סלט פסטה קר עם עגבניות שרי ופלפלים צלויים, אורגנו, שום וצנוברים.
מצרכים
- חצי חבילת פסטה (כ-250 גרם)
- 3 פלפלים אדומים/כתומים/צהובים
- כ-20 עגבניות שרי
- חופן עלי אורגנו טרי (אפשר להחליף בבזיליקום)
- 2-3 שיני שום
- שמן זית
- חופן צנוברים
- מלח ופלפל, קצת פפריקה מתוקה
הכנה
את הפלפלים שוטפים, חותכים לחצי ומנקים מגרעינים. חשוב לבחור פלפלים מתוקים ולא ליפול על המרים. בדר"כ הבשרניים עם הצבע הכהה יהיו מתוקים, והבהירים הדקים שלרוב גם מאורכים יותר נוטים להיות מרירים והרבה פחות טעימים (שלא לומר – מבאסים ת'צורה).
את הפלפלים ועגבניות השרי מסדרים בתבנית, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומכניסים לתנור לצלייה בחום גבוה (200 מעלות). עגבניות השרי לרוב מוכנות לפני הפלפלים אז כדאי להשגיח ולהוציא אותן בשלב שהקליפה מתחילה להתפוצץ והן רכות, אבל לא סמרטוטיות ומתפרקות!
הפלפלים מוכנים ברגע שהם רכים. לא כדאי לתת להם להישרף יותר מדי כי לא יישאר להם בשר.
את הפסטה מבשלים במים ומסננים.
לרוטב: כותשים את שיני השום ומערבבים בקערית עם 1/4 כוס שמן זית. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, פפריקה מתוקה למי שרוצה (לא חובה) וכמה עלי אורגנו קצוצים. את התערובת הזו מערבבים עם הפסטה.
את הצנוברים קולים במחבת יבשה עד שהם תופסים קצת צבע, מוסיפים לפסטה.
את הפלפלים ועגבניות השרי מוסיפים בסוף לפסטה אחרי שערבבנו אותה, ומגישים (מומלץ בטמפרטורת החדר).
בתאבון!
יה, הבלוג החדש כל כך יפה, והעיצוב כל כך מקצועי ומלוטש!
תתחדשי (:
תודה!!
מעולה. תודה רבה. המשיכי להנות אותנו במתכונים המעולים שלך
נראה מעולה! אני עושה סלט דומה, לפעמים מגוונת עם תוספת זיתים או חצילים. ואני גם מוסיפה עגבניה מרוסקת לרוטב – זה מאוד מוסיף לטעמי, עושה את כל הסלט לפחות יבש, וגם מאפשר לשים פחות שמן.
גם אני מגוונת לפעמים עם קישואים ירוקים, או חצילים.. הכל הולך.
תודה על הטיפ.
מתכון מעולה וקל מאוד
תודה על המתכון! כמה זמן יחזיק במקרר?
כמו כל פסטה.. כמה ימים עד שבוע.
אפילו יחד עם הרוטב, או שאת ממליצה להכין את הרוטב רק לפני ההגשה?
עם הרוטב, בטח.
לפני ההגשה לערבב היטב ולהגיש בטמפ' החדר.
אם היא קצת התייבשה אפשר תמיד להוסיף קצת שמן זית ולערבב.
תודה רבה! יצא מצוין! אוכל טוב לפיקניק.
נראה טעים ומגרה.
אני לא אוהבת פלפלים בכלל,במה אפשר להמיר?:)
אפשר להוסיף איזה ירקות שאוהבים – קישואים, חצילים, פטריות.. רק לקלות אותם מראש עם תיבול בסיסי ולהוסיף.
תודה
יצא מוצלח
שלום, יש אפשרות להחליף את הצנוברים במשהו אחר?
כמובן, אפשר להחליף בשקדים קלויים או כל אגוז אחר שאוהבים. אפשר גם לוותר
המתכון הצלחה מסחררת, הוספתי גם קונפי שום (שאני מכינה בבית). פשוט נבלע מהצלחות תוך 2 דק'.
תודה על המתכון – כמה פשוט ככה טעים!!!!
וואו, אני די זהיר ומבוהל במטבח ומחר אני צריך להכין ארוחה לישיבת הצוות אצלנו – הלכתי על המתכון הזה ויצא סוף!! אני מחכה לראות את הפרצוף של כולם כשהם יבינו שאני הכנתי את זה!
תודה!
איזה כיף
איך היה הפרצוף של כולם?
היה מצוין, אנשים ממש התלהבו!
תודה
הכנתי את הסלט בסופהשבוע לאירוע שערכנו, הסלט היה מצויין. ממש ממש טעים. הרעיון של העגבניות הצלויות נפלא, ממש מוסיף לסלט. לא לוותר גם על הזיתים. חוץ מזה הוספתי עגבניה מרוסקת כפי שהציעו פה, ואני חושבת שזה העשיר את הסלט מאד.
תודה רבה רבה!
מהמם
רוצה להכין לשבועות..האם יתאים להוסיף איזה פרי? או חמוציות? אולי תאנים? חשבתי גם להוסיף גבינה. האם בייבי מוצרלה יכולה להתאים?
סליחה שלא עניתי בזמן
פרוסות מאוד דקות של אגס או תפוח היו משתלבות לי שם, אולי
נראה מתכון מהמם! מכינה ברגעים אלו
את הפלפלים את מקלפת?
כן, הקליפות שלהם לא נעימות בפה. למרות שלא חייבים
מה יכול להחליף את האורגנו ? והאם מדובר עת תבלין
אפשר לשים בזיליקום, טימין, זעתר, אורגנו – אבל טריים – מה שאוהבים. אפשר גם לוותר, זה בעיקר בשביל הטעם