פלפלים גמדיים במילוי גבינת שקדים, צנוברים ובזיליקום

פלפלונים גמדיים במילוי גבינת שקדים, צנוברים קלויים, בזיליקום טרי – ורוטב עגבניות מעל.

וידוי: נורא התחשק לי להכין חצילונים ממולאים ברוטב אחר בכלל, אבל לא מצאתי כאלה. הסתובבתי במבט עצוב במחלקת הירקות בסופר עד שנחו עיניי על הפלפלים המיניאטוריים האלה שמגיעים באריזת ואקום. בינגו!


מצרכים

  • 1 חבילת פלפלונים קטנים וחמודים
  • 100 גרם שקדים לבנים לא קלויים, קלופים וטחונים לאבקה (אפשר לעשות את כל התהליך בבית, או שאפשר לקנות שקדים טחונים וזהו)
  • חופן נדיב של צנוברים
  • כמה עלי בזיליקום טרי
  • 4-5 כפות מיץ לימון טרי
  • 1 שן שום
  • כף שמן זית
  • רוטב עגבניות (מתכון לרוטב בסוף הפוסט, למי שרוצה)

הכנה

גבינת השקדים:

את השקדים מומלץ לטחון הכי דק שאפשר. למי שאין בלנדר איכותי, אני ממליצה לקנות אותם טחונים ולהשרות במים לכמה שעות ואז לטחון בבלנדר מוט עד שמתקבל מרקם כמה שיותר חלק.

כמות המים צריכה להיות מספיקה כדי שיתקבל מרקם גבינתי, אבל לא נוזלי מדי. צריך גם לקחת בחשבון שנוסיף לזה מיץ לימון, מה שידלל אותה עוד קצת. תתחילו מלהוסיף כמה כפות מים, לערבב, לבדוק את המרקם, ולהוסיף כל פעם קצת עד שתגיעו למרקם שנראה לכם הגיוני.

אחרי שטחנו לשקדים את הצורה במיטב הטכנולוגיה העומדת לרשותנו, מוסיפים את מיץ הלימון, שן שום כתושה (קטנה, עדיף. או חצי שן אפילו. שהטעם לא ישתלט), השמן והמלח. מערבבים. אם צריך טוחנים עוד קצת שוב, סתם ככה בשביל הכיף.

עכשיו מספיק לטחון: טועמים, מוודאים שהגבינה טעימה והמרקם מתקבל על הדעת. מוסיפים פנימה את הבזיליקום הקצוץ. את הצנוברים קולים במחבת בלי שמן ומוסיפים פנימה.

יאמי, היא טעימה גם בפני עצמה!

את הפלפלונים שוטפים היטב, עושים להם חתך קטן מלמעלה, אם יש כמה גרעינים בפנים מנקים אותם, וממלאים בגבינה. סוגרים בחזרה את הכובעון שלהם ושמים בתבנית לאפייה. נסו להעמיד אותם ככה שיתמכו אחד בשני, שיישארו זקופים בתנור.

כמו חיילים

שופכים על הכל רוטב עגבניות בנדיבות עד שהכל מרגיש מכוסה (אבל לא טובע ברוטב), ומכניסים לתנור על 170 מעלות לכ-40 דקות או עד שהפלפלים מרגישים רכים ומוכנים לאכילה.

בתאבון!


רוטב עגבניות בסיסי

  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • 1 קופסה של רסק עגבניות (240 גרם)
  • 1 קופסה של קוביות עגבניות (240 גרם) (ניתן להחליף ב-3 עגבניות טריות, אבל חשוב שיהיו מאוד בשלות ומתוקות, אחרת זה יבאס. וגם רצוי לחלוט אותן קודם כדי להפטר מהקליפות, כי גם זה מבאס. נכון שכבר עדיף להשתמש בקוביות מהקופסה? אמרתי לכם)
  • כמה עלי בזיליקום טריים (אופציונלי)
  • מלח פלפל, פפריקה מתוקה, סוכר

מטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב, מוסיפים את השום הקצוץ/כתוש לטיגון של דקה. מוסיפים את העגבניות והרסק + בערך כוס מים, מלח פלפל לפי הטעם, פפריקה מתוקה ו/או חריפה, סוכר ואת עלי הבזיליקום. נותנים לרוטב לרתוח ומעבירים לאש קטנה לבישול של כ-10 דקות. אחרי 10 דקות טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים לעוד 5-10 דקות ומכבים את האש.

 

15 תגובות

הוסף תגובה
  1. נראה מצוין! לא מכירה את הפלפלונים החמודים. כמה יש באריזה?

  2. אין לי פלפלים גמדיים, אבל דווקא חצילונים יש לי, והאמת שתהיתי מה לעשות איתם כי קיצם מתקרב והולך..
    אין בזיליקום אבל יש כמעט כל דבר אחר.
    מה ילך טוב עם שקדים וחציל?
    פטרוזיליה? שמיר? נענע? טימין? סומאק? הצעות נוספות יתקבלו בברכה.
    תודה על הרעיון האדיר של למלא חציל בגבינה!!
    בושה לאומה הבולגרית שלא חשבתי על זה בעצמי..

    • איזה כיף לך, גם אני רוצה חצילונים :))
      כל עשב תיבול שאת אוהבת ילך עם הגבינה (ורצוי גם כזה שמסתדר לך עם רוטב עגבניות)
      טימין נשמע לי מעולה.
      את החצילונים במקור רציתי להכין ברוטב חמצמץ עם עשבי תיבול, והוא הוסב לרוטב עגבניות בגלל הפלפלים, אבל אולי יתחשק לך לאלתר משהו אחר.. בכל מקרה גם הרוטב עגבניות ילך מצוין עם חצילונים.
      ספרי איך יצא!

      • יצא.. משונה.
        אני חושבת שגיליתי שאני לא מסתדרת עם שקדים בתור מילוי לא-מתוק.
        הוספתי הרבה לימון והרבה מלח (וסומאק ונענע ושמיר) וזה עדיין הרגיש לי כמו מרציפן עם מלח.
        אחרי האפייה זה היה יותר מוצלח, אבל הלך יותר טוב עם העגבניות ששמתי כדי למלא את התבנית מאשר עם החצילונים שהיו שם במקור.
        או וול, יו ליב יו לרן. :)
        אבל זה אכן רעיון גאוני ונראה לי שאולי אחזור לניסיון שני עם קשיו, שיש לו טעם יותר נייטרלי.

        אה כן, ונורא מיהרתי אז אילתרתי רוטב-בזק בבלנדר: כמה עגבניות, חצי פחית של עגבניות משומרות, שמן זית, שמיר ומים. (בלי מלח כי הגבינה היתה מאוד מלוחה) ואני חושבת שעליתי על משהו, זה רוטב מצויין ומאוד מאוד מהיר.

        • מעניין – דווקא אני לא אוהבת מרציפן בכלל אבל ככה, כגבינה מלוחה ולא ממתק, זה טעים לי.
          נסי להכניס את החצילונים לפיתה ביחד עם קצת רוטב עגבניות ולאכול, אולי פחות יפריע לך הטעם של השקדים.
          אגב, אולי להבא תתבלי את השקדים יותר כדי 'להתגבר' על הטעם של השקדים שלא מצא חן בעיניך.
          וכמובן לנסות עוד סוגי גבינות אגוזים זו גם אפשרות :)

  3. היי.
    אני מקבלת ממך כותרת לעידכון בלוג אך פירוט המתכון-הקישור שלו לא קיים.

  4. וואו… נראה טעים לאללה, ואני אפילו לא אוהב פלפל ממולא!

  5. אוי, זה נראה מעולה ככ!

  6. יאמי!
    מזמן תכננתי לעשות שימוש בגבינת השקדים כחומר גלם למתכון אחר. שלך נראה נהדר ובטוחה שגם טעים להפליא (:

    • הגבינה הזאת מצוינת בכל מקום שמשתמשים בה.. על פיצה, כמילוי לירקות ומאפים, כתוספת לפשטידות ולביבות, סתם ככה על לחם.. פשוט מוצלחת!
      גם בצורה האפויה וגם בצורה ה"טרייה" שלה.

  7. [...] ובגבינת השקדים המצוינת שלמדתי להכין מהבלוג המקסים הזה. ושוב יש שתי גרסאות – גרסת השאור וגרסת [...]

  8. אפשר לאכול גם בלי לבשל רק קצת לחמם טעים מאוד4

  9. נראה נהדר, מזכיר לי את הפלפלים ממולאים בגבינה עם אורז שהייתי מכינה לפני הטיבעונות….. בטוח ינוסה
    תודה רבה על הרעיון…. נפלא

להגיב על אירית לבטל