עוגת שוקולד וקרם קרמל עשיר

עוגה חגיגית ועשירה ללא אפייה עם בסיס שוקולדי, קרם קרמל סמיך ורוטב שוקולד מלמעלה. זה הקינוח שאני מביאה איתי לערב ראש השנה. שחיתות!

מצרכים


שכבה 1: בסיס

  • חצי שרוול של עוגיות פתי בר
  • שליש כוס חלב סויה
  • 1 חבילת שוקולד מריר (100 גרם) + 5 כפות חלב סויה
  • חופן נדיב של פקאנים / אגוזי מלך (כ-25 גרם)

שכבה 2: קרם קרמל

  • 1 קצפת צמחית של השף הלבן במתיקות מעודנת
  • 1 חבילת גבינת סויה "טופוטי" (225 גרם)
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 7-8 עוגיות קרמל "לוטוס"
  • כמה כפות חלב סויה

שכבה 3: רוטב שוקולד

  • חצי חבילת שוקולד מריר (50 גרם)
  • 4-5 כפות חלב סויה
  • 1 עוגיית לוטוס
  • ‫*‬ מומלץ להשתמש בחלב סויה לא ממותק

הכנה

מתחילים בבסיס השוקולד:

מרסקים את עוגיות הפתי-בר. אפשר עם האצבעות, או בדרך היותר מהנה: להכניס אותן לשקית בתוך שקית ולהרביץ להן עם פטיש או מערוך כאילו אין מחר.

חלק יהפוך לאבקה, אבל כדאי להשאיר חתיכות קטנות נגיסות.

את פירורי העוגיות שמים בקערה ומוסיפים שליש כוס חלב. מערבבים כדי שהם יספגו את הנוזלים. לתוך זה מוסיפים את האגוזים הקצוצים (גם אותם כדאי לקצוץ כך שישארו חתיכות קראנצ'יות).

בקערית קטנה שוברים את השוקולד, מוסיפים 5 כפות חלב סויה, למיקרו לחצי דקה ואז לערבב עד שהכל נמס ואחיד. את השחור המתוק הזה שופכים על העוגיות ומערבבים הכל עד שנהיית לנו עיסה כמו מעין בצק.

את העיסה הזו מהדקים לתחתית של תבנית בקוטר 26 ס"מ או תבנית מלבנית.

העיסה הזו מאוד דביקה, אני ממליצה להדק עם לקקן מסיליקון או אצבעות רטובות.

את התבנית אפשר להכניס למקרר לבינתיים.

שכבת הקרם:

שמים את הקצפת והאינסטנט וניל בקערה ומקציפים במיקסר עד שמתקבל קרם סמיך (זה קורה ממש מהר) שמרגיש ממש כמו ממרח. גם את זה מכניסים למקרר לרגע.

זוכרים איזה כיף היה עם הפתי-בר והפטיש? אז עכשיו קחו את עוגיות לוטוס ותעשו את זה שוב. הפעם עד שהכל נהיה אבקה עם כמה שפחות גושים. אין בעד מה!

בקערה נוספת (כן, אני יודעת, זה עצוב שעוגה די פשוטה מייצרת כל כך הרבה כלים! :( )מערבבים את הפירורים עם כמה כפות חלב סויה – משהו כמו 4 כפות, או מספיק כדי להרטיב ולהמיס את כל הפירורים. לתוך זה מערבבים את גבינת הטופוטי טוב טוב עד שמתקבלת משחה בצבע אחיד.

לתוך המשחה הזו מקפלים את הקצפת ששמנו במקרר עד שנוצר לנו קרם אחיד וטעים במרקם יציב ומשחתי.

‫*‬ המתיקות מושפעת מכמות העוגיות שהוספנו. אם אתם לא אוהבים מאוד מתוק כדאי להתחיל מ-6 עוגיות ומקסימום לפורר עוד 2 ולהמיס בכף חלב ולהוסיף.

את הקרם מורחים על בסיס השוקולד ששמרנו במקרר, מיישרים יפה יפה.

שכבת הקישוטים:

ממיסים במיקרו חצי חבילת שוקולד עם 4-5 כפות חלב סויה. מערבבים עד למרקם אחיד שאמור להיות די דליל, כדי שאפשר יהיה להתיז אותו בכיף מעל העוגה. אין שום בעיה להוסיף קצת חלב סויה לדילול אם צריך.

אפשר לשפוך את הרוטב בצורה אחידה בשכבה העליונה, או להתיז אותו בפראות כמוני. מה שעושה לכם את זה.

מעל כל זה מפוררים עם האצבעות עוגיית לוטוס נוספת לקישוט (וגם לקצת קראנץ' מלמעלה).


חג שמח לכולם!

 

33 תגובות

הוסף תגובה
  1. אמאלה זה נראה מה זה טוב!חייבת לנסות!

  2. הולך לנסות בקרוב עם קרם קוקוס במקום השמנת, תוכלי לציין מה נפח מיכל השמנת ומה קוטר התבנית בבקשה?

    • השמנת היא 250 מ"ל. קח בחשבון שקרם קוקוס לא מקציף באותה מידת יציבות, וגם נוטה "ליפול" במקרר תוך זמן יחסית קצר. עם קצפת צמחית זה יוצא מאוד יציב וסמיך, עם קרם קוקוס אני לא יכולה להתחייב כי לא ניסיתי :) אשמח לדעת איך יצא לך בסוף.
      קוטר התבנית שאני השתמשתי בה הוא 26 ס"מ וזה יוצר עוגה יחסית נמוכה (העדפתי את זה ככה כי רציתי שהשכבה של הבסיס לא תהיה עבה מדי, אבל אפשר בהחלט גם להשתמש ב-24)

      • אז הכנתי ויצא אחלה, שמתי כ 250 מ"ל קרם קוקוס (במקום שמנת) וכדי שיצא יציב הוספתי לו כפית של אגר אגר (כמו ג'לטין) מומס במעט מים רותחים, אני מניח שזה תרם ליציבות וכנראה גם העובדה שהכנתי בתבנית 27 ס"מ (אגב ראיתי שזה מופיע במתכון אז קבלי התנצלות על חוסר תשומת הלב בהודעה הקודמת)

      • אם רוצים להשתמש בקרם קוקוס יש להוסיף שמן קוקוס על מנת שיתייצב כמו קצפת. שמן קוקוס משמש מייצב בריא לעוגות במקום שמנת צמחית שהיא אומנם צמחית אך מלאה במייצבים וחומרים לא בריאים

  3. עוגה פשוט מצויינת וממש לא קשה להכנה, אם עובדים נכון היא גם לא מייצרת כל כך הרבה כלים ;)
    אף פעם לא אהבתי קינוחי פרווה, תמיד הרגשתי שיש משהו חסר בטעם (קצפת צימחית לעולם לא תהיה לי טעימה כמו קצפת חלבית) אבל העוגה הזו פשוט מושלמת, אף אחד לא האמין שהיא טבעונית :)

    יצא לי להכין עוד כמה מתכונים שפירסמת ופשוט רציתי להגיד תודה על כל המתכונים המצויינים, כיף לארח אנשים ולהוכיח להם שאני לא חיה רק על טופו דשא אורז ועדשים.

  4. טוב, יצא מעולה! כולם התלהבו בטירוף. מה שמוזר הוא שלי בהתחלה הפריע טעם לוואי קל של הפרווה (רק לי) אבל כעבור יום היא כבר הייתה מבחינתי מושלמת. יש לך רעיון מה הסיבה? קשור אולי לקרור או שפשוט התרגלתי?.. :-) ו- גם אני רציתי לשאול לגבי קרם קוקוס במקום. מה דעתך המלומדת על ההצעות כאן? אגר אגר או שמן קוקוס..
    ואנקדוטה לסיום: אני הלכתי על המראה הפרוע, הוא הדליק אותי בהרבה מהמראה המעונב והחסוד של הנזירה שאין מצב להציץ מה יש לה מתחת.. ואז דוד שלי הקרניבור (:"מה? חלבי? אין בשר? אז ממה אני אמור לשבוע פה?") היה הראשון לזהות את גדולתה של העוגה, ורק העיר: "טוב, במראה לא השקעת.."

    • הדוד הקרניבור הרס אותי מצחוק :)

      לגבי הקרם קוקוס: הוא יעבוד, אבל הוא יוסיף טעם מורגש של קוקוס, אז קחי את זה בחשבון. בעוגה הזאת אני מעדיפה שהטעם הקרמלי משתלט, ולא קוקוס, אבל זה עניין של טעם.
      טעם הלוואי יכול היה להגיע גם מהקצפת וגם מהטופוטי, אבל שניהם אמורים להיעלם עם מספיק סוכר :) לא יודעת למה יום אחרי זה היה פחות מורגש, הטעם לא אמור להשתנות כמו בתבשילים, כי הטעמים לא מתערבבים כאן. אולי טעמת תוך כדי הכנה לפני שערבבת את הקרמים ובגלל זה הרגשת טעם לוואי? או שטעמת בלי החלק התחון והציפוי?

      אגר אגר זה תחליף צמחי לג'לטין, ושמן קוקוס זה תחליף לחמאה (מתקשה בטמפ' החדר). אבל לא הבנתי, מה הם אמורים להחליף במתכון?

      • הי שוב,
        האגר אגר והשמן קוקוס הן הצעות של מגיבים כאן כדי להתמודד עם החוסר יציבות (היחסית) של קרם הקוקוס, בהשוואה לקצפת צמחית..

        • אם את מוסיפה אינסטנט וניל לקרם קוקוס (אחרי שקיררת אותו והפרדת מהנוזל) אז לא צריך שום תוספות.
          אבל אפשר להוסיף אגר אגר, זה פשוט קצת מסורבל כי צריך לחמם אותו בנפרד עם נוזל כלשהו ולערבב תוך טריפה ולקוות שלא יווצרו לך גושים.. :)
          וצריך לשים לב לא להגזים כי מספיקה כמות קטנה מאוד כדי להשפיע על המרקם.
          שמן קוקוס אני מניחה שאפשרי אבל לא יצא לי לנסות אז אני לא בטוחה איך/כמה/למה

        • תודה שוב! אני כנראה אשאר עם המתכון המקורי.. אני מאד ראש קטן כשזה מגיע למטבח ומעדיפה לקבל מאחרים שורה תחתונה. ובתכל'ס כולם ממש התלהבו! יאללה, פנקי אותנו בעוד מתוקים (כתבה ורצה להסתכל בבלוג..)

  5. נראה מעולה, תודה!
    שאלה: היום כבר יש ממרח לוטוס בשוק. אפשר להחליף את העוגיות המרוסקות בממרח? אם כן, כמה כפות מהממרח צריך?

    שוב תודה, ינוסה בקרוב :-)

    • נכון. בהחלט אפשר להחליף בממרח. אני הייתי מתחילה משתי כפות וטועמת לראות אם זה מספיק מתוק וטעים. כשמערבבים עם הגבינה צריך לקחת בחשבון שזה עוד מתערבב עם הקצפת ומאבד קצת מהטעם והמתיקות בהתאם.

  6. במה אפשר להחליף את גבינת הסויה "טופוטי" ?

    • אפשר להכין לבד גבינת סויה רכה ע"י הרתחת ליטר חלב סויה עם 5-6 כפות מיץ לימון, אחרי הרתיחה נותנים לזה לעמוד קצת עד שהנוזלים נפרדים מהמוצקים, מסננים את זה דרך בד/גאזה ומעבדים בבלנדר למרקם אחיד. הבעיה עם השיטה הזו היא שזה עלול לצאת לך נוזלי מדי ואין לי דרך להסביר בדיוק כמה לנקז מהנוזלים בשלב הסינון, ואם זה מה שיקרה – הקרם לא יתייצב לך טוב.. אז מומלץ רק לבעלי נסיון :)

  7. היי , אני ממש אוהבת את האתר שלך ומשתמשת בו מדי פעם. אבל אני חיבת לתת פידבק על העוגה הזאת. זאת לא סתם עוגת קרמל , זה גן עדן ! היא פשוט מושלמת וכולם ממש התלהבו ממנה (לא טבעונים ). לא יכולנו להפסיק לאכול אותה !! תודה !! :))

  8. הי, תודה על המתכון העוגה נראת מושלמת!
    האם משנה אם גבינת הסויה היא בסגנון שמנת? (אני גרה במושב מרוחק מכל עיר ולרב יש רק את זו בסופר..)

  9. נופר, האם העוגה יוצאת יציבה מספיק כדי להכין אותה ברינג ואז להוציא אותה שתהיה חשופה? היא תעמוד יפה בזכות עצמה?

    • אחרי מקרר לא מספיק בשביל רינג, אבל אפשר להקפיא אותה עם רינג ולשחרר אותו כשהיא קפואה, ואז לשים במקרר.

  10. עוגה מדהימה, אתר חביב מאוד. תודה על המתכונים וכל הטיפים.

  11. למי שרוצה פחות סוכר, מכיוון שהקצפת כבר ממותקת..
    ניתן להקציף את השמנת בלי להוסיף אינסטנט ובלי סוכר..
    בגלל שכבר יש סוכר בפנים, היא מוקצפת בקלות ומקבלים את אותו המרקם(=

    • עקרונית זה נכון, אבל כדאי לקחת בחשבון שהטעם הטבעי של הטופוטי לא משהו, וללא מספיק מתיקות הוא עשוי לבלוט.

  12. הי נופר, האם לדעתך אפשר להשתמש ברסק תפוחים במקום גבינת הטופוטי? תודה מראש, סיגל

    • לא הבנתי את השאלה כל כך, הטופוטי היא הקרם.. אם תחליפי אותה ברסק תפוחים, יהיה לך.. רסק תפוחים מעורבב עם שמנת צמחית :) לא נשמע לי אכיל במיוחד

  13. היי, אני חייבת לומר שהכנתי את העוגה אתמול בלילה ולמחרת הגשתי אותה לאורחי שהגיעו לחגוג את יום הולדתי
    מהביס הראשון הרעיפו עליי שבחים בלי סוף, ביקשו את המתכון, ביקשו לדעת את המרכיבים הסודיים
    חשוב לציין שהאורחים היו אוכלי בשר והופתעו לטובה מקינוח טבעוני טעים ביותר
    העוגה נגמרה תוך כמה דקות
    תודה רבה לך, אין לי ספק בכלל שאנסה מתכונים נוספים באתר!

  14. היי נופר!
    הכנתי את העוגה הזו בעבר ויצא מדהים, מאז ממליצה עליה לכל מי שיוצא לי!
    אני רוצה להכין אותה שוב אבל אין לי את הגבינת סויה, ותהיתי אם זה יעבוד לדעתך עם חבילת טופו רך שארסק בבלנדר.
    תודה

    • לדעתי זה לא יהיה טעים במיוחד
      בטופו אין שומנים ויש לו טעם לוואי יחסית חזק.
      אפשר לנסות להוסיף שומן בצורה כלשהי (שמנת קשיו/שמן קוקוס/שקדיה..) ולטעום כדי לתקן טעמים, אבל זה קצת ריסקי ודורש אילתור

  15. הכנתי הרגע, זה מעולה! רציתי לשאול אם אפשר לשמור במקפיא

להגיב על ענת לבטל