הצעה לארוחה טבעונית שלמה: תבשיל טופו עם תפו"א וגזר, וסלט גזר מרענן ליד.
האמת היא שבכלל רציתי להכין מקושקשטופו. אבל אחרי שפוררתי את הטופו והשריתי אותו בתיבול, גיליתי שבעצם אין לי לא עגבניות ולא פלפלים אדומים… אז הרעיון הוסב לתבשיל טופו-עם-הירקות-שכן-מצאתי-במקרר. וככה בדיוק יוצאים דברים מגניבים ומפתיעים.
מצרכים
- בערך 100 גרם טופו
- 1 תפו"א גדול
- 1 גזר
- 1 בצל
- 1-2 שיני שום קצוצות
- 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות (100 גרם)
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- מלח פלפל, פפריקה
- לסלט גזר
- 2 גזרים מגוררים דק
- מיץ מחצי לימון או יותר
- כפית סוכר
הכנה
- מייבשים את הטופו ומפוררים עם האצבעות לחתיכות קטנות ומתפוררות.
- מתבלים אותו היטב: אני מרחתי אותו בכף של ממרח עגבניות מיובשות, אבל אפשר גם לתבל בקצת שמן זית, מלח פלפל, עשבי תיבול, כורכום, פפריקה מתוקה ו/או חריפה.
- מערבבים טוב טוב ומניחים במקרר לספיגת טעמים. עדיף להכין את זה שעתיים שלוש לפני שאוכלים, אבל גם חצי שעה-שעה יספיק. לאמיצים שבינינו אני מרשה לתבל את הטופו ולשים בצד עד שמסיימים להכין את שאר הדברים.
- קוצצים את הבצל ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף.
- חותכים את הגזר ותפוח האדמה לקוביות לא גדולות ומוסיפים לבצל.
- מכסים את המחבת ומדי פעם מערבבים.
- כשהתפו"א וגזר מתחילים להתרכך, מתבלים במלח פלפל, פפריקה מתוקה ו/או חריפה, מוסיפים את השום וממשיכים לבשל עוד כמה דקות.
- כשהכל כמעט מוכן לגמרי מוסיפים פנימה את הטופו ומטגנים עוד 2 דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים לטיגון של עוד דקה שתיים, זורקים פנימה את הפטרוזיליה הקצוצה, ובתיאבון!
את סלט הגזר מגרדים בפומפיה על החורים הקטנים ומתבלים במיץ לימון וסוכר.
בתיאבון!
נראה כאחלה מתכון!
אני אנסה כששוב יהיה טופו…
איזה כיף של מתכונים, תודה! אהבתי את זה, ואנסה.
וואו. מגרה רצחחחחחח
הכנתי. שונה קצת אומנם.. אבל עדיין זה… נראה טוב ומריח מעולהה
נומ! טעים באופן מפתיע! ואני מחובבות הטופו…
ממש מעולה תנסו ממולץ מאוד