תבשיל עדשים מתובל

תבשיל עדשים מתובל

פותחת את הסתיו עם תבשיל עדשים מהמם, מתובל ועשיר שבא טוב במיוחד עם הריח המשכר של הגשם הראשון (היחיד שממנו אני נהנית, ומיד אחריו כבר מוכנה שהקיץ ישוב). עדשים כתומות וירוקות, המון תבלינים וערימת אורז מתחת שתספוג את כל הכיף הזה – ואני מסודרת…

 

מצרכים

  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 1/2 כוס עדשים ירוקות
  • 1 בצל גדול
  • 3 שיני שום פרוסות/קצוצות
  • 200 גרם עגבניות מרוסקות (אני השתמשתי מקופסה)
  • 1/2 כפית גרגרי כוסברה טחונים (לא לוותר על זה!)
  • בין כפית לכף אבקת קארי, או לפי הטעם (זהירות, שלא יהיה חריף מדי)
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 1 כפית גרגרי חרדל
  • חופן כוסברה טריה (אופציונלי)
  • 1 כף רוטב סויה (אופציונלי)
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2.5 עד 3 כוסות מים רותחים

 

הכנה

שוטפים את העדשים היטב במים. אין צורך להשרות.

קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר עם קצת שמן עד לשקיפות. קוצצים או פורסים את השום ומוסיפים לבצל. אחרי כמה דקות מוסיפים את כל התבלינים (בלי העגבניות המרוסקות). מטגנים את הבצל עם התבלינים כדקה שתיים, כדי להוציא מהם את הארומה והטעמים, ומוסיפים את העדשים. מערבבים ומוסיפים את רסק העגבניות. מוסיפים את המים הרותחים כך שהם יכסו את העדשים ועוד קצת. מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומעבירים לאש בינונית-נמוכה לבישול של כחצי שעה או עד שהעדשים הירוקות מתרככות אבל לא נימוחות לגמרי לכדי עיסה. מדי פעם מערבבים ואם צריך מוסיפים קצת מים.

בתום הבישול רוב הנוזלים אמורים להספג, ורק קצת מהנוזלים נקווים בחלק העליון, ונעלמים כשמערבבים הכל. אין בעיה להוסיף מים רותחים בכל שלב אם צריך.

טועמים, מוודאים שלא חסר שום דבר, מגישים עם אורז ומתענגים…

מי שרוצה יכול בקלות להפוך את התבשיל למרק, עם כמות נוזלים כפולה וקצת יותר תיבול, בהתאם.  אני אישית מעדיפה אותו נוזל לתוך גרגרי אורז שסופגים את כל הטעמים.

בתאבון!

 

43 תגובות

הוסף תגובה
  1. נראה מעולה, עשית לי חשק .

  2. וואי…ממש עושה חשק.מחר אעשה כזה

  3. הי נופר,

    נשמע מעולה, ישר כוח על המתכונים המעולים שאת מעלה לכאן! בכוונתי לנסות גם את המתכון הזה
    האם ניתן להשתמש בחרדל במקום גרגירי חרדל (המצרך היחיד שאין לי)?
    ואם זה לא אותו טעם – האם ניתן למצוא גרגירי חרדל בסופר?

    תודה

    • לא, לגרגרי חרדל יש טעם אחר – אם אין אז לא חייבים, זה ממש לא קריטי במתכון הזה.
      גרגרי חרדל יש ברוב הסופרים, באזור של התבלינים.
      הטעם והריח שלהם עדינים ויוצאים בחימום/טיגון קל. אפשר גם בלי :)

  4. מצטרפת לשאלה של דניה :)
    יש לי הכל בבית ואני רוצה להכין את זה היום כמרק.
    השאלה היא האם כדאי מבחינת תבלינים להכפיל גם את הכמות שלהם,ובמה והאם ניתן להחליף את גרגירי החרדל כי זה המוצר היחיד שאין לי?

    וד"א,דניה-בדר"כ לא ניתן למצוא גרגירי חרדל בסופר,אבל יש לפעמים בחנויות טבע ובאופן קבוע ברוב חנויות התבלינים.

    • לא יודעת אם להכפיל בדיוק, כי הרי מרק אוכלים בפני עצמו ולא ביחד עם אורז ניטרלי, אז אנחנו לא רוצים פצצת טעם מוגזמת. אני מציעה לתבל קצת יותר מכל דבר, לפי התחושה, ואחרי 20 דקות בישול לטעום ולתקן ולהוסיף לפי הטעם. אם זה מרגיש תפל אז להוסיף פפריקה, מלח ופלפל וקצת קארי. עם השאר לא כדאי להגזים.

  5. יצא מעולה…תודה רבה :)

  6. יצא מעולה, תודה על המתכון! גרגירי חרדל לא היו, אבל בהחלט אשיג כאלו בקרוב! הכוסברה הוגשה טריה בצד למי שאוהב

  7. נראה מעולה!
    האם אפשר להחילף את האבקת קארי ואם כן במה את ממליצה?

    • אני מניחה שאפשר להחליף בגראם מסאלה אבל כל תבלין (או תערובת תבלינים) יתן טעמים שונים לתבשיל..
      אם אין לך קארי ובגלל זה את שואלת אז אני ממליצה לקנות, זה תבלין מצוין ומוסיף טעם להרבה תבשילים ומתכונים :)

  8. מאוד מומלץ!

  9. יצא מעולה!

  10. יצא מעולה, תודה על המתכון!

  11. יצא פשוט מ ד ה י ם!!!

  12. ממממממ… יצא נהדר! תודה רבה :-D

  13. הכנתי אותו היום בצהריים ולא הספקתי לטעום כי הייתי חייבת לצאת מהבית, חזרתי עכשו, טעמתי ופשוט התעלפתי מעונג. מתכון פשוט מעולה!!

  14. טוב, הכנתי את המתכון הזה כבר 5 פעמים בשבועיים האחרונים ותמיד יוצא מעולה מעולה מעולה. (גם בלי גרגירי חרדל וכמות משולשת של כוסברה:)

  15. רוצה לנסות היום אבל יש לי תהיה- עגבניות מרוסקות=רסק או פשוט עגבניות שריסקו אותן?
    תודה!

  16. תודה רבה! זה מה שחשבתי, אבל כשראיתי שכתוב "להוסיף את רסק העגבניות" קצת התערערתי :P
    בכל מקרה, יצא נפלא אבל ממש! אז תודה רבה לך

  17. זה ממש נורא להחליף את העגבניות מרוקו ברסק?

    • אפשר להחליף בשתי עגבניות בשלות קצוצות, ואם גם את זה אין אז אפשר קצת רסק – כף שתיים יספיקו.

  18. צילומים מדהימים,ומתכונים נפלאים!!

  19. איזה קארי? צהוב? ירוק? אדום??

  20. יצא מעולה! תודה רבה:)

  21. ניסיתי היום בפעם הראשונה, יצא מדהים!
    תודה רבה!

  22. מחמם את הלב באמסטרדם הקרה..

  23. הכנתי בדיוק ככתוב כבר כמה פעמים ויצא מעולה. ארוסתי משתגעת על זה. מה יקרה אם כן אשרה את העדשים? הרי זה בריא יותר, לא?

  24. שאלה- את הכוסברה הטריה מוסיפים לטיגון ביחד עם התבלינים, או שרק מוסיפים בסוף?

  25. האם אפשר לשים עדשים שחורות במקום ירוקות?

  26. שמעי נופר, יש לי בעיה מוזרה ואני לא אוהבת קטניות משום סוג! המרקם גורם לי להקיא. ומכיוון שאני צמחונית, אני ממש חייבת לאכול קטניות. מאז שאני קטנה אני מחפשת מתכונים שיהיו נסבלים בשבילי. ניסיתי להכין עדשים בכל הצורות (קציצות, מרקים, תבשילים וכאלה) ולא מצאתי אפילו מתכון אחד שאני מסוגלת לאכול יותר מביס אחד.
    והמתכון הזה, הכנתי אותו עם מלא ספקות. אמרתי לעצמי שאעשה ניסיון אחרון לפני שאוותר לגמרי.
    ותקשיבי, הוא מושלם. כל כך טעים!! לא חלמתי מעולם שאהנה לאכול עדשים! חיפשתי משהו "נסבל" ונפלתי על משהו טעים ביותר.

    תודה רבה. באמת שאין לך מושג כמה עזרת לי!!

  27. מתכון מושלם!
    מכינה אותו בקביעות :)

    בדרך כלל מוסיפה בטטה, לאורך הבישול היא מתרככת ומתערבבת עם התבשיל באופן כללי, מוסיפה מתיקות מעודנת :)

להגיב על לירון לבטל