עוגת תפוחים בחושה

עוגת תפוחים בחושה

עוגת תפוחים בחושה טבעונית, רכה ומהממת. במיוחד למי שממש בא לו פאי תפוחים אבל עצלן מדי ורוצה עוגה שמוכנה תוך חצי שעה (אהמ אהמ).

 

מצרכים

לתבנית אינגליש גדולה או שתיים קטנות
  • 1.5 כוסות קמח
  • ¾ כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית קינמון
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כוס חלב סויה
  • ½ כפית תמצית וניל
  • ⅓ כוס שמן
  • 2 כפות חומץ תפוחים (או חומץ רגיל)
  • 1 תפוח (כל סוג מלבד הסוג הירוק החמוץ יעבוד) מקולף וחתוך לקוביות קטנות

 

לפיזור מעל העוגה:

  • כמה כפיות סוכר מעורבב עם קצת קינמון. אפשר להוסיף גם קצת פקאנים קצוצים גס.

 

הכנה

מחממים את התנור ל-180 עד 190 מעלות.

מקלפים את התפוח וחותכים לקוביות קטנות (לא יותר מסנטימטר אחד על חצי – אחרת הקוביות ישקעו לתחתית העוגה).

מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את הסודה, הסוכר והקינמון ומערבבים היטב.

מוסיפים את חלב הסויה, תמצית הוניל והשמן ומערבבים עד שהקמח נעלם כמעט לגמרי.

מוסיפים את החומץ ומערבבים עד שהתערובת מתבהרת וקצת תופחת. מוסיפים את קוביות התפוח ומערבבים אותן פנימה. מעבירים מיד לתבנית משומנת, מפזרים שכבה דקה של תערובת הסוכר והקינמון, ואופים כ-25 או עד שהשכבה העליונה מזהיבה, והקיסם יוצא יבש.

בתאבון!

עוגת תפוחים טבעונית

עוגת תפוחים טבעונית

עוגת תפוחים בחושה

 

207 תגובות

הוסף תגובה
  1. בידיוק בתנור.. תודה על הרעיון המעולה

  2. לדעתי אפשר לנסות להמיר את השמן בחצי כוס רסק תפוחים לא מומתק. ועל מנת שחתיכות התפוח לא ישקעו אפשר לקמח אותם מעט לפני שמוסיפים לבלילה (זה טריק שעובד טוב עם צימוקים באינגליש קייק).

  3. נראה יאמי. ילך עם חלב שקדים ביתי?

  4. נראית טעימה! מפתיע אותי שתפוח ירוק חמוץ לא מומלץ- בדרך כלל זה הסוג ששמים בעוגות.

  5. מה הכמות של התפוח בערך? יש לי כמה תפוחים שיתאימו לעוגה, אבל הם אורגניים וממש קטנים, יש לך הערכה לכמות של התפוחים הקצוצים בכוסות? בערך כוס?

    • משהו בין כוס לכוס וחצי (כוסות מדידה) של קוביות בגודל ס"מ על חצי, זה כמות של תפוח אחד ירוק בינוני-גדול. אם האורגניים ממש קטנים אז תשימי שניים, או אחד וחצי.

  6. מעולה! תודה :)

  7. אם לא היה שם קמח, זה היה מושלם עבורי. בכול זאת תודה על המתכון היפה ועל הצילומים המהממים.

  8. אפשר להשתמש בקמח כוסמין (או כל קמח אחר, בריא יותר)? תודה

    • המרקם של העוגה הזו די עדין, המעטים שדיווחו על החלפת הקמח במלא/כוסמין אמרו שזה לא יוצא משהו. אם לא מפריע לך להתפשר קצת בטעם/מרקם, את יכולה לנסות

  9. העוגה נראית מעולה ובכלל לא טבעונית ;)
    מתה על הבלוג שלך!

  10. הכוונה לקמח תופח או קמח לבן רגיל?
    נראה מעולה תודה!

  11. תודה על התגובה המהירה! ואגב יש לך בלוג מקסים :-)

  12. הכנתי אותה לשבת…. שפוט מדהימהההההה!!!
    תודה נופר :)

  13. אני אפיתי עם קמח כוסמין מלא (כמו שאני אופה את כל העוגות) ויצא מעולה !!!! תודה על המתכון :-)

    • שמחה לשמוע, כי היו כאלה שטענו שעם קמח מלא/כוסמין זה לא יצא להם משהו. אולי זה עניין של הרגל/טעם.

  14. עכשיו יצאה מהתנור , מעולה .
    הוספתי קצת צימוקים בהירים
    תודה !!

  15. מדובר על חלב חלב סויה ממותק או חלב ללא סוכר ומלח? אם אני אכין עם הממותק כמה סוכר להורי?
    תודה : )

    • אפשר להשתמש באיזה שרוצים, אם הוא ממותק זה תלוי כמה מתוק, אם את פוחדת שיהיה מתוק מדי אז אפשר להפחית כף או שתיים של סוכר (האמת היא שהמתכון מתוק למדי גם ככה אז אם את לא מחובבי המתוק-מתוק אפשר בכיף להפחית כמה כפות)

  16. הכנתי היום עם קמח כוסמין מלא ויצא מעלף. העוגה נטרפת ברגעים אלו :)

  17. ההכנתי עם חלב שקדים וקמח מלא. יצא מ ע ו ל ה !!! את ממש מוכשרת.

  18. העוגה יצאה טעימה מאוד. כשהכנתי עם קמח כוסמין מלא היה טעים אבל הלבן לוקח בגדול. חוץ מזה, הורדתי לחצי כוס סוכר ויצא מספיק מתוק לטעמי. תודה רבה רבה! הבלוג שלך נהדר!

  19. נראה פשוט נפלא ומגרה, אבל… אני לא ממש אוהבת חלב סויה. אפשר להחליף אותו במים?

    • לא מרגישים את חלב הסויה בעוגה. הוא רק תורם לרכות שלה.
      אפשר להחליף גם בחלב שקדים, או מקסימום להמיר במים.

  20. העוגה הזאת מושלמת. השתמשתי בקמח מלא וחצי כוס סוכר. יצאה כל כך טעימה.
    איך הכי טוב לשמור אותה ? בחוץ או במקרר ?

    • אני תמיד מעדיפה לשמור במקרר, ורק לחמם במיקרו לכמה שניות לפני ההגשה, החימום מחזיר לה את כל הרכות ומייבש את החלקים שנרטבו בגלל הקירור והתפוחים.

  21. עוגה מעולה! הכנתי כבר שלוש פעמים לפח׳ותנטרפת בצ׳יק ! אני מכינה עם קמח כוסמין מלא, תפוח העץ לא מקולף, ובמקום השמן רסק תפוחי עץ לא ממותק. אפילו בעלי שלא אוהב עוגות תפוחים מת עליה.
    חצי מהסוכר שמה סוכר חום – העוגה יוצאת חומה ומגרה.

  22. הכנתי את העוגה לשבת – וממש יצא מדהימה! עשיתי אותה עם קמח מלא 70% וגם הוספתי רסק תפוחים
    בעלי שבאופן כללי לא חובב עוגות עם פירות ממש אהב וככה גם כל האורחים :) נאכלה יותר מהעוגה הרגילה עם הביצים!!!
    אחלה אתר, אני מוצאת בו המון מתכונים שווים- תמשיכי:)
    תודה

  23. העוגה נהדרת ! תודה רבה לך על הבלוג הזה שמביא מתכונים פשוטים להכנה גם למתקשים במטבח :) יש לי לא מעט מתכונים שלך שאני משתמשת ועכשיו נוסף לי עוד אחד לאוסף :)

    (אגב השתמשתי בקמח מלא והוספתי צימוקים שחורים,וללא קינמון ויצא טעים טעים)

  24. העוגה נראית מצוין!
    יש לי בבית רק רסק תפוחים האם אפשר להחליף את כל הכמות בשימורים? ואם כן כמה?
    תודה מראש

    • כל הקטע בעוגה זה קוביות התפוח, אם תשתמשי ברסק לא יהיה לה טעם של תפוח/פרי.. :)
      ברסק תפוחים משתמשים בדר"כ כדי להוסיף רכות ועסיסיות לעוגה, או כתחליף לשמן. לא בשביל הטעם/מרקם של פרי.

  25. הכנתי אותה אתמול ויצא לי טעים בטירוף!!!
    הוספתי גם טיפל'ה ציפורן טחון בנוסף לקינמון :)

  26. הי נופר, תודה רבה על עוגה מ ע ו ל ה ! דפנה הכינה אותה בגרסה נטולת גלוטן, החליפה את כמות הקמח ב: חצי קמח קונדיטור והחצי השני תערובת קמחי טפיוקה, קינואה, חומוס וסויה. מצרף קישור לתמונה- זה מרשים שעוגה נ"ג טבעונית תופחת ונשארת ספוגית. תודה רבה, סופש נעים, עמיר ודפנה מ :)

    https://dl.dropboxusercontent.com/u/34073556/cake%20nofar%20%28Large%29.jpg

  27. חייבת לדווח: בפעם הראשונה הכנתי מקמח כוסמין מלא, והיה ממש מצוין!
    אתמול, הכנתי שוב, בתבנית 24", עם קמח כוסמין לבן, לא היה לי מספיק מהסודה לשתיה, אז הוספתי קצת אבקת אפיה (לפי העין (-: ), וההפתעה הגדולה – במקום שמן נייטרלי (שנגמר), הוספנו שמן זית. יצאה מ-ע-ו-ל-ה! היה מדהים, חוסל כליל! כל הכבוד, נהדרת!!!

  28. להפך! השמן ממש שידרג! אני זללתי ישירות מהקערה עוד לפני האפייה, ובעלי – בכלל התעלף (-: כל הכבוד על מתכון ממש מעולה!

  29. הי, רציתי רק להעיר שמי שלא מעוניין בחלב סויה יכול להשתמש בחלב שקדים או קשיו… (רק מה, הם יותר נייטרלים בטעם אז צריך לאזן את זה…)

  30. הכנתי את העוגה בסופ"ש עם כמה שינויים קלים: קמח כוסמין במקום לבן (הוספתי לו חצי כפית אבקת אפייה בשביל האווריריות), רסק תפוחים במקום שמן, את משקה הסויה עם החומץ עירבבתי קודם והנחתי בצד ורק אז הוספתי להם את שאר הרטובים והתוצאה – וואו! מדהים :)

    • חלב הסויה לא התגבן לך מהחומץ?
      צריך להזהר עם זה :)

      • אני מכינה את העוגה שלך המון, כל פעם בוריאציה אחרת, עם פירות שונים, קמח אחר – וכל פעם היא יוצאת מעולה ונטרפת ברגע! תודה :)

  31. מניחה לא להרבה זמן אבל זה עוזר לתפיחה ולייצוב של העוגה, לא? ככה ברוב העוגות שאני מכינה

  32. ד"א, הכנתי את העוגה שוב היום ושוב, יצאה מושלמת! תודה :)

  33. הכנתי אתמול ויצא מעולה! אבל בעיקר טעם קינמוני ולא תפוחי.. מה אפשר להוסיף כדי שיצא יותר טעם תפוחי? מיץ תפוחים או רסק תפוחים איכשהו יכולים לתרום לעניין?

  34. נראה לך שאפשר להמיר את משקה הסויה במיץ תפוזים? אני מחליפה את הנוזלים במיץ תפוזים במתכונים רבים אך רציתי לברר קודם את דעתך לגבי מתכון זה? תודה על בלוג מצויין!

  35. אני דווקא החלפתי את כל הקמח בקמח כוסמין מלא ויצא אחלה. לא ניסיתי עם קמח לבן.

  36. הכנתי עכשיו ויצא מ-ע-ו-ל-ה! ודווקא השתמשתי בתפוח ירוק:) כמו כן, המרתי חצי מהקמח בכוסמין מלא וחלב סויה הכנתי מכפית שקדיה עם מים. איזה כיף למצוא עוגה טבעונית כל כך קלה ומוצלחת. תודה רבה!

  37. יצא ממש מעולה, עוגה יציבה ולחה כמו שאני אוהבת. השתמשתי בפינק ליידי שהם האהובים עליי :)
    בדיוק אוכלת ממה שנותר עם הקפה וכותבת לך. תודה על המתכון.

  38. אין לי חלב סויה, אפשר פשוט להוסיף מים?
    ואם כן, האם יש צורך בעוד סוכר?

  39. יצא ממש טעים! שמתי מים במקום חלב, הוספתי רסק תפוחים וחתיכות קטנות של בננה.
    משום מה אצלי היא הייתה צריכה כמעט 35 דק' אפייה..
    תודה!

  40. אם אני אחליף את החלב סויה בחלב קוקוס זה ישפיע מאוד על הטעם..? ואיך את חושבת שישתלב סירופ מייל בכל החגיגה הזו? תודה!

    • זה ישפיע על הטעם, כן. סירופ מייפל, איפה? במקום הסוכר? לא הייתי ממליצה כי זה ישנה את כל מאזן הנוזלים והמרקם של העוגה.

      • אז את לא ממליצה על התחלופה עם הקרם קוקוס? ומייפל התכוונתי בתור זיגוג מלמעלה, במקום הסוכר והקינמון

        • אני אישית לא מתה על טעם קוקוסי והוא פחות מתחבר לי בעוגה כזו. חלב הסויה מוסיף לרכות, ומנגד לא משפיע על הטעם, לכן השתמשתי בו. אפשר כמובן להמיר אותו למים או כל חלב צמחי אחר, זה עדיין יעבוד :) פשוט עניין של טעם.
          מייפל – יעבוד, אבל יחלחל פנימה וישנה את המרקם לרטוב (וגם ככה יש חתיכות פרי בפנים, קחי בחשבון..). אפשרי. אבל לטעמי הקראנץ' שנהיה מהסוכר שמתקרמל למעלה הרבה יותר שווה :)

        • סבבה תודה רבה רבה עזרת לי מאוד! איזה כיף שיש אותך :-)

  41. הכנתי עם קמח כוסמין מלא והפחתתי קצת מהסוכר. יצאה רכה וטעימה, מין עוגת מאפין כזו – פשוט מושלמת לפינוק מתוק של שבת בבוקר. הבת שלי, בת 3 עם טעם אנין בעוגות, אהבה מאוד וגם התעקשה שיש בה שוקולד תפוחים :)

  42. טעים מאודד. והחלפתי את השמן ברסק תפוחים

  43. אהלן, יש משהו שיכול להחליף את החומץ ? פשוט אין לי… תודה רבה (:

    • חומץ זה מצרך בסיסי, כדאי שיהיה בבית..
      לימון גם יעבוד, אבל יתכן שיהיה צריך כמות קצת יותר גדולה מאשר החומץ, אני לא בטוחה כמה בדיוק. אפשר לנסות 3 כפות ולראות שהבלילה באמת מבהירה וקצת תופחת כשמערבבים את הלימון לבלילה.

  44. הי האם ניתן להחליף את הסודה לשתייה באבקת אפייה? תודה

  45. העוגה יצאה מאוד טעימה! אבל גם מתפרקת מאוד בקלות. לא הצלחתי להוציא אותה בשלמותה מהתבנית למרות ששימנתי את התבנית.
    יש לך הצעות לשיפור המצב ?:)

    תודה

    • שמחה לשמוע!
      ניסית לחלץ אותה כשהיתה עדיין חמה? כי זה מאוד קשה (גם עוגות עם ביצים..), צריך לחכות שיתקרר לגמרי.
      ועוד טיפ קטן: לשמן את התבנית ולפזר שכבה דקה של סוכר שנדבק לשמן – זה עוזר לחלץ עוגות יותר בקלות.
      ואם את עדיין מתקשה אז אני משערת שאת משתמשת בתבנית לא גמישה שלא מתפרקת ואז אולי זה עלול להיות יותר מאתגר.. זו הסיבה שאני מעדיפה תבניות סיליקון גמישות, או החד פעמיות מהנייר.

      • תודה רבה על התגובה הזריזה :)
        הבעיה היא שהעוגה לא הייתה יציבה מספיק, גם חתיכות שכן יצאו בשלמותן התפרקו מהר מאוד בקופסה אחר כך.
        בכל מקרה תודה על הטיפים, אתן לעוגה להתקרר בהמשך לפני שאנסה להוציא אותה וגם את הטריק של הסוכר והשמן.

        • אם כך זה מוזר, כי זה לא אמור להיות ככה. העוגה יציבה לגמרי. אולי היתה טעות במינונים? או שהיו יותר מדי חתיכות פרי, או שהן היו גדולות מדי? או שהעוגה קצת התפרקה מנסיון החילוץ ואז נשארה ככה?

  46. ניסיתי לדייק במינונים, ובגודל החתיכות. אבל אני אנסה שוב בכל מקרה ואקווה לטוב, היא הייתה מאוד טעימה בכל מקרה :)

  47. יעבוד עם אגסים במקום תפוחים ?

  48. מה אפשר לשים במקום החלב סויה ?

  49. האם במקום הקמח הרגיל אפשר לשים את אותה כמות מקמח אחר ללא גלוטן? .. למי שיש צליאק? קמח קונדיטור או קמח אחר?

    • אחרים אמרו שניסו וזה עבד, אבל מכיוון שעוד לא ניסיתי בעצמי אני לא יודעת לענות לך בוודאות. אבל לדעתי זה יעבוד.

  50. עשיתי אותה בשינויים: שמתי פירורי לחם במקום קמח, מלח במקום סוכר, מים במקום חלב סויה, בהרט במקום קינמון, תפוח אדמה במקום תפוח עץ, פפריקה במקום תמצית וניל. יצאה פשטידה מעולה!!! סתאאאם, הייתי חייבת. שאלה: בעצם אפשר להחליף את התפוח בכל פרי אחר, ואז נגיד אולי לוותר על הקינמון. נכון? (שזיפים, אפרסקים, אגסים…). דעתך?

  51. האם אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים?

  52. הכנתי לערב ראש השנה, לסופש שאחרי, לאורחים שהגיעו במהלך השבוע ועכשיו לסוכות.
    פשוט עוגה מוצלחת עם טעם של פעם (עוגה של סבתא שלי ז"ל) והכי קלה להכנה שיש.

    כמה עדכונים:

    בפעם השנייה שכחתי להוסיף חומץ והיא יצאה עדיין נהדרת. לא הבחנתי בשום שוני.

    אפשר להוסיף יותר תפוחים ואפשר גם סמית. אני הוספתי חצי כמות תפוח אדום וחצי ירוק חמוץ ויצא מעולה.

    חג שמח!

  53. יואו איזה טעים ואיזה פשוט! תענוג! בקושי שמתי לב שהכנתי עוגה (הכנתי בזמן שהכנתי ארוחת ערב) והיא אוטוטו מתחסלת!

  54. הכנתי את העוגה עכשיו,נראתה מעולה והריחה מדהים,אבל.. כשחתכתי אותה גיליתי שבכלל לא נאפתה,למרות שהקיסם יצא יבש! הכנת לפי כל השלבים,
    ממש מבאס! מה עשיתי לא נכון?

    • אם היא לא אפויה, כנראה שתקעת את הקיסם בקצה מדי או לא עד הסוף, אחרת היית רואה שזה יוצא רטוב..
      ולהבא כדאי לאפות יותר זמן ולהחליף את הקיסם בסכין, מנסיון – יותר אמין :)

      • הי נופר, מקווה שתראי את התגובה הזו.. בהמשך לנטע, אפיתי את העוגה בתבנית אינגליש קייק בטוסטר אובן וגם לי היא יצאה לא אפויה, בעיקר בתחתית (חוץ מקצוות העוגה שנאפו לגמרי). הכנסתי אותה לזמן נוסף אבל החלק העליון כבר נחרך בצורה קצת פחות חיננית. אני מניחה שזה קשור לטוסטר אובן. יש לך אולי הצעה כיצד אני יכולה לגרום לזה לעבוד בלי לשרוף את החלק העליון? יש לי תבנית מאפינס, זה יכול לעזור מבחינת הפיזור של החום במקרה ולתרום לאפייה יותר אחידה?

        • היי דניאל, אפיתי עם טוסטר אובן רוב חיי, פשוט שמים על חום יותר נמוך או מעדיפים שתי תבניות אינגליש נמוכות יותר (או תבנית אחת רחבה יותר כך שלא תהיה גבוהה כל כך ותתקרב לגופי החימום יותר מדי)
          כל טוסטר אובן שונה בגודל ולכן הקירבה לגוף החימום משמעותית. עדיף לאפות מאפים נמוכים ורחבים מאשר עוגות אינגליש גבוהות

  55. האם אפשר להחליף את חלב הסויה במיץ תפוחים? תודה

  56. אחלה עוגה !
    הוספתי לתוך הבלילה אגוזי פקאן שבורים גס וצימוקים בהירים :)
    * אפשרי גם לזגג סילאן או מייפל מעל ;)

  57. אם כבר ג׳ט לג מטורף אז למה לא להכין את העוגה שלך?… מריח מדהים! מחכה שתסתיים לאפות… סוף שבוע נפלא :-)

  58. מעולה! שיחקת אותה. הכנתי עם תפוח מגורד (במקום קוביות) פשוט נטרפה טבעונים או לא טבעונים. כולם אכלו ונהנו! הולכת להכין אותה על בסיס קבוע חחחחח

  59. אין לי תמצית וניל, ואני לא מתה על חלב סויה רגיל.
    אפשר פשוט להשתמש בחלב סויה בטעם וניל ולוותר על התמצית?

  60. הכנו היום שוב את העוגה המעולה הזאת , והפעם הפתענו את עצמנו עם חלב קוקוס במקום החלב סויה, (כי היה ), והוספנו צימוקים כהים ופקאן סיני קצוץ .היו לנו רק תפוחים ירוקים חמצמצים ואפינו איתם ויצא ממש נהדר, אני בעדם בעוגות . אפינו אותה באופה הלחם (אבל זה לא משנה, אפשר גם בתנור).
    יצאה פשוט מעלפת
    נועתך החמסה ;-)

    • תגובה לעצמי – היום מכינים אותה בפעם השניה (כי היא כל כך מעולה ), וגיליתי שגם אתמול וגם היום שמתי בטעות קמח תופח לעוגות (מוכן כזה ) במקום קמח רגיל, ויוצא מעולה. שוב במכונת אופה הלחם שמערבב את זה די הרבה , קטע. ממש יוצא מעולה ומרקם מושלם . תודה. אז שתדעו שאפשר גם בתופח או קמח פלוס אבקת אפיה בלי לשנות את שאר המתכון . נועתך .

  61. אפשר להחליף את הסוכר בסילאן?

    • לא ממליצה, כי זה ישנה לגמרי את המרקם, וגם את רמת המתיקות. יש מתכונים שמראש משתמשים בסילאן במקום סוכר, ממליצה לחפש אחד כזה..

  62. המון תודה נופר! יצא מעולה וזו העוגה הטבעונית הראשונה שהעזתי להכין :)

  63. איך ייצא עם קמח תופח?

  64. העוגה יצאה מדהימה!!! בכלל, כל סוף השבוע הכנתי רק מתכונים שלך וכל אחד היה מנצח (תבשיל עדשים, כרובית סינייה, פאי "בשר", מרק גריסים וכמובן, העוגה) וכולם נזללו
    אז שוב, תודה שאת מקלה עליי את המעבר לטבעונות

  65. תודה על המתכון הנהדר אני מתכוונת לאפות את כל העוגות שלך שנראות נפלא..
    עוגת התפוחים מאוד טעימה. אפיתי עם קמח מלא והחלפתי את החומץ והתמצית וניל בכמות שווה של מיץ לימון טרי.

  66. עוגה מנצחת! גם אני מכינה עם קמח מלא, היא מהירת הכנה ועם חומרים שתמיד זמינים בבית, תודה!
    את חושבת שזה יכול לעבוד גם עם תותים עכשיו כשמוכרים אותם ממש בזול :)

  67. הי, אפשר להשתמש במיץ תפוזים במקום חלב סויה?

    • אפשר חלב צמחי אחר כמו שקדים/אורז ואפשר גם פשוט מים.
      מיץ תפוזים אפשרי אבל יוסיף גם טעם

  68. היי, כמה קריטי עניין החומץ? ואם יש לי בבית רק חומץ בן יין וחומץ בלסמי – זה עדיין יעבוד?
    תודה!

    • החומץ חשוב בשביל להפעיל את הסודה. בלסמי יוסיף טעם חזק לעוגה אז עדיף להשתמש בחומץ הרגיל או בחומץ תפוחים/הדרים. בן יין יעבוד למרות שלא ניסיתי אז מקווה שלא יהיה מורגש בטעם

      • היי, הכנתי בסוף עם החומץ הבלסמי,
        ניסיתי לעשות את העוגה יותר 'בריאה' – אז החלפתי את כל השמן ברסק תפוחים, במקום חלב הסויה שמתי חלב אורז, ושמתי חצי מכמות הסוכר. להלן התוצאות:
        לא שמתי לב לטעם של הבלסמי, אבל ייתכן שעם חומץ רגיל זה אפילו יותר טעים. למרות שהעוגה יצאה טעימה (ממש לא צריך את כל כמות הסוכר במתכון המקורי) היא יצאה לי ממש גוש יציקה, כנראה בגלל היעדר השמן.

        בפעם הבאה אנסה לשלב את הרסק תפוחים עם השמן :)

        • סביר להניח שהיעדר השמן והרסק תפוחים גרמו לה להיות יציקה.. תודה על העדכון בכל מקרה :)

  69. רוצה לספר שלמרות שהעוגה מצויינת ככה, הוספת כרבע כוס שקדים טחונים משדרגת פלאים את המרקם:) כמובן שכדאי לאזן בהתאם את הנוזלים

  70. העוגה בתנור, לא היה לי תמצית וניל אז הכנתי בלי והוספתי אגס. הבלילה כל כך טעימה, אני מצפה כבר לעוגה

  71. עשיתי בעבר וזה מצויין… הפעם עשיתי בלי תפוחים ויותר ווניל וקינמון

  72. אפשר להחליף את הקמח בקמח שיבולת שועל?

  73. הכנתי עכשיו ויצא מ-ע-ו-ל-ה.
    תודה

  74. הי נופר..אפשר להוסיף עוד תפוח?

    • כמות של תפוח אחד שומרת על איזון. יותר מדי קוביות של תפוח ירטיבו ויכבידו על העוגה, והיא גם תתפרק בקלות

  75. תודה רבה יצא מעולה!!!הוספתי גם אגוזים ושוקלד
    .והכנו כבר פעמיים

  76. בלבלתם אותי עם כל ההחלפות

  77. הכנתי את העוגה עם 1 כוס קמח אורז לבן וחצי כוס קמח קוקוס, במקום סוכר שמתי סוכר קוקוס טעים מאוד ועם ערך גליקמי נמוך אפשר חצי כוס סוכר קוקוס ו2 כפיות אגבה בקיצור לנמנעים מגלוטן וסוכר פלוס טבעונים העוגה טעימה מאוד תודה על המתכון.

  78. היי, נראת עוגה טעימה! אני רוצה להכין משהו שהוא יותר פירותי פחות בצקי. מתלבטת אם לנסות להוסיף עוד תפוחים..מממ, מישהו ניסה?

    • אפשר להוסיף בחלק העליון פרוסות דקיקות של תפוחים שקירמלת מעט במחבת לפני כן עם סוכר וקינמון ולימון, ולאפות הכל בתבנית רחבה יותר כך שהחלק התחתון יהיה דק יותר. אמור לצאת אחלה!

  79. לא זוכרת אם כתבתי בפעם הראשונה שניסיתי אבל הכנתי אותה שוב. לסוכרתיים. אז החלפתי את הקמח בקמח מלא ואת הסוכר בתחליף סוכר.
    יצא טעים, יציב, במרקם של עוגה (הורדת הסוכר לרוב פוגעת בזה) ובלי טעם של תחליף סוכר.
    מושלם.

    (החלפתי את החלב במיץ תפוז סחוטרי ומים להשלמת הכמות, כי לא היה לי כוח לקנות חלב במיוחד)

  80. איזה כיף! יופי של מתכון וגם התגובות עוזרות מאוד!

    שמחתי לגלות שיש לי את כל החומרים בבית, ואהבתי את הרעיון של עוגה עם שמן זית וחומץ תפוחים (התיבול הרגיל שלנו לסלט .. )
    החלטתי לעשות אתמול את העוגה עם כמה שינויים והיא יצאה נהדרת ו"חסילונית" :-) (כזו שבא לחסל… ! )

    השינויים הקטנים שעשיתי:
    1. היה לי בבית חלב שיבולת שועל , כבר מתוק (למרות שאין בו תוספת סוכר) -אז השתמשתי בו במקום חלב סויה
    2. כוס ורבע קמח מלא, במקום 1.5 רגיל
    3. חצי כוס סוכר חום
    4. תפוח אחד חתוך קטן מילא קצת פחות מכוס , אז הוספתי בננה אחת מעוכה
    5. קצת צימוקים ואגוזים לקישוט – שייראה יותר אהממ.. "מקצועי" – עבור האורחים , וכדי לשכנע את הלא טבעוני שלצידי שמדובר במשהו מיוחד :-)
    6. הרבה קינמון (כפית וקצת) – אנחנו מתים על קינמון פה .

    נ.ב.
    בפעם הבאה אפשר עם שליש של שמן קוקוס במקום זית. אמור להיות קצת יותר בריא ..

  81. הי, אז אחרי שהכינו אותה ליום הולדתי (וטרפנו אותה) – אני רוצה להכין כזאת לאמא שלי.
    חשבתי לחלק את הבלילה לתבנית מאפין/פאי מרובים.. מה דעתך? זה יעבוד?

  82. תודה על מתכון קל מוצלח וטעיםםם!! כבר פעם שלישית שאני מכינה והיום הכנתי בתבנית מאפינס. יצא מושלם!

  83. הכנתי את העוגה והשתמשתי בכוס וחצי קמח חיטה מלא. הכנתי בשתי תבניות אינגליש קייק. העוגה יצאה ממש טעימה אבל לא תפחה בכלל.היא יצאה חצי בגובה. יכול להיות שזה בגלל שהחלפתי את הקמח?

  84. הכנתי אתמול עוגת פירות ע"ב המתכון שלך, ויצא נהדר. משתפת בשינויים שעשיתי: השתמשתי בקמח מלא (במקום לבן), בשמן קוקוס (במקום 'רגיל'), כפית חומץ (במקום 2 כפות) + 3 כפות מיץ תפוזים. לפירות שמתי: תפוח אחד, כ-7 תותים, קליפת תפוז אחד. העוגה תפחה יפה והספיקה לתבנית מרובעת 22*22 ס"מ. תודה רבה על המתכון, יצא נהדר!

  85. אפשר להחליף חלב סויה במעדן אלפרו ?

  86. יש אפשרות להכין אותה ללא סוכר בכלל? אני לא מחובבי המתוק בכל מקרה..

  87. היי נופר,
    מתכון מעולה!!! הכנתי כבר 3 פעמים.
    במקום החומץ שמתי כמות שווה של מיץ לימון סחוט, וויתרתי על הקישוט מעל העוגה (פחות סוכר למעלה נותן תירוץ לקחת עוד חתיכה ;) ).
    תודה על מתכונים מצויינים :)

  88. עשיתי עם רסק תפוחים.
    יצא לי כמו סוליהההה יציקה!! היא נראית טוב אבל ברגע שנוגעים בה מרגישים שהיא צמיגית ולא אוורירית וגם בפה היא מתגבשת למין יציקה … זרקתי הכל לפח. חושבת שההבדל הוא עד כדי כך קריטי? איך לאנשים פה יצא טוב עם רסק ולי לא?…

    • לא ניסיתי להשתמש ברסק, אז אני לא יודעת.. אולי שמת יותר מדי? אולי ערבבת הכל יותר מדי?
      נסי לדבוק במתכון כמו שהוא, מבטיחה שתהני מהעוגה

      • אנסה שוב עכשיו. מה הכוונה מערבבים עד שהתערובת תופחת? זה קורה תוך כדי ערבוב או שצריך להמתין?

        • ברגע שהסודה והחומץ נפגשים התערובת מתבהרת וקצת תופחת (מתמלאת בועות כאלה). לא צריך לערבב הרבה, זה קורה ברגע שהבלילה פחות או יותר אחידה. לא ממתינים כי אז מאבדים את האוויר שנכנס לבלילה

  89. כל כך הרבה שאלו על החלפה לקמח מלא … כל קמח שהוא מלא כדאי להפחית את הכמות באיזה רבע כוס. אחרת יוצא דחוס. כבד ויבש.
    כך אני נוהגת כי אני משתמשת בקמחים מלאים, כוסמין, שיפון, שיבולת.
    טבעוני או לא? אז עם טבעוני, אז אני משתמשת באבקת סטיבייה. זו שקניתי בארץ צריכים להגדיל את הכמות שרשומה לסוכר, כי היא לא כל כך מתוקה. עכשיו הזמנתי וקבלתי סטיבייה באבקה מחו"ל והיא מתוקה, וכתוב שצריכים רבע מכמות של סוכר. בקיצר ושים ולטעום קצת עד שלומדים.

    אין חכמה כבעלת ניסיון.

    אכין לבעלי. אוכל התפוחים המושבע.

    • בהצלחה דרורה.
      רק מציינת שאין קשר בין טבעונות לשימוש בממתיק כזה או אחר, הטבעונות מתייחסת לשימוש במוצרים מהחי

  90. אפשר להשתמש בקמח תופח במקום הקמח רגיל והאבקת סודה לשתיה?

  91. יצא ממש טעים ועסיסי. החלפתי את הקמח בכוסמין 70%, במקום סוכר לבן סוכר קנים, במקום השמן גביע קטן של רסק תפוחים + 2 כפות שמן קוקוס לעסיסיות, שמתי תפוח ירוק בקליפתו חתוך לקוביות. אפיתי בתבנית מאפינס והתקבלו 12 מאפינס.

  92. לכבוד אורחים טבעוניים אפיתי לראשונה בכלל משהו טבעוני, כשהיא יצאה מהתנור מילא את הבית ריח משכר. היא יצאה כל כך טעימה והמרקם שלה כל כך נפלא שלא האמינו לי שזה ללא ביצים. עוגה פשוט מדהימה. המתכון עבר עבר הלאה (והתבנית נגמרה תוך חמש דקות). המון תודה

  93. הכנתי לשבת שעברה וליקקו את האצבעות! השבת הכנתי כמות כפולה.. בתנור. לא הבנתי למה כתוב לפזר למעלה מתערובת הסוכר והקינמון, אם כתוב לשים את הסוכר והקינמון בתוך העוגה. שבת שעבר פיזרתי סוכר וקינמון נוספים מלמעלה והיה מתוק מידי. הפעם פיזרתי רק קינמון, והפחתתי בכמות הסוכר. תודה על המתכון הנהדר!

    • הסוכר מלמעלה נותן קראנץ' כזה כי הוא נמס ומתקשה. אפשר להפחית מכמות הסוכר בעוגה, או לשים שכבה דקה (לא צריך הרבה). אני אוהבת אבל זה בהחלט לא הכרחי להכנת העוגה

  94. אה רק עכשיו שמתי לב שכתוב לפיזור מעל העוגה… רצה להוסיף פקאנים… תודה

  95. אפשר להמיר את החלב סויה במיץ תפוזים?
    בבקשה דחוף. מכינה עכשו.

  96. חזרתי להכין את העוגה פעם שניה ויבואו עוד ועוד כאלה בוודאות! כל כך פשוט. כל כך טעים!
    את ה"חלב" החלפתי במיץ תפוחים 100% וכמובן שאפשר גם פשוט מים, על הדרך גם זרקתי בננה בשלה ומעוכה לבלילה (עשה נפלאות). גם שברי לוז נפלו פנימה ונראה לי פעם הבאה גם אגוזים אחרים או צימוקים :)
    נראה לך שתחליפי סוכר נוזליים (מייפל, אגבה) לא יעשו טוב? אולי סוכר קוקוס או סטיביה או כל גרגר סוכר אחר שהוא לא סוכר לבן?

    שוב תודה על עוגה מדהימה שתכף נגמרת

    • נשמע מצוין!
      סוכר קוקוס יעבוד אחלה. תחליפים נוזליים ישנו את המרקם אז צריך לנסות ולבדוק אם צריך להפחית מהנוזלים האחרים ואם זה לא מכביד על המרקם

  97. אחרי כל התגובות אני חייבת לנסות. אנחנו לא משתמשים בדמויי-חלב בבית, אפשר מיץ תפוחים במקום?

  98. אפשר להשתמש בשמן קוקוס?

  99. אפשר להקפיא אותה?
    עשיתי כמות כפולה ויצאו 3 פסים …

  100. עשיתי בתבניות מאפינס ובקמח השתמשתי בכוס כוסמין וחצי כוס לבן, יצא מדהים! תודה רבה על המתכון!

  101. הכנתי עכשיו עם נקטרינות, חצי חצי סוכר חום ולבן, תערובת צ'אי במקום קינמון, החלפתי 50 גרם קמח בשקדים טחונים, השמטתי את הנעל והוספתי אמרטו. יצא נהדר! פעם הבאה רק טיפה פחות סוכר.

  102. ממש ממש מקסים

  103. הכנתי והיא מדהימה!!!!!

  104. אני אוהב לעשות את התפוחים בוניל וקינמון מתוק

  105. אני ממש ממליצה להכין את העוגה יום לפני: אחרי יום היא נהיית ממש נימוחה ורכה עם הרבה עסיסיות! ממש טעימה, לא חונקת, ותפוח אחד לגמרי מספיק לה (לפני שהכנתי אותה חשבתי שזה מעט מדי). שמתי רבע כוס רסק תפוחים ועוד רבע כוס שמן, יצא מעולה.

  106. יצא מעולה…תודה

  107. איך ממירים את הכמות לתבנית 24 או 26 עגולה?

    • אין דרך להמיר את הכמות, אפשר פשוט להכפיל כמויות ואם יש לך קצת עודף של בלילה, לאפות בנפרד בתבנית קטנה או בכלי מאפינז

כתיבת תגובה