פשטידת בצל טבעונית

פשטידת בצל טבעונית

אני מודה שאני לא טיפוס של פשטידות – לרוב הן לא מרשימות אותי, ובכל יום אני אעדיף מנת פסטה טובה, תבשיל כלשהו או מוקפץ. אבל לפעמים נחה עלי המוזה והחשק, או שאני קונה בטעות 2 ק"ג בצל למרות שכבר יש לי סלסלה מלאה בצלים… ואז זה קורה!

אז הפעם יצא מוצלח באופן מפתיע – פשטידת בצל קרמית ונימוחה עם מתיקות עדינה של הבצלים.

 

מצרכים

מתאים לתבנית של כ-20*20 או מלבנית של כ-25 ס"מ
  • 5 בצלים בינוניים
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/2 כוס קשיו לא קלוי, מושרה במים כשעתיים-שלוש*
  • 3/4 כוס קמח (עדיף לבן, או חצי לבן וחצי מלא)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 4 כפות קמח תפוחי אדמה
  • 1 כוס מים
  • 1/3 כוס שמן
  • 1 כפית שמרי בירה (אופציונלי)
  • חופן עלי טימין טריים
  • כפית מלח (או לפי הטעם)
  • קצת פלפל לבן
  • טיפונת אגוז מוסקט

* הכוונה ל-1/2 כוס לפני השריה

 

הכנה

לוקחים נשימה עמוקה וקוצצים את הבצלים לקוביות או רצועות קטנות. ממליצה לקצוץ מול חלון פתוח כדי להתייפח כמה שפחות.

את הבצלים מטגנים במחבת הכי גדולה שיש לכם עם מעט שמן, על אש גבוהה. זה לוקח זמן, כי הכמות גדולה. סבלנות. אל תתנו לבצל להשרף, תטגנו אותו תוך ערבוב מדי פעם עד שהוא מזהיב ומתרכך ומתחיל להתקרמל. לי זה לקח כחצי שעה.

בזמן שהבצל בטיגון מכינים את שאר המרכיבים:

את הקשיו מסננים וטוחנים בבלנדר עם 1 כוס מים עד למרקם אחיד, ללא גושים או חתיכות (אפשר גם בבלנדר מוט). בקערה נפרדת מערבבים את כל המרכיבים היבשים – הקמח, אבקת האפייה, קמח תפוחי האדמה, שמרי הבירה והתבלינים.

את המרכיבים הרטובים מוסיפים פנימה רק אחרי שהבצל שלנו כבר מוכן והספיק להתקרר קצת במחבת. כשזה קורה, מוסיפים לקערה גם את הקשיו הטחון ואת השמן. מערבבים הכל היטב עד שאין יותר גושים של קמח, ומתקבלת עיסת בצק סמיכה מאוד וצמיגית, כמו בצק נוזלי.

את הבצל מוסיפים לתוך העיסה ומערבבים היטב. שופכים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור לאפייה על 180 מעלות בין 30 ל-45 דקות, תלוי בגובה של הפשטידה (אם השתמשתם בתבנית גדולה יחסית, היא תצא נמוכה ותצריך פחות זמן אפייה). אני הוצאתי את הפשטידה כשהחלק העליון הזהיב והתייבש, וכשתקעתי סכין בפשטידה היא יצאה יחסית יבשה עם קצת פירורים לחים.

מכיוון שפשטידות זה לא הדבר הכי סקסי בעולם, אני ממליצה לקשט עם עיגולי בצל, עלי טימין, ואפשר גם בצל ירוק קצוץ מעל.

חשוב: אחרי האפייה יש לתת לפשטידה להתקרר, להעביר למקרר ולתת לה לפחות כמה שעות להתייצב. אחרי לילה במקרר היא תהיה אפילו יותר יציבה וטעימה. זה חשוב מכיוון שאם לא תתנו לה צ'אנס להתקרר ולהתייצב, תצא לכם עיסה (עיסה מאוד טעימה, אבל לא יציבה ולא אטרקטיבית בעליל). אחרי התייצבות המרקם משתנה ואפשר לחתוך אותה בקלות ולהגיש.

 

בתאבון!

פשטידת בצל טבעונית

פשטידת בצל טבעונית

פשטידת בצל טבעונית

 

 

ובקצרה, לממהרים ולממהרות

את הבצל קוצצים ומטגנים עם שמן על אש גבוהה טיגון ממושך עד שהוא מזהיב ומתחיל להתקרמל. בסיום הטיגון נותנים לו קצת להתקרר.

את הקשיו טוחנים בבלנדר עם כוס מים. בקערה נפרדת מערבבים את כל המרכיבים היבשים ומערבבים. כשהבצל מוכן והתקרר קצת וממתין בצד, מוסיפים לקערת היבשים את הקשיו הטחון ואת השמן ומערבבים היטב לקבלת עיסת בצק אחידה וצמיגית. לעיסה הזו מוסיפים את הבצל ומערבבים. שופכים לתבנית משומנת ואופים בין 30 ל-45 דקות על 180 מעלות.

לאחר האפייה מצננים ומעבירים למקרר להתייצבות של כמה שעות לפחות.

 

135 תגובות

הוסף תגובה
  1. נראה טעים.. במה אפשר להחליף את הקמח תפ"א? אולי חומוס או כוסמין?

    • כוסמין זה קמח, וקמח כבר יש לנו בשפע במתכון :)
      אפשר להחליף בקמח חומוס, או בקורנפלור. אני לא חושבת שזה יצא בדיוק אותו דבר אבל לדעתי זה יהיה מספיק טוב.

  2. שלום לך.
    ניתן להמיר את קמח תפוחי האדמה במשהו אחר?
    האם השפעת הקשיו ניכרת בפשטידה? מה תפקידם בה?

  3. תודה רבה על המתכון, נראה מעולה.
    האם אפשר להחליף את הקשיו או לא להוסיפם כלל ?

    • אפשר להחליף את הקשיו בקצת שמנת צמחית לבישול (הלא-מתוקה)
      אפשר להחליף אותו בגבינת סויה (או ביתית או טופוטי הקנויה)
      ואפשר גם לוותר, אבל זה יצא במרקם קצת פחות קרמי ועשיר.

    • אני החלפתי פעם בקרם קוקוס יצא מעולה.

  4. ובסוף מגישים קר או חם?

  5. הי!
    האם ניתן להשתמש בקמח חומוס במקום קמח תפוחי אדמה?
    ו… אולי בשקדים או אגוזי מלך במקום בקשיו למי שאין? (עד כמה זה משמעותי אם לא אשתמש באגוזים בכלל?)

    • לקמח תפוחי אדמה יש תכונה מחברת, מדביקה, לעומת קמח חומוס שנשאר רך. אני מאמינה שזה יעבוד למרות זאת, אבל אם יצא לך קצת יותר מתפרק מבתמונה – תדעי למה.. :)

    • ולגבי השקדים – אפשר לנסות, במידה ויש לך בלנדר ממש חזק שיכול לטחון את השקדים למרקם מספיק שמנתי ואחיד.
      אפשר גם להחליף את הקשיו בשמנת צמחית לבישול אם יש לך, או גבינת סויה.
      לוותר לגמרי? אולי אפשר, אני לא ניסיתי.. לא יודעת כמה זה יגרע מהמתכון :)

  6. נשמע מקסים!!! תודה וינוסה בקרוב

  7. טוב קרתה תקלה והקשיו קלויים… נראה לך שזה אפשרי לטחון ולהפוך למרקם בכל זאת?

  8. הי האם כוס המים במרכיבים מתייחסת לטחינת הקשיו או כחלק מהמרכיבים הרטובים?תודה

    • גם וגם – המים לקשיו הם המים שמיועדים לבלילה. את המים מוסיפים לקשיו, טוחנים, ואז מוסיפים הכל למרכיבים היבשים.

  9. המתכון נראה מצוין :) אפשר להשתמש בקמח תופח (לא בטוחה שיש לי קמח רגיל)?

  10. היי,
    נראה לך שאפשר לשים יוגורט מקשיו במקום הקשיו כאן ? אם כן כמה ?
    תודה!

  11. לא היה לי כוח להוציא את המעבד מזון בשביל לטחון את הקשיו (אחר כך צריך לנקות אותו ולהניח אותו ליבוש). גם קניתי קשיו קלוי בטעות.
    אז סתם מעכתי אותו עם מזלג.

    ועדיין יצא טעים. הנה תמונה: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151889339262270&set=a.10150214963287270.330443.643142269&type=3&theater

    תודה על המתכון!

    • נראה מצוין!
      ראיתי שכתבת שם שיצא טיפה יבש, אני מאמינה שאם תשתמש בקשיו לא קלוי ותטחן אותו כמו שצריך, זה יסדר את זה סופית. זה הופך למעין שמנת. לי זה לא יצא יבש בכלל. או שאולי סתם מדובר בזמן אפייה :)

      תודה על העדכון!

  12. עוד שאלה לגבי קמח תפו"א – מה לגבי קמח סויה כתחליף?

  13. קודם כל – האתר שלך זה האתר האהוב עלי כשאני מחפשת מתכונים – אז תודה!!! ושנית – לימדו אותי פטנט שממש עובד – כשחותכים בצל – לנשום מהפה ולא מהאף. תנסי :)

  14. וואו, נראה נהדר ובטח גם טעים באותה מידה

  15. כיף לקרוא וגם תמונות מדהימות, יישר כוח (:

  16. הכנו, יצא מדהים!
    הריח הטריף אותי והיה לי ממש קשה לחכות שיתקרר, אבל חיכיתי בכל זאת…
    היה ממש שווה את ההמתנה! פשוט תענוג!
    תודה רבה :-D

  17. יצא לי מדהים! תודה!

  18. הפשטידה ממש טעימה, אך משום מה יצאה לי דיי נמוכה ודביקה כזאת.. איזשהו רעיון? עשיתי הכל לפי המתכון חוץ מזה שהשריתי את הקשיו פחות זמן.
    בנוסף לכך, אפשר להכין עם ירק אחר במקום או בנוסף? סתם כי חסר לי מתכונים טובים לפשטידות..

    • נמוכה זה בגלל שהשתמשת בתבנית גדולה מדי, הרי לא מדובר בעוגה אלא פשטידה – הן לא תופחות..
      לגבי דביקה אני לא יודעת בדיוק למה את מתכוונת, אבל זה הגיוני שזה יהיה קצת דביק, שהרי יש שם כמות גדולה של בצל מטוגן וקמחים עם שמנת קשיו, זה אמור לצאת במרקם נימוח כזה.
      לגבי ירק אחר, עקרונית אפשר, אבל חשוב לשמור שני דברים: 1. שהיחס בין מינוני הקמח לירק יהיו דומים 2. שזה לא יהיה ירק שמגיר נוזלים כמו קישוא חי, כי זה יהפוך את הכל לעיסה רטובה. בקיצור, צריך לנסות ולשחק עם המינונים כמה פעמים כדי לתפוס את העניין.

  19. זה נראה נפלא! הוספתי לראש רשימת המתכונים שצריך לנסות :)
    תודה

  20. הי,
    נראה מגרה.
    אין לי שמרי בירה, כתבת אופציונאלי, אבל רציתי להבין למה הם משמשים ומה זה יעשה אם לא אשים.
    כמו כן בתור רוצחת סידרתית של תימין, זה ממש משמעותי אם לא אשתמש בו? כי גם את זה אין לי.

    • שמרי הבירה הם רק בשביל הטעם – אין בעיה לוותר עליהם.
      טימין זה יהיה ממש עצוב אם לא תוסיפי, וזה חלק די משמעותי בטעם, אבל גם על זה בלית ברירה אפשר לוותר :(

  21. תודה

  22. נופר,
    תימין יבש?? יעזור ?

  23. כף מלח? זה לא המון, ואני אוהבת מלוח.

    • יש כאלה שכף מלח היה מלוח מדי בשבילם, אז אני מניחה שזה עניין של טעם, ממליצה לשים כף שטוחה ומקסימום ממליחים בצלחת אחר כך (עדיף מאשר שיצא מלוח מדי..)

      טימין יבש זה אפשרי, רק לא להגזים איתו כי הוא משתלט

    • אבל במתכון כתוב כפית מלח ולא כף.

  24. עשיתי ויצא מאוד טעים (ניסיתי גם פעם להוסיף פטריות במקום 2 בצלים ויצא מעולה), רק חובה להפחית בחצי את כמות המלח אחרת יוצא מאוד מאוד מלוח..
    תודה רבה על המתכון!!

  25. היי :)
    אני רוצה להפוך אותה ל-ללא גלוטן.. יש הצעות לקמח מומלץ?
    תודה :)

  26. הי,
    רשמת בתגובות שהפשטידה יותר טעימה חמה – איך את מחממת אותה חימום חוזר? אני רוצה להכין את הפשטידה להביא למסיבה שאנחנו מוזמנים אליה, לחמם מראש לפני היציאה מהבית ולשאת ברכב עטוף במגבת כך שהיא תוגש פושרת במסיבה (אני לא יכולה לבנות על זה שהתנור של המארחת יהיה פנוי לחימום).

    תודה!

    • הדרך היחידה לחמם אותה זה בתנור / טוסטר אובן.. אם תצליחי לחמם בבית ושזה ישאר חם אז סבבה. אם לא אז תצטרכי לארגן מקום בתנור של המארחת.. :)

  27. יופי של מתכון! מכין אותו היום פעם שניה, הפעם עם קמח כוסמין מלא וקמח חיטה מלא וקורנפלור במקום קמח תפוחי אדמה. עושה רושם שהיה צריך להוסיף קצת קמח. הפשטידה עכשיו מתקררת ונראית מעולה

  28. הי נופר,
    אני חדשה פה ובעולם הטבעונות בכלל. תודה על האתר והמתכונים המתכונים המצוינים. רציתי לספר לך, שהכנתי את הפשטידה לפני כמה שבועות והיא יצאה מצוינת, ומאז הכנתי כמה וריאציות שלה.
    על בסיס המלית הזאת, הכנתי פשטידת ברוקולי ובצל (2-3 בצלים מטוגנים בשמן זית+חבילת ברוקולי קפוא), ופשטידה נוספת עם בצלים ופטריות טריות. למעלה אני מפזרת פירורי לחם בשביל קראנצ'יות ומראה יותר אטרקטיבי…ואני גם מכפילה כמויות ואופה בתבנית גדולה כי הפשטידה הזאת באמת מתחסלת מהר :)
    תודה !

  29. הכנתי את הפשטידה הזו לפני כמה ימים, רק החלפתי את הקמח הלבן בקמח תירס.היא יצאה מאוד מתקתקה (כנראה בגלל האילתור שלי וזה דווקא לא היה רע) והיתה יציבה מהשניה הראשונה, אפילו לפני שהיא התקררה (כנראה שוב בגלל האילתור שלי). בקיצור, היה ממש טעים והיה שווה אפילו את הבכי העז מהבצלים (:. תודה רבה!

    • מעניין, תודה על העדכון!

      המתיקות היא מהבצלים כמובן, וזה חלק מהכיף בפשטידה הזו (כנראה פחות כיף למי שנרתע ממתיקות באוכל)

  30. כמה שזה טעיייים!

  31. מה התפקיד של השריית הקשיו לפני הטחינה ? האם אפשר לוותר על ההשרייה של הקשיו ולטחון אותו לאבקה ואז להוסיף מים ?

    • ההשריה היא כדי שיהיה יותר קל לטחון את הקשיו למרקם חלק בלי גושים. אם יש לך בלנדר/מעבד חזק מספיק אני מניחה שזה יעבוד גם בלי השריה, אבל זה בהחלט עוזר לשיפור המרקם.

  32. הכנו כבר פעמיים , פשטידה מעולה מעולה :)

  33. הכנתי היום את הפשטידה לארוחת ערב. יצא מעולה! הם טרפו את הפשטידה והם בכלל לא טבעונים!
    בתור חדלת אישים במטבח דבקתי במתכון (מלבד התבלינים – מאיפה יהיה לאחת כמוני אגוז מוסקט?…) ואכן הופתעתי מאוד לטובה. תודה תודה תודה :-)

  34. האם קמח חומוס במקום קמח תפו"א ישנה את הטעם ואת המרקם בצורה דרמטית?

    • בכמויות קטנות זה לא דרמטי, אבל בטוח זה יצא קצת שונה. לא ניסיתי אז אני לא יודעת להגיד לך אם זה יהרוס או לא

  35. היי, המתכון נראה מעולה!
    יש לי שתי שאלות:
    1. המטרה של קמח התפו"א הוא להדבקה? אם כן, אפשר להחליף בשבבי תפו"א (יבשים כאלה שקונים בעדן)?
    2. יש לי בעיה קשה עם טימין, איזה תבלין/עשב מומלץ לשים במקומו?
    תודה רבה :)

  36. טוב אז הכנתי עם השבבים (פשוט שמתי בערך חצי כף יותר כי זה פחות דחוס מה
    קמח) ויצא פשוט מעולה! חוץ מזה שכל הלא טבעונים טרפו אותה ואליי היא בקושי הספיקה להגיע:( כבר הכנתי מאז פעם נוספת ואין ספק שזה אחד המתכונים הטבעוניים שטעימים שיצא לי לנסות! אז תודה רבה:)

  37. המתכון נראה מדהים!
    האם את הטימין יש לפזר מעל הפשטידה או לערבב ביחד עם הבלילה?

  38. הי, הפשטידה יצאה מצוין – תודה!
    מחפשת מתכון לפשטידת ברוקולי… אם יש לך רעיון טבעוני וטוב.
    תודה ! :-)

  39. אם אני משתמשת בשמנת צימחית במקום הקשיו עדיין צריך להוסיף מים ?
    .

  40. היי, הכנתי את הפשטידה בשינויים קלים מאוד (השתמשתי במקום הקמחים שבמתכון בקמח "תמי" נטול הגלוטן ובטימין יבש), הודות לאורח טבעוני אחד בין 25 אורחים אוכלי כל, הפשטידה חוסלה על ידי כולם וקצרה אין ספור מחמאות. תודה על המתכון המצוין!!!

  41. הכנתי ויצא מושלם!!! תודה :)

  42. הי! קניתי את כל הרכיבים ושכחתי אבקת אפייה… אני לא ממש יודעת מה התפקיד שלה, זה קריטי לדעתך? תודה!

  43. ממליצה לפרוס את הבצלים במג׳ימיקס עם דיסקית הפריסה. חוסך את הדמעות. ופירורי לחם למעלה מוסיפים המון. מעולה.

  44. פשטידה נהדרת!! קוצרת מחמאות רבות!!! מכינה אותה כבר בפעם הרביעית!! מתכון מעולה!!! תודה רבה!

  45. אוי לא! לא ראיתי שכוס המים היא אותה כוס שהשמנת הקשיו :(
    מה עושים עכשיו? איך מצילים את הבלילה הדלילה?!

  46. מושלמת! עשיתי בתבנית גדולה כך שיצא נמוך ותוך 45 דקות התגבשה ולא יכלנו להפסיק לאכול

  47. נגיד שאני ממש ממש רוצה להכין את הפשטידה, אבל חסרים לי חלק מהמרכיבים.
    על מה אפשר לוותר ומה הכרחי ממש ממש? נגיד מבין הפריטים האלה:
    שמרי בירה
    טימין
    פלפל לבן
    אגוז מוסקט

    בכל אופן נראה טעים ברמות היסטריות! תודה על המתכון :)

    • שום דבר ממה שכתבת לא הכרחי ממש ממש :) גם פלפל שחור יעבוד כמובן, וגם בלי פלפל. טימין ואגוז מוסקט מוסיפים אבל לא קריטי. שמרי הבירה כנ"ל.
      מציעה לך לטעום קצת את העיסה הלא אפויה ולראות אם חסר לך תיבול ואולי להיות יצירתית עם מה שיש במטבח, אולי בזיליקום או אורגנו? אולי תערובת איטלקית יבשה? אולי קצת פפריקה ואבקת קארי? מה שזורם לך :)

      • בסוף בגלל שהייתי גם ככה צריך לקנות כמה דברים, כבר קניתי את כל המרכיבים, אני אנסה את הפשטידה היום :)
        שאלה – אם מדובר בטימין יבש ולא טרי, כמה צריך לשים?
        ותודה נופר!

        • את היבש אני לא כל כך אוהבת למען האמת, אם אתה משתמש בו תשים ממש מעט אחרת זה ישתלט לך על הטעם. חצי כפית עד כפית שטוחה לכל היותר

  48. אוקי, אז הכנתי את הפשטידה. יצא ממש ממש טעים.
    אבל יש לי שתי שאלות.
    קודם כל, היא יצאה ממש נמוכה. לא יצא לי לאכול הרבה פשטידות מאז הטבעונות אז אני לא ממש יודע. יש הבדל בנפח או באווריריות בין פשטידה רגילה לטבעונית? הביצים עושות הבדל כזה?
    ודבר שני, הקרם קשיו יצא ממש סבבה, אבל ניסיתי להעביר אותו דרך מסננת, וזה ממש הופרד לנוזל לבן ולמין ממרח שנשאר למטה. זה אמור להיות ככה או שזה אמור להיות אחיד לחלוטין?

    בכל מקרה, תודה על המתכון, זאת אחלה פשטידה :)

    • היא נמוכה כי הכמות קטנה- ציינתי את זה בפוסט אם אני לא טועה. פשטידות לא ממש תופחות, גם הלא-טבעוניות.
      לגבי הקרם קשיו – צריך לעבד אותו בבלנדר עד שאין גושים ומתקבל מרקם כמו שמנת, זה לא אמור להפרד או להשאר בגושים (בשביל זה משרים את הקשיו, שיהיה רך ואז קל לטחון אותו).
      שמחה שאהבת! :)

  49. עשיתי! טעים!
    אבל בבקשה – שתי שאלות.
    את כותבת ברשימת המצרכים כוס מים. האם הכוונה לכוס נוספת מלבד זו שטחנתי איתה את הקשיו?
    4 כפות תפוחי אדמה – גדושות או שטוחות? שמתי גדושות ויש איזה טעם שאני לא מחבבת וחושדת בכמות הגדולה של קמח תפוחי אדמה.
    המון תודה.

    • הכוונה היא לכוס המים שטוחנים עם הקשיו, לא בנוסף.
      כשאני כותבת כפות, כפיות, כוסות וכו' – הכוונה לכלי מדידה. כף מדידה היא תמיד שטוחה, ואם מתרגמים אותה לכף רגילה, זה אומר בטן קטנה פחות או יותר. קמח התפוחי אדמה נועד להדביק אז אם זה ביאס לך בטעם אפשר להשתמש גם בקמח טפיוקה או אפילו קורנפלור, למרות שלא סביר, כי אין לו ממש טעם..

  50. הכנתי את הפשטידה יצא נהדר תודה על המתכון. במקום מים הוספתי כוס שמנת נוזלית של אלפרו וטחנתי עם הקשיו ועם 100 גר טופו. אפשר לאכול חם ישר מהתנור הפשטידה לא תתפרק. יאמייי

  51. הי, זה נשמע מעולה.
    אם אני רוצה להחליף את הקשיו בשמנת צמחית לבישול? -בכמה עליי להשתמש?
    תודה!

  52. היי נופר, לקראת שבועות רציתי להכין שוב את הפשטידה המדהימה הזאת, אבל קצת יותר בא לי קיש. את חושבת שאם אני אשים את הבלילה הסופית על בצק/קראסט במקום ישירות על תבנית זה יצא טוב? נראה לי שהטעמים ילכו ממש טוב גם בקיש

  53. האם אפשר להקפיא את הפשטדה?

  54. היי נופר, בלילת הפשטידה יכולה להתאים גם כמאפינס?

  55. היי! חברה המליצה לי על המתכון ואני הולכת לנסות אותו בקרוב :) יש לי שאלה קטנה- אין לי קמל תפו"א אבל יש לי קמח טפיוקה- אפשר להשתמש בו במקום? אם כן- לשמור על אותו יחס? והאם זה עלול לפגוע בטעם? כי אם כן אני יכולה "להתאמץ" להשיג קמח תפו"א… השאלה אם זה חשוב :) תודה!

  56. לפני חמש דקות יצאה מהתנור, עכשיו בעלי כבר מלקק את התבנית הריקה…. ;) טעיייים! השינוי היחיד שעשיתי הוא רציתי אותה קצת יותר דיאטטית ויותר חלבונית, אז במקום הקשיו טחנתי פנימה חצי חבילת טופו משי… התוצאה קרמית להפתיע ומצוינת!

  57. היי, מעוניינת להכין את הפשטידה. 1.איך אפשר לשלב בו שמנת סויה באופן כזה שלא יהרסו הטעמים.
    2. האם אפשר פשוט להוסיף עוד קמח במקום הטופיפי?
    אשמח לקבל הסבר מדוייק כי אני טבעונית מתחילה חסר ידע וניסיון בתחום:-(

    • היי סיון, את יכולה פשוט להחליף את הקשיו (וכוס המים שמיועדת לו) בשמנת סויה.
      טופיפי הכוונה לטופוטי? אם כן, אין במתכון טופוטי אז הבעיה נפתרה.
      אם התבלבלת והתכוונת להגיב במתכון של קיש הפטריות, כמו שנדמה לי שקרה, אז התשובה היא: במקום קרם הקוקוס תוסיפי את השמנת הסויה, ואת הטופוטי אפשר פשוט להשמיט. יצא לך קיש עם מלית פחות עשירה ועבה אמנם, אבל עדיין יהיה טעים.
      בהצלחה!

  58. את השן שום מוסיפים לבצל במחבת?

    • באמת לא ציינתי במתכון.
      את השום כותשים ומוסיפים לבצל לדקה אחרונה של טיגון. אפשר גם להשאיר אותו חי אבל לדעתי דקה של טיגון תעדן את הטעם יותר.

  59. את השום…
    בסיום טיגון הבצל או עם התבלינים?

  60. יצא מצוין (עם קורנפלור במקום קמח תפו"א, ושכחתי, לצערי לשים טימין, וללא שמרי בירה מחמת עצלות).

  61. תודה רבה! (:

  62. שלום טוהר …. אפשר להחליף לקמח אורז או קמח טף במקום קמח לבן ?

  63. היי טוהר …. עשיתי את הפשטידה עם קמח אורז לבן ועם טאפיוקה במקום קמח תפוא ויצא מצויין. מלמעלה פזרתי שקדים טחונים וזה קיבל קראסט טעים מאד העברתי לתבנית של אינגליש קייק כדי שיהיה לפשטידה גובה

  64. נראה מדהים ואני מאוד רוצה לנסות, האם אפשר להכין גם בטוסטר אובן? או שחייב תנור?

  65. פשטידה מעולה מעולה מעולה מעולה! השתמשתי בקמח חומוס, כי לא היה קמח תפחוי אדמה. פשוט יצא מופלא. תודה יקרה על המתכון, יצא שוס!

  66. הי לך, תודה על המתכונים הנפלאים.
    אפשר פלפל שחור או בלי פלפל? אין לי פלפל לבן בבית, לא משתמשת…

  67. הי. הפשטידה נראית מצויין ועדיין לא ניסיתי, אבל תוהה אם המתכון מתאים גם כבסיס לפשטידות של ירקות אחרים? הכוונה לאחד כזה שאפשר ״לזרוק״ לתוכו כל ירק..?

    • בגדול, אפשר לקחת את הבסיס בלי הבצל ולהוסיף לו איזה ירק שרוצים. אבל חשוב לטפל נכון בירק קודם. למשל קישואים זה ירק מאוד מיימי ועם טעם תפל יותר אז הייתי מתשמשת בו בזהירות. ברוקולי או כרובית הייתי מבשלת קצת מראש וחותכת לפרחים קטנים. פטריות הייתי מקפיצה עם תבלינים במחבת מראש. פלפלים הייתי קולה ומתבלת היטב. וכן הלאה

  68. הכנתי היום עם שמנת אורז של אלפרו במקום הקשיו. תודה רבה על המתכון! מעולה!

  69. הפשטידה הטבעונית הראשונה שלי והיא יצאה מדהים! תודה

  70. הפשטידה הזאת חיה ובועטת כבר 3 וחצי שנים! כנראה שיש לזה סיבה טובה. תנוסה היום!

  71. היי :)
    הכנתי את המתכון כמה פעמים (לרוב, במקום בצל זיתים למאפינס זיתים לילדים) ותמיד יצא מוצלח! עכשיו צריכה להכין גם לילד אלרגי לכל סוגי האגוזים (כולל שומשום וקוקוס). יש לך הצעה מה לשים במקום הקשיו?

    • נראה לי שהייתי הולכת על גבינת סויה (ביתית) או שמנת סויה לבישול של אלפרו ודואגת להוסיף קצת יותר שמן (שלא יהיה יבש מדי). אמור להיות מוצלח :)

  72. אחת הפשטידות הכי טובות שטעמתי, מכינה אותה בכל הזדמנות!
    רציתי להתייעץ אתך אבל איך להכין אותה ללא גלוטן ומה אפשר לשים במקום. הקמח.
    תודה:)

    • היי יעל, סליחה על התגובה המאוחרת!
      אין לי רעיון לקמח בריא ללא גלוטן אבל מאמינה שעם קמח "תמי" ודומיו תקבלי תוצאה זהה.
      בהצלחה!

כתיבת תגובה