כיסונים במילוי תרד ובצל ירוק

כיסונים במילוי תרד ובצל ירוק

כיסוני בצק ספידי במילוי מהמם של תרד ובצל ירוק (ואני לא מחובבי התרד בדר"כ!). וזה טעים, טעים, טעים!

 

אני יודעת, אני יודעת, אני לא פה הרבה לאחרונה, ולמרות שהידיים שלי עסוקות מאוד בלקצוץ ולערבב ולהגיש – הן בקושי מתפנות למדוד כמויות ולצלם, כי יש זוג עיניים רעב שתמיד מסתכל עלי ולא מבין למה האוכל לא נמצא כבר בפה שלו.

אבל הנה, קרה שבטעות הספקתי לצלם לפני שהתחסל ונדבק לקירות ולפרווה של הכלבים.

 

בצק ספידי – כשמו כן הוא, בצק מהמם שלוקח ארבע דקות להכין והוא סופר נוח לעבודה. הוא שומני, זה נכון, ואם רוצים אפשר להפחית קצת בכמות השמן אבל התוצאה יותר יבשה. אבל הוא מהמם! והוא טעים כל כך שאתם תחזרו אליו שוב ושוב ושוב. אפשר גם להכין כמות גדולה ולהקפיא, וכל פעם להפשיר אחד/שניים/עשרה. לפיצקית שלי אני משווקת את זה כ"בורקס" ונרשמה הצלחה.

אני השתמשתי בקמח כוסמין מעורב (מלא+בהיר), אבל אפשר להשתמש גם בקמח חיטה רגיל/מלא או כוסמין רגיל/מלא בלבד.

 

מצרכים

לבצק

  • 2 כוסות קמח כוסמין / חיטה רגיל או מלא
  • 1/2 כוס שמן זית או שמן חמניות/קנולה
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • 1 כפית מלח

 

מלית

  • 7 מדליוני תרד קפואים (או כמו דומה של עלי תרד טריים ושטופים)
  • 7 גבעולי בצל ירוק כולל החלק הלבן (אפשר להחליף בכרישה אחת)
  • קצת שמן זית
  • מלח ומעט פלפל שחור

 

הכנה

את הבצל הירוק / כרישה שוטפים וקוצצים קטן. מחממים במחבת קצת שמן זית ומוסיפים את הבצל לטיגון על אש לא גבוהה.

את מדליוני התרד מפשירים וסוחטים ביד או במגבת נייר כדי להפטר מהמים שהפשירו. קוצצים אותם עוד קצת עם סכין כדי לחתוך את הסיבים הארוכים של התרד, שיהיה נוח ונעים לאכילה (וגם יתאים לקטנטנים).

אם השתמשתם בתרד טרי - שאת הכמות שלו אני לא יודעת להגיד לכם אבל אני מעריכה שחבילה של תרד טרי תעשה את העבודה – פשוט שטפו אותו היטב.

כשהבצל הירוק מתחיל להתרכך במחבת, מוסיפים את התרד ומערבבים. מטגנים יחד עוד כעשר דקות או עד שמרגישים שהנוזלים של התרד התאדו והכל מרגיש די רך (אבל עדיין ירוק וחיוני למדי). מוסיפים כמות נדיבה יחסית של מלח – לפי הטעם אבל בלי קמצנות כי כשממליחים עלים ירוקים זה מוציא מהם טעמים מהממים. אפשר גם קצת פלפל שחור. טועמים ומוודאים שהמרקם נעים לאכילה ושהטעם טעים. אם מתחשק לכם לחסל את זה כמו שזה, עשיתם משהו נכון. אם עדיין לא משהו, אולי צריך לטגן עוד קצת, או להוסיף שמן או מלח.

מכבים את האש ונותנים לזה להתקרר בצד. עוברים לבצק.

 

הבצק

מערבבים את הקמח עם המלח, שופכים את השמן והמים הרותחים, מערבבים עם כף עד שמתקבל בצק שמנוני ואחיד, נותנים לו עוד כמה לחיצות עם הכף או עם היד אם לא חם מדי, ומניחים לו לעשר דקות להתקרר ולהתגבש. עושים כלים, מכינים משטח לרידוד, מערוך וכוס גדולה לקרוץ עיגולים.

 

מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית עם נייר אפייה.

מרדדים את הבצק על משטח נקי (לא צריך לקמח או לשמן) לעובי דק אבל כזה שאפשר לעבוד איתו, בערך 2 מ"מ אם תרצו להיות קטנוניים. קורצים עיגולים עם כוס בתנועה סיבובית (עדיף לא להשתמש בכוס עם קוטר שקטן מ-7 ס"מ כי יהיה קשה להתעסק עם כיסונים קטנטנים כאלה). שמים בערך כפית של מילוי במרכז של כל עיגול, מרימים אותו בעדינות עם הידיים, ומהדקים בקצוות.

הבצק הזה שומני ולכן לא צריך לשמן את התבנית או להבריש את הכיסונים, אפשר להניח בתבנית ולאפות כמו שהם. אפשר כמובן לקשט עם שומשום וכאלה, אבל אז כדאי להבריש אותם קודם בנוזל דביק (קורנפלור+מים יעשה את העבודה, או כל עמילן אחר כמו קמח תפו"א/טפיוקה).

אופים בין 12 ל-15 דקות, עד שהקצוות מתחילים להזהיב, והבצק יבש למגע.

בשביל קטנטנים עדיף לא לתת להם להחרך יותר מדי, בשביל גדולדולים כדאי ועוד איך כי זה יוצא קריספי ומהמם.

DSC_5124-edit

DSC_5131-edit

 

אופציות נוספות למילויים:

מילויים רטובים – תבשיל עדשים מתובל שנשארו בו רק מעט נוזלים, או כל וריאציה דומה

גבינות – המלוחה של משו משו ו/או הצהובה האהובה עליכם, או גבינת שקדים/קשיו ביתית. אפשר לשלב עשבי תיבול או זיתים

מלית "בשר" ע"פ המילוי במתכון לפאי בשר טבעוני

או כיד הדמיון, תתפרעו :)

 

בתאבון!

 

57 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי, תודה! נשמע טעים.
    האם את יודעת באיזה קמח ללא גלוטן אפשר להשתמש במקום הכוסמין?
    תודה מראש, ליאן

    • היי, אני מניחה ששילוב של כמה קמחים יעשה את העבודה, אבל אין לי מספיק נסיון בשביל להגיד לך בדיוק…
      מאמינה שאפשר גם פשוט להשתמש בקמח תמי שנמכר בחנויות טבע

  2. נראה מהמם!

  3. ברוכה השבה

  4. תודה רבה נופר :-)

  5. נראה מעולה ! כמו כל מתכון שלך! שמחה שחזרת לשתף :)

  6. נראה מבטיח! רק כדי שאוכל להעריך את הנזק (הקלורי), כמה כיסונים אמורים להתקבל פחות או יותר?

  7. יצא מעולה!
    עשיתי שני סוגים. בנוסף מילוי של פטריות, בצל מטוגן וגבינת סויה.
    לאור דרישות הקהל (המאוד לא טבעוני שחיסל את שתי הנגלות הראשונות) . כרגע בתנור מילוי של צנוברים ופתיתי סויה (קצת בדומה למילוי של קובה)
    תודה רבה! בלוג משובח!

  8. נראלך יעבוד גם עם קמח רגיל ?

  9. תודה נופר וברוכה ה"שווה" :-)

    הכנתי ביום שישי למשפחה בדיוק על פי ההנחיות שלך,
    יצא טעים מאוד והמשפחה נהנתה מאוד.

    במשפחה שלי יודעים שכל מתכון שנופר בעלת הבלוג "לא על החסה לבדה" מפרסמת, אני יכולה להכין בעיניים עצומות, כי זה ת מ י ד טעים לי מאוד.

    ושוב תודה רבה!

  10. הי, הכנתי עם חצי כוס קמח רגל וחצי מלא, יצא טעים מאוד אבל הבצק היה מאוד קשה לעבודה. לא ככ מבינה למה…

    • כנראה שהיית צריכה טיפה יותר מים בגלל הקמח המלא. נתת לבצק לנוח איזה רבע שעה, נכון? כי מיד אחרי שעובדים איתו הוא קשה. כשנותנים לו לעמוד הוא רך וסופר נוח לעבודה.

  11. היי שאלה כללית וספציפית גם למתכון הזה, אפשר להכין את הבצק בלי מלח? לבת שלי אסור מלח

  12. אפשר להכין עם מילוי של עלי מנגולד במקום תרד?אם כן אז איך להכין?

    • בטח!
      בדיוק אותו דבר, רק עם מנגולד. לקצוץ אותו קטן ולהוסיף למחבת עם הבצל הירוק ביחד, עד שהכל רך וטעים בפני עצמו

  13. מדהים. יוצא ממש טעים, ודי קל להכנה. תודה רבה!

  14. יצא טעים לאללה!! … ודי קל להכנה. תודה רבה :-)

  15. עשיתי.. יצא טוב אבל מעט תפל. כנראה לא שמתי מספיק מלח מילוי

  16. פעם שנייה שאני מכינה.. המשפחה שלי מאוד מנסה להפחית מלח מסיבות בריאותיות, לכן במילוי שמתי שום ואורגנו ובלי מלח בכלל. הבצק בעצמו די מלוח אז לא מרגישים בכלל שחסר.
    אני אוהבת הרבה מילוי ובצק דק אז מכפילה את המילוי פי 1.5 בערך.

    תודה על המתכון!

  17. ו ו א ו. איזה בצק שלמות. אני כמעט אף פעם לא מתעסקת עם בצק. וזה פשוט בצק מושלם, נוח קליל וטעים ממש. עשיתי עם מילוי פטריות ובצל. יצא מעולה תודה רבה!

  18. שלום לך יקרה, אמש ליל נדודים ושיטוטים הגעתי אליך. הכיסוהעם יצאו לפני חצי שעה ואכן טעימים להפליא(: תודה לך ושבת שלום, לימור

  19. יצא לי מצויין – מאוד מפחדת מעבודה עם בצקים והבצק היה קל ונוח וטעים מאוד אחרי האפייה :) – הכנתי רק עם קמח כוסמין מלא ויצא קליל ופריך, הרידוד קל ונעים.
    מילאתי הפעם בשאריות תבשיל חומוסים, חצילים ובצל בסגנון הודי והכנתי מן סלסת עגבניות בצד, מאוד מרענן.
    פעם הבאה אתפרע עם טופו וזיתים/פירה עם בצל ופטריות/ תבשיל טחון מן הצומח -
    תודה על מתכון בסיסי מהמם וקל :)

  20. נראה נפלא, תודה על המתכון! את חושבת שאפשר להמיר אותו לגלילת בצק במקום המאפים האישיים?

  21. הכנתי את הכיסונים כמו במתכון ויצא טעים מאוד! הבצק באמת מושלם!
    מחכה כבר להכין שוב..

  22. אין בצל ירוק. מה שמים במקון?

    • מה שרוצים :) כרישה או בצל רגיל יתנו טעם דומה, אבל אפשר גם לוותר על הבצלים ולשים רק עלים ירוקים כמו תרד, מנגולד, פטרוזיליה, כוסברה, קייל וכו'.

  23. כמה כיסונים בערר יומאים מהכמות הזאת? רורצה להכין ולהערך מבחינת כמויות…תודה!

  24. יצא מעולה, הכנתי במילוי של טחון מהצומח עם בצל מטוגן פטריות ,הצלחה גדולה!

  25. שלום, האם אפשר לשמור את הבצק אחרי שהוא מוכן (בקירור או דרך אחרת)? אם כן לכמה זמן?

    • בטח. כל עוד הוא טרי אפשרי לשמור אותו במקרר. כדאי להוציא לטמפ' החדר כשעה לפני השימוש כדי שיתרכך קצת ויהיה נוח לרידוד

  26. יצא מושלם!
    תודה על המתכון

  27. בצק נפלא!! אני הכנתי משילוב של קמח מלא +רגיל. הוספתי נענע.תודה רבה!!

  28. מתכון מעוללללההה!!! לא מספיקה להכין! תודה רבה!

  29. אפשר גם לאדות בסיר קש לאידוי ?

  30. תודה רבה, הכנתי פעם וזה יצא נהדר!! רוצה להכין ל"יולדת". נראה לך שאפשר להקפיא? לפני או אחרי האפיה?

  31. האם אפשר לטגן את הכיסנים?

  32. תודה על המתכון המעולה!
    הכנתי מקמח כוסמין מלא בלבד, מילאתי בתערובת של בצל מטוגן עם שאריות הירוקים שהיו לי במקרר- תרד, קייל וגם קצת מנגולד, הוספתי אורגנו טרי מהגינה ואגוזי מלך קצוצים.
    והכי כיף שזה כל כך קל! אני תמיד חושבת פעמיים לפני מתכוני בצק אבל הבצק הזה סופר נוח לעבודה ובלי כל עננות הקמח מסביב… בטוח אכין שוב!

  33. וואו איזה בצק מעולה וקל!
    לא היה לי קמח כוסמין אז הכנתי חצי טף חצי לבן ויצא נפלא!

להגיב על Alex Liverant לבטל