סינייה כרובית בטחינה ועגבניות שרי

סינייה כרובית ועגבניות שרי

סינייה כרובית ברוטב טחינה עם עגבניות שרי צלויות.

 מצרכים

  • 1 כרובית גדולה
  • 15-20 עגבניות שרי
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל
  • כמה כפות שמן זית

 

לרוטב הטחינה

  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1 לימון (לפחות!)
  • מלח לפי הטעם
  • מים קרים – עד לקבלת הסמיכות הרצויה

 

הכנה

מנקים את הכרובית ומפרקים אותה לפרחים בינוניים. משרים במים עם טיפה חומץ כדי לקרוא לזחלים שאולי מתחבאים בין הפרחים לצאת החוצה. אחרי כרבע שעה שוטפים את הכל שוב היטב ומסננים.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

שמים נייר אפייה בתבנית ומניחים את עגבניות השרי שהן חצויות ל-2 עם החלק הישר כלפי מטה.

בקערית קטנה מערבבים כמה כפות של שמן זית עם שיני השום הכתושות וכפית מלח. עם הידיים מעסים את השמן לתוך פרחי הכרובית ומניחים על העגבניות.

מכניסים לתנור לכ-20 דקות או עד שהכרובית מוכנה ב-80% (עדיין קצת קשה).

בזמן שהכרובית בתנור, מכינים את הטחינה. מתחילים בהוספת הלימון, מערבבים ומתחילים להוסיף מים. בהתחלה כמה כפות בלבד, מערבבים ובודקים את המרקם. אנחנו רוצים מרקם סמיך יחסית, כזה שנוזל מהכף יחסית לאט, כדי שיקבל בתנור אפקט של הקרמה ולא סתם ייזל בין הכרוביות. טועמים ומוסיפים מלח/לימון אם צריך. אני אוהבת טחינה חמוצה, כזו שהלימון מעקצץ בלשון כשאוכלים אותה.

 

כשהכרובית מוכנה ומתחילה להיחרך מלמעלה, מוציאים אותה מהתנור.

מוצאים כלי יפה וחסין חום (או פשוט תבנית אחרת) ומתחילים לסדר בה את הכרוביות בשכבה פחות או יותר אחידה.

את עגבניות השרי מגרדים בעדינות מתחתית התבנית, הופכים אותן ומניחים בין הכרוביות כך שהחלק הישר יהיה כלפי מעלה, כדי שיתייבשו ויקבלו את הטעם המהמם הזה.

את הטחינה מזלפים על הכרוביות בשכבה יפה ונדיבה.

מחזירים לתנור על 180 מעלות לעוד כ-20 דקות או עד שהטחינה מזהיבה מלמעלה.

 

בתאבון!

עגבניות שרי

כרובית

טחינה

סינייה כרובית ועגבניות שרי

סינייה כרובית ועגבניות שרי

סינייה כרובית ועגבניות שרי

 

58 תגובות

הוסף תגובה
  1. נראה מעולה. האם אפשר להוסיף רצועות בצל או שזה יהרוס את אחד הטעמים?

  2. שלום לך.
    בכמה עגבניות רגילות ניתן להמיר את עגבניות השרי?

  3. מהממת! מחכה להכין מחר! כרגיל את מככבת בשלחן השבת שלנו

  4. כל הכבוד לך על המתכון שנראה מעולה!!!!

  5. הכנתי ויצא טעים. תודה.

  6. נראה מעולה!!!!תודה

  7. Made it last night. was really good!

  8. רק לוודא-את עגבניות השרי והכרובית אופים בנפרד בשלב הראשון?
    נראה מ ע ו לה תודה רבה

  9. להיט!!!! בכלל המתכונים כאן מדהימים אחד אחד!

  10. מוכרחה לפרגן, נראה מדהים!!

  11. הכנו כבר כמה פעמים, עם רבעי בצלים, ויצא מצויין.

  12. רגע, אם בנפרד אז למה רשום שמניחים את הכרובית על העגבניות? בנפרד מהטחינה או כל ירק בנפרד?

    • איפה רשום בנפרד?
      הכוונה היא שקודם אופים את העגבניות עם הכרובית (כשהעגבניות למטה) ואח"כ מעבירים את הירקות לתבנית אחרת כשהעגבניות למעלה, ומזלפים את הטחינה מעל. בשום שלב לא מפרידים את הירקות. רק את הטחינה מוסיפים לשלב השני של האפייה.

  13. יצא ליגה!!! כבר כמה שבועות ברציפות בראש המצעד שלנו

  14. חששתי תחילה לפזר טחינה על כל פלחי הכרובית, חששתי שאולי יהרוס לי את הטעם של הכרובית ועגבניות השרי שאני כל כך אוהבת, לכן עשיתי "חצי חצי". אז מטעויות לומדים :-) כי עם הטחינה זה היה פשוט מעולה!! תודה.

  15. השריתי את הכרובית במים עם חומץ, וכשראיתי את כל התולעים זוחלות החוצה זה כ"כ הגעיל אותי שויתרתי על הכל וזרקתי לפח את הכרובית.
    לצערי, להשיג כרובית של חסלט זו כמעט משימה בלתי אפשרית, אז כרובית הופכת להיות מעדן שאשיג לעתים רחוקות מדי :(

  16. הי, לא ברור במתכון אם שמים טחינה ומכניסים לתנור ומוציאים ושוב מזליפים טחינה?

  17. וואוו….. יצא לי מושלם!!!! הילדים המהממים שלי שהכירו לי את האתר המהם שלך פשוט נדהמו!!!
    מלא תודה!!

  18. הגהגשתי עם אורז מלא, היה טעים ביותר! גם בעלי שלא מוותר על מנת הבשר שלו – אהב וביקש מנה שניה… בעצתך הוספתי הרבה לימון לטחינה (משומשום מלא, וגם שן שום, ככה אוהבים…) והעצה בהחלט השתלמה :)

  19. השאלה שלי, אם שמים את הטחינה כשהכרובים עשוייה 80 אחוז?

    • כן, הטחינה נכנסת לאפייה קצרה כשהכרובית כמעט מוכנה (אם הטחינה תיאפה יחד עם הכרובית כל משך האפייה, היא תתייבש ותישרף, לכן מוסיפים רק בסוף)

  20. האם אפשר להכין את השלב הראשון יום קודם והשלב השני לפני ההגשה?

  21. גם אצלנו!

  22. הכננו בפעם הראשונה, וזאת לא תהיה האחרונה:)
    בלוג מושלם!

  23. מסתבר שהשילוב של כרובית, עגבניות צלויות, שום וטחינה הוא פשוט מושלם (מי ידע?).
    טעים להפליא ויוכנס אחר כבוד לתפריט הקבוע.
    תודה!

  24. פשוט וטעים להפליא!!! קצר המון מחמאות :) תודה…

  25. יצא טעים להפליא☺ כל כך שמחה שיש אותך

  26. אז… הטעם יצא מעולה! הטחינה התקשתה והיא מעין מתפוררת, ככה זה אמור לצאת? השתמשתי בטחינה משומשום מלא, יכול להיות שהיה אפשר לדלל אותה עוד…

    • נדמה לי שעניתי לך בפייסבוק, אבל למקרה שלא ראית – כנראה שהטחינה היתה יותר מדי זמן בתנור, חשוב להקפיד להוסיף אותה רק בדקות האחרונות של האפייה כדי שלא תתייבש.

  27. הכנתי כבר פעמים.
    פשוט מעולה!!!

  28. אני ממליצה לבשל את הכרובית 7 דקות במים ואז לסנן ולמרוח את השמן ולהניח עליה
    את העגבניות הצלויות והטיחנה ולתנור

  29. נראההההההההההההההההההההה מהממממםםםםםםםם חייבת להכין

  30. לא הבנתי למה צריך להחליף תבנית אחרי שמוסיפים את הטחינה לתבנית עם הכרובית והעגבניות שהיו בתנור.. אי אפשר באותה תבנית??

    • זה לא הכרחי, אבל העדפתי שהעגבניות יהיו למעלה בצריבה השניה בתנור, כדי שיתייבשו ויתקרמלו קצת בקצוות, אחרת הן היו טובעות למטה ומקבלות טעם מבושל כזה ולא צלוי וטעים…

  31. אפשר להשתמש בכרוביות של סנפרוסט?

  32. אחלה מתכון תודה, אבל הכרובית נשארה קשה, והעגבניות והטחינה נאפו מספיק.
    פעם הבאה אנסה לבשל את הכרובית במים לפני.

    • שים לב שבמתכון יש שני שלבים, בשלב הראשון אופים רק את הירקות בלי הטחינה כדי לרכך אותם, ורק אז מוסיפים את הטחינה לצלייה סופית

  33. מתכון מעולה וטעים ביותר :)

  34. אחד המתכונים הטובים!

להגיב על קורין לבטל