו אפשרות זה בטח עדיף בגלל המחיר.

      והחבר נרתם למשימה וצילם את הכנת הכדורים, הוא מאוד גאה בעצמו (ובצדק!) :)

      • אני מתה על טופוטי בכל צורה ואופן ..וכל הכבוד על הצילומים, הם לטעמי גם כן .

      • שלום,
        אם מחליפים את הגבינה בטופו, האם זה 1 ל1 במשקל (340 גרם טופו)? האם צריך להוסיף מים ו/או תבלינים?
        תודה!

        • אני הייתי שמה קצת פחות טופו וטוחנת עם מים כי גבינת הטופוטי יותר רכה ומכילה יותר נוזלים מאשר טופו מוצק. לא צריך תבלינים.

  3. עשית לי את ההבדל בארוחה הערב, תודה חברה! :)

  4. אליפות זו לא מילה!!!! תודה!!!!!!

  5. ואם ממש ממש בא לי כזה ברגע זה ממש, אבל אין גבינת טופו בבית? יש רעיונות?

  6. הכנתי משופץ… יצא מעולהה

  7. מתכון מעולה, חייבת לנסות!

  8. היי!
    אני צופה פה מידי פעם במתכונים (בעיקר כאלו שאת מעלה לפייסבוק ואני נתקלת בהם). יש לך מתכונים מגניבים!

    קראתי את התגובות פה, ואני חייבת להסכים איתך- טופוטי לא טעים. אבל יצא לי להכין איתו לפני 4 שנים גביניות ויצא מעולה! אף אחד לא האמין שזה פרווה!!
    אבל הטופוטי מאוד שמנה. האם באמת צריך 3/4 כוס שמן או שאולי אפשר להפחית את הכמות? או שאולי להפחית אבל להחליף במעט מים?

    וכמובן- השאלה המתבקשת- כמה זמן זה מחזיק? וכמה כדורונים יוצרים?

    • היי ענת, תודה!
      אפשר בקלות להפחית לחצי כוס שמן או אפילו פחות. הבצק יוצא מאוד שמנוני, יותר מדי אפילו.
      גם את הטופוטי אפשר להחליף בטופו טחון עם מים, אבל אני מרגישה הבדל משמעותי בטעם, ולא אוהבת את הטעם של הטופו הנא, לכן מעדיפה להוציא עוד כמה שקלים וקלוריות בשביל תוצאה טובה יותר :)

      אני לא יודעת כמה זמן זה מחזיק כי אצלי זה החזיק בדיוק יומיים (למעט קופסה קטנה שהקפאתי). אבל אני נוטה להאמין שזה מחזיק הרבה זמן במקרר. אני מעדיפה להחזיק את העודפים במקפיא ולהפשיר כל פעם 2-3 או כמה שמתחשק לאכול. אחרי חימום במיקרו הן כבר לא פריכות, אבל עדיין מאוד טעימות.

      ומספר הכדורונים – אני מעריכה שבין 30 ל-40, תלוי בגודל שלהם.

  9. וואו, נראה מעולה! ינוסה בקרוב.
    (קצת מצחיק אותי לקרוא באותו משפט "לחמניות גבינה" ו"טבעוני" אבל אני מבינה את הכוונה ואת המטרה :-) )

  10. הכנו את הלחמניות אתמול והן יצאו מעולות! (הכנו- החבר הכין. אני באתי בסוף לגלגל כדורים)
    במקום טופוטי או טופו השתמשנו ב"גבינת קשיו": קשיו שהושרה לילה במים ונטחן עם קצת מים לקבלת מרקם גבינתי.
    מתכננים לנסות גם עם "גבינות" מאגוזים יותר מקומיים כמו שקדים, אגוזי מלך או זרעי חמניה.

  11. הכנתי היום ויצא מעולה! ( כמו כל שאר הדברים מהבלוג שלך (: )
    זה בהחלט נכנס לרשימת המועדפים…

  12. אחלה מתכון!
    הכנתי אותו עם גבינת סויה של ZEN, שמן קנולה במקום זית, קצת חלב אורז ופחות זיתים.
    יצא ממש טעים! כמו בורקס (זה לפחות מה שבעלי אמר).
    לקחתי אותן למסיבת רווקות ולא אמרתי שהן טבעוניות וקיבלתי הרבה מחמאות :)
    מאוד נהנית מהבלוג שלך! מצפה לעוד מתכונים ואם אפשר המלצות על תחליפי גבינה וחלב טובים כי עדיין לא מצאתי..
    תודה!
    נועה :)

    • ממכר, הא?
      אני משתדלת להכין אותן רק באירועים מיוחדים אחרת אני מיד מחסלת הכל בעצמי, והן לא בדיוק דיאטתיות.. :)

  13. אחד ה-מתכונים!! :)

  14. נראה יאמי ביותר! אפשר להכין עם קמח כוסמין? יש לי מלא בבית, מחכה שאשתמש בו…

  15. יש אפשרות להחליף את הקמח התופח במתכון בקמח רגיל ואבקת אפייה.?

  16. את יודעת מה הכמויות הנדרשות? אני די חדשה בזה :\

  17. כמה אבקת אפייה נדרשת לכמות הקמח שבמתכון

    • אה, סליחה – זה לא היה משורשר לתגובה הקודמת אז לא קישרתי :)

      בעקרון ההמרה היא 1 כפית אבקת אפייה על 1 כוס קמח.
      אז בואי נחשב:
      140 גרם = כוס קמח
      350 גרם = 2.5 כוסות קמח
      אז 2.5 כפיות אבקת אפייה

      אבל בכנות, יותר קל פשוט לקנות חבילה קטנה של קמח תופח, ואז לא צריך למדוד שום דבר :)

  18. ניתן לעשות את כל השלבים מלמד האפייה עצמה, לשים במקרר ליום נניח ואז לאפות?

    • לא ניסיתי אף פעם, אבל אני מאמינה שכן. רק צריך לוודא שהבצק לא רך מדי אחרת הם עלולים קצת להשתטח.

  19. פשוט מעולה!הפחתתי את כמות השמן והשתמשתי בגבינת סויה של Soycream ויצא ממכר וטעים…תודה רבה על המתכון הנדיר:)

  20. בתנור. חלק עם זיתים חלק תירס

  21. מעורבב קצת קמח מלא קצת לבן, ועם גבינה ביתית

  22. הכנתי עם בטטה ויצא אחלה

  23. זו וריאציה טבעונית על בצק שק"מ (שמנת, קמח, מרגרינה) (איכס) באמת התגעגעתי לדברים שאפשר לעשות איתו, תודה

  24. אני עשיתי מהמתכון המקורי, חצי קמח לבן וחצי מלא, שמתי רק זעתר בלי טימין, השתמשתי בגבינת שקדים קשיו שהכנתי בבית ( http://pinkhadas.wordpress.com/2014/01/30/vegan-cashew-cream-cheese-with-basil-or-sun-dried-tomatoes/ ) .
    יוצא מעולה!!!!

  25. יצא מצויין ! תודה

  26. היי,
    איזו כמות, פחות או יותר, יוצאת?
    תודה.

  27. הכני יצא פצצה! אין על המתכונים שלך תמיד יוצא מעולה :-)

  28. הכנתי ויצא מעולה!!!!! אני שוקלת לאכול לבד את המגש ולא להגיד שהכנתי :)

  29. בא לי להכין אבל אין לי טימין. יעבוד בלי?

  30. היי אפשר עם הטופוטי בסגנון גבינה במקום בסגנון שמנת??

    • הגבינה קשה יותר ויש בה כמות יותר קטנה, וגם יהיה קשה לערבב אותה עם העיסה. עדיף את השמנת

  31. שלום!
    האם ניתן להחליף את ההפתעה? לא חובבת גדולה של זיתים….
    אולי פטריות או אפילו להשתגע ולהכניס פירות?
    תודה רבה על המתכון!

    • אין בעיה להחליף בירקות אחרים שמתאימים כמו פטריות, חתיכות של חציל בתחמיץ, וכן הלאה.
      פירות קצת פחות מסתדר לי כי המתכון כולו מלוח, ופירות נוטים להגיר נוזלים באפייה, מה שירטיב את הבצק מבפנים – לא בטוח שזה יהיה מוצלח… אם את מנסה, עדכני! :)

      • אני הכנתי את הכדורונים עם מילוי של תרד שאידיתי עם קצת בצל מטוגן וגרגרי חרדל, סחטתי מנוזלים לפני המילוי. היה קצת קשה למלא כי התרד עדיין היה טיפה רטוב וזה גרם לבצק להיות דביק, אבל התוצאה היתה כלכך טובה שהכדורונים היו הצלחה הרבה יותר מסחררת משחשבתי שתהיה.

  32. הם יעברו טוב הקפאה? כדי להכין מראש, עדיף להכין יום יומיים מראש ולשמור נגיד במקרר? או שעדיף להקפיא?
    . אין לי מיקרוגל.

  33. המתכון נהדר! רציתי להכין אותו לקראת טיול ולכן תהיתי: כמה זמן את חושבת שאפשר יהיה לשמור אותם ללא קירור? הם יחזיקו יום או יומיים מחוץ למקרר? (בהנחה ויישארו יומיים ולא ייאכלו לפני…)

    • יום אחד כן, יומיים… בספק. תלוי במזג האוויר. אבל אין מה לדאוג כי זה לא יחזיק מעמד יומיים בחיים :)

  34. חייבים להשתמש בטימין ?

  35. תודה על המתכון הזה וגם על אחרים .. כל כך צחקתי מההשוואה של האריזה לסיד , זה כל כך נכון ..

  36. תיאור האריזה של הטופוטי כל כך נכון…חחח…צחקתי כל כך. הלחמניות האלו הולכות לככב על שולחן האירוח של כלל המשפחה הקרניבורית/צמחונית…נראה לי שיאהבו את זה. גם הטרין חצילים שלך יככב באותה ארוחה

  37. איך עושים שהבצק לא ידבק לידים כל הזמן

  38. הכנתי ויצא טעים, אבל הבצק יצא לי ממש ממש דביק ולא היה נוח לעבוד אתו בכלל, למרות שעקבתי אחרי המתכון.. מה הסיבה יכולה להיות?

  39. כמה זמן בתנור? לא כתוב

  40. נראה לי שכדאי לנסות במקום טופוטי עם גבינת קשיו תוצרת בית….

  41. לא מתה על טופוטי…מה את אומרת על טופו משי האדום? הוא גם מגיע בחבילה שח 340 גרם … יכול לעבוד לדעתך?

    • הטעם של טופוטי לא מורגש פה בכ-לל. אין לי מושג אם טופו משי יעבוד. שווה לנסות… אשמח לעדכון על התוצאה :)

  42. ממש הרגע יצאו מהתנור…. יצא נפלא! פשוט החלפתי את הטופוטי בחבילה של טופו משי (החבילה האדומה, הרך ביותר). תודה רבה !!

  43. תודה על המתכון. עשיתי שינויים לחומרים שהיו לי בבית ויצא משגע:
    אותה כמות קמח (חצי לבן חצי שיפון), 240 גר' אוקרה (פשוט היה לי מהכנת גבינת טופו ביתית והתקמצנתי על הטופוטי שאנחנו מאוד אוהבים), חצי כוס שמן זית, במקום טימין – זעתר, כל השאר אותו דבר ולמעלה- שומשום שחור. יצא פיגוז ומזין.

    תודה על ההשראה

  44. "האריזה המכוערת ביותר במקררים. נראית כמו אריזה של סיד."
    עדיין צוחקת!!!!

    ינוסה בקרוב עם קמח נטול גלוטן- wish me luck!

  45. חייבת להצטרף למי שמהלל את המתכון הזה! מפאת חוסר זמן פישטתי אותו עוד יותר והתוצאה הייתה לא פחות ממדהימה! השתמשתי בכ-1/2 כוס שמן, את הזיתים קצצתי וערבבתי לתוך הבצק יחד עם רוזמרין טרי שהחליף זעתר וטימין. התקבלו לחמניות רכות וטעימות ביותר, בלי שום טעם לוואי, במרקם שמזכיר בואיקוס. תודה רבה על המתכון :)

  46. עישיתי לזה גם גירסה מתוק. יצא נחמד.. אבל המלוח יותר…

  47. היי!
    אני רוצה להכין (שוב) את הדבר הנפלא הזה, אבל בסופר היה רק מרח בסגנון גבינה… חושבת שזה יעבוד? יש דרך לגאום לזה לעבוד בלי טופו כי ואם אין לי כזה בבית?

    • אפשר פשוט להוסיף לו קצת מים (זה ההבדל היחיד בין שני הסוגים) ולערבב עד שאין גושים (בבלנדר מוט זה יקח לך שניה וחצי, עם מזלג יקח לך 10 דקות וסביר שעדיין ישארו גושים)

  48. אפשר להכין בלי טופוטי בכלל?

  49. מה ההבדל בין הגבינת שמנת לגבינה?
    כרגע יש לי את הגבינה בבית יכולה להשתמש או שזה שונה לגמרי?

    • בגבינת השמנת יש יותר נוזלים וכמות גדולה יותר. אפשר להשתמש בגבינה ורק להוסיף קצת מים לבצק, בנוסף. הבעיה היא שהמרקם של הגבינה קשה ועלולים להשאר קצת גושים אז צריך ללוש היטב או לטחון אותה עם קצת מים לפני ואז להוסיף. לא צריך הרבה, מספיק רבע כוס מים לדעתי

  50. נראה מהמם! אפשר להחליף בגבינת שקדים (כמו הפטה שפרסמת כאן)?

    • לא ניסיתי, יש לי תחושה שזה מאוד ישנה את המתכון, הייתי מנסה קודם כמו במתכון ואז מנסה עם המרות ובודקת אם זה מוצלח באותה מידה.

  51. אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח טפיוקה?

  52. וואווווו……
    הרגע יצאו מהתנור. הילדים טורפים.
    ממליצה להכין כמות כפולה, אם זה לערב החג.
    רצה להכין עוד….

  53. טוב… שיניתי מעט כי לא הייתה לי גבינת טופוטי, שמתי טופו רך והתוצאה נפלאה.
    תודה רבה, הילד נזכר שבגן הם היו מכינים "בית לזית" ועכשיו הכנתי בזכותך גרסה טבעונית נפלאה.
    תודה :)

  54. יעבוד עם הגבינות החדשות של תנובה? גבינה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי?

  55. הכנתי עם טופוטי רגיל (לא שמנת) כי מסתבר שזה מה שהיה לי בבית ויצא מעולה. תודה!

  56. […] טעימות לכולם. זכרתי שיש מתכון מוצלח מאוד לנופר יערי ״לחמניות ביס עם הפתעה״ שהכנתי פעם והיו טעימות וקלות להכנה. מכיוון שבסופר לא […]

  57. שלום, יש לך מושג עם איזה וכמה קמח ניתן להפוך לגרסה ללא גלוטן? תודה

  58. אבל האי עושים לחמניות גבינה כאלו עם גבינה לבנה אז למה לא גבינת סויה של תנובה?

    • כשהמתכון הזה נכתב עוד לא היתה גבינת סויה של תנובה :) לא ניסיתי להשתמש בה. מוזמנת לנסות ולעדכן איך יצא!

להגיב על דורית לבטל