פאי שוקולד

פאי שוקולד טבעוני ללא אפייה, ללא תוספת סוכר וללא תוספת שמן. וכן, זה מ-מ-ש טעים!

אה, ולוקח 10 דקות להכין אותו.

במתכון המדהים הזה נתקלתי בבלוג הזה. לא שיניתי אותו, אני רק מתרגמת בשביל העצלנים שבינינו שמתעצלים לקרוא ולתרגם מידות.

הפאי הזה הרבה יותר מדי טעים ביחס לזמן ההכנה שלו. המרכיב הסודי והעיקרי הוא – לא להיבהל – טופו! הטופו כידוע נטול טעם ומקבל על עצמו כל טעם שנזרוק עליו. במקרה הזה נזרוק עליו כמויות היסטריות של שוקולד, נטחן אותו עד שהוא ישכח שאי פעם היה טופו, ונקבל פאי שוקולד.  את המלית לא אופים, רק מקררים עד שהיא מתייצבת.

בלנדר מוט יספיק במידה והוא טוב, אבל עדיף בלנדר רגיל, כזה של אנשים עם מטבח אמיתי (ושוב תודה אמא שהשאלת לי את המטבח והבלנדר שלך!).

הבצק לא הכרחי, אפשר למזוג את המלית הזו גם לכלים אישיים או תבנית והוא מספיק יציב כדי להחזיק את עצמו. אני בחרתי כן להוסיף בצק כי זה מרגיש לי יותר חגיגי (וטעים). כמובן שלא טרחתי להכין אותו לבד, כי זה יותר מדי עבודה. השתמשתי בבצק הפריך הקנוי של מעדנות, שמגיע בשני גלילים. לכמות הנ"ל הספיק לי גליל אחד שיצר 10 מיני-פאי-שוקולד-ים. למי שאפילו יותר עצלן ממני ומעדיף להכין פאי אחד גדול אני ממליצה על תבנית של פאי בקוטר של כ-20 ס"מ או פחות, כי הכמות לא גדולה במיוחד.

 

אני ממליצה לא לספר לאורחים שהפאי עשוי מטופו, לחכות לתגובות ה"וואו, אין בזה ביצים או חלב??" ורק אז לספר. וכמובן לצלם את הפרצוף הנדהם ולשלוח אלי.

 

קדימה, לעבודה.

 

מצרכים

  • חבילת טופו בטעם טבעי (330 גרם)
  • 250 גרם שוקולד מריר (2.5 חבילות)
  • 2 כפות חלב סויה
  • 1 כפית קקאו
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2-3 כפות סירופ אגבה, או ממתיק אחר (או סוכר, למי שמתעקש). אני ממליצה להתחיל מ-2 כפות סירופ אגבה ולטעום תוך כדי עיבוד, ולהוסיף רק אם צריך. אני שמתי קצת יותר בגלל שהקלתית לא מתוקה.
  • קורט מלח

 

 

הכנה

מי שמכין קלתית, רצוי להתחיל איתה. הבצק צריך להיות מופשר ונוח לעבודה. מסדרים את הבצק בתבנית / כלים אישיים, מחוררים קצת עם מזלג ואופיםעל 180-190 מעלות כ-15 דקות או עד שהבצק מזהיב וקשיח ויבש למגע. מוציאים מהתנור ומצננים בצד.

שוברים את השוקולד לקוביות וממיסים בקערה מעל סיר עם מים רותחים על הגז, או בדרך הפשוטה יותר – 30 שניות במיקרו, מוציאים, מערבבים, עוד 30 שניות, ומערבבים עד שהכל נמס לגמרי. אם צריך שמים לעוד 10-15 שניות ומערבבים.
את הטופו מייבשים טוב טוב ע"י מחיצה בתוך מגבות נייר. אפשר להיות אלימים איתו כי אנחנו לא צריכים לשמור על הצורה שלו. אז קדימה למחוץ עד שכבר לא יוצא ממנו נוזל יותר.
את מה שנשאר מהטופו האומלל חותכים לקוביות ושמים בבלנדר ביחד עם שאר המרכיבים + השוקולד המומס.
מעבדים כמה דקות עד שהעיסה אחידה וחלקה וכשטועמים אותה לא מרגישים גרגירים יותר.

מוזגים מהעיסה לתוך הקלתית האפויה ומכניסים למקרר להמשך התייצבות של כחצי יום או כמה שעות לפחות.
בתיאבון! (או יותר נכון: זהירות, ממכר. ואמנם אין פה תוספת סוכר מלאכותית, אבל זה לא עושה את הפאי הזה לדיאטתי…)

 

66 תגובות

הוסף תגובה
  1. שיוווווווווווווווווווו הצילווווווווווווווווו זהו הלך עלי…. איזה יופי !!!!!! נראה מדהים ומקצועני לגמרי !

  2. כמו תמיד…נראה נפלא!!!
    יאללה,למה שלא תפתחי מסעדה במרכז,בעצם לא משנה איפה,העיקר שתפתחי! ;)
    שאלה-מהי הכמות סוכר שצריך לשים? (אני בעד סוכר!)- 2 כפות?
    ולמה שמת ממתיק אגבה? יש לו טעם מיוחד?
    תודה רבה!
    ותמשיכי לשתף אותנו במתכונים שלך :)

    • תודה! איזה כיף :)

      הסירופ אגבה לא הכרחי אבל הוא מוסיף טעם, וגם קצת תורם למרקם (ככל ששמים יותר, המרקם קצת יותר רך). לא הכרחי להוסיף בכלל ממתיק, למי שלא אוהב מתוק מדי. אבל אפשר תמיד להוסיף כף-שתיים סוכר. הכי טוב זה לטעום תוך כדי שטוחנים ולראות אם חסר משהו.
      אני הוספתי סירופ אגבה בנדיבות כי הקלתית שהשתמשתי בה לא ממותקת בכלל, אבל אם מכינים אותה מתוקה אפשר לשים פחות, או רק קצת, או להשמיט לגמרי. גם סוג השוקולד ואחוז מוצקי הקקאו משפיעים על המתיקות, אז הכי טוב לטעום ולשים כמה שרוצים.

      קדימה להכין. וספרי איך יצא!

  3. אין,בטוח אני מכינה את זה לשבת הבאה (האחיינים באים לבקר :) )!!!
    וכמובן שאספר איך יצא :)
    כמה שאלות ברשותך:
    1.אני מעדיפה להכין את הבצק הפריך לבד ,אך אחרי חיפוש במחברת מתכונים שלי,
    כל הבצק פריך שבעבר הייתי מכינה-הם כוללים ביצים :(
    יש לך מתכון לבצק פריך טבעוני?
    2.מה הקוטר של הכלים האישיים החד פעמיים שהשתמשת?
    3.האם לפי דעתך ניתן להקפיא את הפאי שוקולד? אחרי ההפשרה טעמו לא נפגם?
    (אני גרה לבד עם ההורים,הם לא אוכלים מתוקים בכלל…לכן מעדיפה להכין מתוקים ולחלק למנות וכל פעם שמתחשק לי
    להוציא מהמקפיא).
    תודה מראש :)

    • הנה מתכון לבצק פריך לפאי של גלעד איילון:
      http://giladayalonvegan.vkav.org/recipes.htm#_Toc330142099

      הכלים האישיים שאני השתמשתי בהם היו בערך 5-6 ס"מ קוטר. אבל לא חייבים להקפיד על זה, אפשר לעשות בקטנים יותר (ורק לרדד את הבצק יותר דק) או גדולים יותר.

      לגבי הקפאה, לא ניסיתי אבל אני נוטה להאמין שלא תהיה עם זה בעיה. מציעה לך להקפיא רק חלק מהכמות ולבדוק.

      ספרי אח"כ איך יצא!

      • מעולה! תודה!
        ושאלה אחרונה,האם את מתכוונת לבלנדר שעושים איתו שייקים?
        כי צריך נוזלים בשביל להשתמש בבלנדר… וגם לפי התמונה זה נראה שהשתמשת במעבד מזון.
        אשמח להבהרה :)

        • אני לא מומחית גדולה באביזרי מטבח, אבל אני לא חושבת שזה משנה במקרה הזה אם נשתמש במעבד מזון או בלנדר. יש נוזלים בתערובת (הרבה שוקולד מומס + קצת חלב סויה, סירופ להמתקה ותמצית וניל). אכן בתמונות השתמשתי במעבד המזון באדיבותה של אמא, אבל אני מאמינה שגם בלנדר רגיל או מוט יעשו את העבודה עם קצת סבלנות. אין בתערובת שום דבר קשה (גם הטופו הרי רך יחסית).

        • ניסיתי לפני הרבה זמן את המילוי שבמתכון שמצורף בלינק אבל עם בלנדר, זו היתה טעות בגלל שהבלנדר צר למטה וגם עם כל הכמות של השוקולד אין מספיק נוזלים אז אם אתם משתמשים בבלנדר, אולי צריך לעשות את זה בשלבים. אולי עם המוט בלנדר זה יותר טוב…
          http://www.scissorsandspice.com/2011/02/spice-in-kitchen-vegan-chocolate-tart.html

        • גם במעבד מזון הייתי צריכה "להזיז" קצת תערובת מהצדדים ולעבד שוב, כמה פעמים, בגלל שהתערובת דחוסה יחסית.

  4. וואו, נראה מעולה!
    אין לי בלנדר משום סוג, יש מצב שאם אני אמעך את הטופו ממש טוב ואערבב בסיר או משה כזה המכון יהיה אפשרי בלי בלנדר?

    • אני חוששת שלא, הטופו צריך להיטחן לעיסה אחידה, ואני לא רואה איך אפשר לעשות את זה בלי בלנדר כלשהו. לדעתי שווה להשקיע בבלנדר מוט סביר או בלנדר רגיל. הבסיסיים לא עולים הרבה, בסביבות ה-200-300 שקל (יש גם ב-60 שקל בסופר, כמו הבלנדר מוט שלי, אבל הוא מוגבל במה שאפשר לעשות איתו…)
      בלנדר מגדיל משמעותית את מגוון המאכלים שאנחנו יכולים להכין, חבל לוותר על זה.
      שלא לדבר על הפאי שוקולד הזה שרק בשבילו שווה להשיג בלנדר (או לרוץ לאמא ולהשתמש בבלנדר שלה, כמו שאני עשיתי!)

  5. אפשר לעשות בלי הקלתית, ורק כמין מוס שוקולד אישי?

  6. אל אלוהים זה נראה טוב!!!!!!!!!1

  7. נראה מדהים!גיליתי את הבלוג לאחרונה ואני מרגישה שגיליתי משהו סודי!!באיזה בצק פריך את השתמשת?(בזה של גלעד איילון)?

  8. נופר, גיליתי עכשיו את הבלוג דרך המלצה של בצק אלים בפייסבוק – אפשר לבקש שתפתחי דף בפייסבוק לבלוג?
    לעת עתה נרשמתי לעדכונים במייל אבל לפייסבוק אני נכנסת אפילו לעיתים יותר קרובות מהמייל…

  9. בבצק הפריך של מעדנות אין ביצים..?

  10. את מעולה! יצא ממש טעים למרות שאני לא אוהבת טופו בדברים מתוקים, בקושי הרגישו אותו. אפילו אחותי הסופר קרניבורית-איכס-טופו-קינואה-אגוזים אמרה שזה יצא מעולה (רק הקלתית עפ"י המתכון של גלעד יצא ממש מלוח, אבל לא נורא)

    • איזה יופי, אני שמחה לשמוע!
      אין כמו לגרום לקרניבורים-אמא'לה-יש-לי-חסה-בצלחת להתענג על איזה גוש טופו מבלי לשים לב בכלל :)

      ולגבי הקלתית, זה מאוד מוזר כי במתכון של גלעד יש רק קורט מלח כמו בכל בצק. אולי בטעות השתמשת במחמאה מלוחה?

  11. הכנתי, ויצא מעולה! חבורת לא-טבעונים טרפה את הפאי בשניה. את הקלתית הכנתי כמו במתכון של גלעד אבל עם שמן בוטנים במקום שמן קוקוס ומולסה במקום אגבה (זה מה שהיה בבית), וגם קצת יותר מדי מלח. עדיין, יצא ממש טוב והמליחות בבצק איזנה את המתיקות של השוקולד.

  12. תשמעי, זאת עוגה מעולה. קצת חששתי מהכמות של הטופו. אבל יצא נפלא!

  13. נראה מצויין! ברשותך שאלה- המון זמן חשקה נפשי בקיש פטריות טבעוני. את הבצק של מעדנות המלוח אני ארכוש, אבל מה אני יכולה לשים במלית? אני מחפשת משהו קל, אם אפשר בלי טופו (כדי שבעלי לא יירתע מזה). חשבתי על 500 גרם פטריות, קצת בצל, תבלינים, קורנפלור עם מים? יש לך רעיון אולי? תודה!

    • לא יצא לי אף פעם להכין קיש פטריות, אבל אני חוששת שבמתכון שתיארת אולי לא יהיה לך מספיק "דבק". אולי כדאי להוסיף תפו"א מגורר או מבושל ומעוך, או קמח תופח+מים, ואחרי האפייה לשים במקרר לכמה שעות להתייצבות. שווה לנסות!

      • צודקת. אולי אני פשוט אנסה את הקיש בטטות וכרובית שפרסמת.
        חולה על הבלוג שלך :-)

        • תודה!
          אני מאד בררנית כשזה מגיע לפשטידות וקישים, לכן אין הרבה כאלה בבלוג, אבל אני מקווה שעם הזמן אמצא או אמציא עוד מתכונים מוצלחים :)

        • גם אני….
          האמת, כל פעם שאני חושבת על פשטידה או קיש אני נזכרת במאפים רווי ביצים וחמאה וישר יורד לי החשק.

          חשבתי אולי להוסיף למלית שמנת אלפרו שתחזיק את זה.
          את חושבת שאפשר לעשות את הקיש בטטות שלך בלי הכרובית? ולהוסיף פשוט עוד בטטות?
          סורי שאני מפציצה בשאלות :-)

        • אפשר, אבל זה עלול לצאת קצת יותר דחוס. אולי כדאי להוסיף גם עוד בצל מטוגן. או תפו"א מבושל אחד לפירה. או גם וגם :)

  14. נראה טעים ויפה!
    למה צריך טופו???

  15. התנור שלי סיים את חייו :-(
    יש לך אולי רעיונות לבסיס אחר שלא דורש אפיה?

    • אפשר לוותר על הבסיס, או שאפשר לרסק עוגיות לוטוס או פתי בר עם אגוזים קצוצים וקצת חלב סויה ומרגרינה או שמן קוקוס ולהדק כבסיס. אפשר להוסיף לזה ממרח תמרים/חרובים אם את אוהבת, במקום מרגרינה.

  16. היי,
    חשבתי להכין בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ ולא בכלים אישיים. האם הכמות במתכון מספיקה לתבנית בגודל הזה?
    תודה!

    • היי נעמה,
      הכמות לא גדולה במיוחד. בתבנית 26 זה יצא לך מאוד שטוח ודק. אני ממליצה על תבנית קטנה, של 20 ס"מ קוטר בערך (אפשר גם מלבנית כמובן).
      גם 22 או 24 יעבוד, אבל כאמור – זה יצא דק.

  17. היי
    הכנתי את העוגה הרגע, יחד עם בצק בסיסי – קמח, שמן, מים, מלח ואבקת אפייה. התערובת יצאה לי כבדה ולא אוורירית ואחידה כמו בתמונה שלך. בהתחלה השתמשתי בבלנדר המקצועי שלי אבל אז הכל נדבק בתחתית הבלנדר ואח"כ ניסיתי לרסק עם ידני. בקיצור, יש קצת חתיכות לבנות של הטופו והמרקם לא משהו.. מקווה שייצא טעים אחרי קירור במקרר…

    • היי רוני,
      התערובת אכן יוצאת דחוסה, לא מדובר במוס אלא בפאי שעשוי מטופו ושוקולד. זה אמור לצאת דחוס :) אבל עדיין נימוח בפה ולא מחניק. אם את מעדיפה את זה יותר רך את יכולה להשתמש בטופו משי או טופו רך.
      לגבי החתיכות שנשארו – זה כבר תלוי במעבד המזון או בלנדר שהשתמשת בהם, אולי היה שווה להמשיך לטחון עוד קצת.

      • הי,
        יצא מעולה! כולם היו בשוק! הגשתי את זה יחד עם גלידת בננה עם טחינה וסילאן ויצא ממש טעים. אבל השוס הגדול הוא – שהכנתי גם את השמרים שוקולד שלך (בלי פקאנים) וזה קנה את בעלי לגמרי… הוא שוקל לעבור לטבעונות…:)
        תודה רוני

  18. היי :)
    הייתה לי בעיה אחת עם הפאי הזה – אני ממש ממש לא אוהבת טופו ובמלית מרגישים טעם של טופו (מי שלא ניסה טופו מימיו כנראה שלא יבחין בטעם באותה קלות כמוני). ניסיתי טופו בהרבה דרכים וצורות ולצערי אני פשוט לא מתחברת לטעם, אני יודעת שאומרים שטופו זה דבר שסופח אליו טעמים ושצריך להשרות אותו במרינדה לפני הכנה, אבל לא משנה כמה מתכונים ניסיתי בבית ובכמה מסעדות החלפתי את העוף או הגבינות בטופו, עדיין לא אהבתי את הטעם.

    ולמרות זאת!! הפאי היה הצלחה במסיבה שערכתי לפני מספר ימים, בעיקר בזכות כמה שיפורים שהוספתי:
    קודם כל את הבצק הכנתי מעוגיות אוראו טחונות (עם החלק הלבן) והוספתי מעט שמן קוקוס ששימש כדבק, ובנוסף לפני שיצקתי את המלית פיזרתי חצאי תותים על גבי ה"בצק". התותים פשוט נתנו טעם מתוק חמוץ מרענן לעוגה וזה פשוט השתלב עם מלית השוקולד מצויין!
    דבר אחד חשוב מאוד – צריך להקפיא את "בצק" האוראו לפני שיוצקים את מלית השוקולד פנימה, משום שהמלית מאוד מאוד דחוסה כפי שכבר צויין פה, וצריך להפעיל קצת לחץ כשמשטחים את המלית בין התותים, ללא הקפאה ה"בצק" פשוט יתפורר.
    אז בסופו של דבר עם השילוב של התותים הטעם של הטופו פחות הורגש, ואני מודה שאכלתי פיסה נאה מהעוגה ;)

    • תודה על הטיפים.
      רק כדאי לשים לב שעוגיות אוראו זה לא טבעוני :)
      (הבנתי שחלק מהחיקויים אולי כן טבעוניים, אבל המקורי בוודאות לא)

      התותים זה טוויסט מעניין למי שאוהב.
      תודה :)

      • רציתי להעיר שיש גרסה חלבית ויש גרסה לא חלבית של האוריאו המקורי.. ככה שכן בוודאות האוריאו המקורי יכול להיות טבעוני! :) אני מצאתי בכל סופר

  19. הי נופר – האם אפשר להשתמש בקלתית של הפאי פקאן שלך לקלתית פה? אין לי קלתית מוכנה לקנייה.
    במתכון של הפאי פקאן שלך את אומרת שאין צורך לאפות אותה בנפרד.האם במקרה הזה הקלתית ההיא מתאימה לאפייה בנפרד? אשמח לתשובתך!

    • בטח, אפילו מומלץ :) כי היא הרבה יותר טעימה מהקנויה.
      במקרה הזה תהיי חייבת לאפות אותה בנפרד עד שהיא מוכנה לגמרי, כי את המלית של פאי השוקולד לא אופים בכלל. יוצקים אותה לקלתית אפויה ומקררים.
      תאפי אותה כ-20 דקות על 180 מעלות או עד שהיא מוכנה (יבשה, מוזהבת וקצת קשה).

  20. תודה על המתכון, יצא מדהים!!!

  21. יש שני סוגים של עוגיות אוריאו, זה בלי ציור של חלב עליו הוא טבעוני (או כך אומרת השמועה)

  22. הבלוג הכי טוב בעולם!כן אני מודעת לכך שאני מתלהבת אבל כל פעם מחדש אני מוצאת פה מתכונים מושלמים ;-) תודה!!!את הופכת את חיי לקלים וטובים יותר.

  23. מדהים !!!@^%$
    בהתחלה דמיינתי כל הזמן את הטופו אבל אחרי לילה במקרר זה מעולההה ושכחתי שיש שם הטופו !
    שכחתי לשמן את התבנית,יש עצות לגבי איך לחתוך בלי שיתפורר לי ?
    אגב אני מנסה לצלם את התגובה של אנשים לטופו עד כה יש לי תמונה של אחותי הקטנה במבט של איכס טופו :)

  24. מממ באמת נראה טעים. במה הקרניבורים שבינינו יכולים להחליף את הטופו? חמאה?

    • גם הקרניבורים יכולים להשתמש בטופו, תאמין לי שלא יקרה להם שום דבר רע, להיפך :) ובכל מקרה הטופו לא מורגש בטעם – בהתחייבות.

  25. למיטב ידיעתי עוגיות אוריאו הרגילות הן כן טבעוניות – אני אישית לא אוכלת כי אני רק קוראת את רשימת המרכיבים ויוצא לי החשק עם כל הג'אנק שיש שם – איפה ראית שהן לא טבעוניות?

    בכל מקרה הכי טוב זה לוטוס (וממרח לוטוס קראנצ'י…)

    • אמנם ברשימת המרכיבים לא מופיע "חלב" בשם המפורש, אבל מתנוסס בגדול "כשר חלבי".
      אני חושבת שאפשר לסמוך על הרבנים לגבי מה שאסור לטבעונים לאכול, לפחות בחלוקה הגסה לבשר וחלב.

      • לפי מה שהבנתי הכשר חלבי לא ניתן בהכרח למוצר אם הוא חלבי- זה קשור גם לפס הייצור.
        כדאי להסתכל על הרכיבים האלרגניים- ככה בוודאות אפשר לדעת אם יש חלב וכו' במוצר

  26. וואי, הכנתי את העוגה מלווה בהרבה חששות ויצא מדהים ממש, כולם התלהבו….:)
    רק חשוב לדעת שצריך בלנדר חזק לריסוק הטופו, שלי כמעט מת מהמאמץ.

  27. עכשיו בהכנה! איזה כיף :)

  28. הי נופר,
    נראה מהמם! אני רק שאלה: באיזה טופו את משתמשת? קשה או רך?
    (ולגבי האוריאו: כתוב "כשר חלבי" כי פס הייצור חלבי אך עיון במרכיבים מראה שהן אכן טבעוניות לגמרי).

  29. טוב, אז המתכון משגע! אני קצת פחות מוכשרת אז יצאה לי קלתית ממש מעפנה.. (מבצק פריך של מעדנות!! את קולטת?? עשיתי 2 נסיונות, בשניהם הבצק החליק מהדפנות למרות שהידקתי עם מזלג), התערובת לא הצליחה להגיע למצב צבירה אחיד (הבלנדר שלי כמעט מת תוך כדי התהליך), כעת הפאיים במקרר, מחזיקה אצבעות שלא יקרוס לי המקרר בתהליך הקירור (כיוון שיתר הניסים כבר קרו :(..)

להגיב על מיכל לבטל