מוקפץ הארדקור – טופו וירקות עם אטריות אורז שחור

טופו, אטריות אורז שחור וירקות מוקפצים ברוטב מתקתק. מנה מושקעת, מרשימה וצבעונית.

מי שנרתע ממראה האטריות החייזריות האלו מוזמן להחליף אותן בנודלס, ספגטי, אטריות שעועית/אורז או כל סוג שאוהבים.

יש מוקפצים של "אני רעבה ורוצה לאכול עכשיו!" שמכילים בעיקר שאריות של ירקות מהמקרר שזורקים למחבת עם איזה אורז ישן/פסטה/אטריות וקצת סויה ותבלינים. אבל יש מוקפצים מושקעים, כאלה שמתכננים מראש ומכינים בנחת, והתוצאה ניכרת: הם טעימים יותר, ומרשימים הרבה יותר. אז בואו נדבר על זה:

מצרכים

  • 150-200 גרם טופו
  • 150 גרם אטריות אורז שחורות, או כל סוג אחר של אטריות
  • 1 בצל גדול
  • 1 פלפל אדום
  • 1 קישוא
  • 1 גזר
  • חופן בצל ירוק
  • 5-6 פטריות שמפיניון
  • 2 שיני שום

למרינדה

  • 1 שן שום קצוצה
  • 5 כפות סויה
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1 כף חומץ בלסמי (אופציונלי)
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק (אופציונלי)
  • חופן שברי קשיו – מומלץ להוסיף מראש לתוך המרינדה ואז לטגן אותו ביחד עם הטופו. מוסיף, אבל לא חובה.

הכנה

את הטופו מייבשים וחותכים לקוביות. מכינים בקערה את המרינדה ומטביעים בה את הטופו. מומלץ לטעום את המרינדה ולאזן טעמים אם צריך. אם לא יצא טעים, תמשיכו לתקן עד שיסתדר בסוף. זה רק עניין של מינונים שונים ואיזון של הטעמים הבסיסיים – שהם המליחות של הסויה והמתיקות של הסילאן. הטופו צריך להשתשכך במרינדה יום שלם אם לא יממה שלמה, אחרת הוא לא סופג מספיק טעמים.

  1. מרתיחים סיר מים עם מלח וקצת שמן לבישול האטריות. בסיום הבישול מסננים ושמים בצד עד ששאר המוקפץ מוכן. לא להיבהל מהאטריות השחורות, הן צובעות את המים בשחור וגם נהיות דביקות וחלקות כאלו.
  2. במוקפץ מושקע, לעומת המוקפץ החפיפניקי, צריך לטגן כל ירק למידת עשייה מדויקת. אפשרות אחת ויותר בטוחה היא לטגן כל ירק בנפרד, אבל זה קצת מתיש וארוך. אפשרות שנייה היא לטגן את הירקות מהקשה לרך. זה אומר שמתוך מבחר הירקות הנ"ל אנחנו נתחיל עם הבצל, הגזר והפלפל, כשהם מתחילים להתרכך נוסיף את הקישוא, ובדקות האחרונות נוסיף את הפטריות, השום והבצל הירוק. צריך לעמוד על המשמר כי אסור שהירקות יהפכו לסמרטוטים רכים, אלא יישארו נגיסים ועם צבעים חיים. מוקפץ עייף זה מבאס.
  3. כשהירקות עשויים מכבים את האש, ובמחבת נקייה מטגנים את הטופו לבד (את המרינדה משאירים בכלי – לא זורקים!). נותנים לו צריבה יפה מכל הכיוונים, וזורקים לתוך הירקות.
  4. את האטריות המסוננות שהספיקו קצת להתייבש בינתיים מוסיפים גם למוקפץ.
  5. לתוך כל זה שופכים את המרינדה, מדליקים שוב את הגז ומקפיצים למשך 2 דקות.
  6. טועמים. אם מרגיש תפל מדי, מוסיפים סויה וסילאן ו/או רוטב צ'ילי מתוק. ברגע שהטעמים מאוזנים וטעימים מכבים את האש.
  7. בתיאבון!
 

13 תגובות

הוסף תגובה
  1. נהדר, אוהבת אוכל כזה עם צבעים חייזריים, נפלא! נשמר ותויק . תודה!

  2. זו נראית מנה ממש מרשימה! איפה משיגים אטריות אורז שחורות?

  3. מ-ע-ו-ל-ה !

  4. חייבת לציין דבר ראשון שהכנתי הרבה מנות מהבלוג ותמיד יצאו מצוינות! המתכונים קלים ונעימים לקריאה והכנה, אלה שאת המתכון הזה שלפתי ככה במהירות כדי להכין משהו מהיר אתמול בערב, ו… שתי כפות שמן סומסום זה המווווווווווווווון!!! זה יוצא מלוח בטירוף! הכנתי מרינדה חדשה ושמתי שתי כפיות… יכול להיות טעות במתכון או שזה באמת המינון?

    • אבל שמן שומשום לא מלוח.. יש לו פשוט טעם חזק ומרוכז של שומשום. יש סוג מרוכז הרבה יותר וממנו אולי אפשר לשים פחות. אבל זה לא קשור למליחות. יכול להיות שיצא לך יותר מדי רוטב סויה? הוא זה שמלוח…

  5. אפשר להחליף שמן שומשום בשמן אחר?

  6. הכנתי את זה והוספתי גם נבטים (מומלץ!) יצא פצצה.

  7. האטריות יצאו דביקות… איך הם צריכות להיות?

  8. היי! מה זאת אומרת לייבש את הטופו?

להגיב על עינבל לבטל