כדורי שוקולד

כדורי השוקולד הנפלאים האלה פשוטים להכנה, ולדעתי מנצחים את המתכון הקלאסי של כדורי השוקולד עם החמאה והחלב.  הסוד הוא בקרם הקוקוס, שאמנם לא משאיר שום טעם קוקוסי, אבל נותן את המרקם העשיר ומעבה את השוקולד.

מצרכים

  • 2 חבילות שוקולד מריר
  • 1/2 שרוול עוגיות פתי-בר
  • 1/2 פחית קרם קוקוס
  • 1-2 כפות אינסטנט פודינג וניל (אופציונלי)
  • חופן אגוזים מלך/פקאנים קצוצים
  • כמה כפות חלב סויה (אופציונלי)
  • כמה טיפות תמצית וניל

הכנה

  1. מרסקים את העוגיות לתוך קערה – אפשר להרביץ להם בתוך שקית עם פטיש, או שאפשר פשוט לרסק עם הידיים. לא לרסק לאבקה, כדאי להשאיר שברים גסים.
  2. מרטיבים את העוגיות עם קצת חלב סויה, או קצת מהקרם קוקוס במקום ומערבבים.
  3. ממיסים את השוקולד – במיקרו כל פעם ל-30 שניות ולערבב, או על הגז מעל כלי עם מים.
  4. בקערית נפרדת מערבבים את קרם הקוקוס עם האינסטנט וניל. עד שמתקבל מרקם קצת סמיך.
  5. מערבבים את קרם הקוקוס עם השוקולד המומס עד שמתקבלת תערובת אחידה, ושופכים אותה על העוגיות.
  6. מוסיפים לעיסה את האגוזים הקצוצים ותמצית הוניל, מערבבים היטב.

בשלב הזה יש לנו שתי אפשרויות:

להכניס את הקערה עם התערובת למקרר לחצי שעה – שעה כדי שתתייצב ונוכל לעשות ממנה כדורים ולטבול אותם בפצפוצי קוקוס או קקאו.
או לקחת מגשיות קרח מסיליקון ולדחוס את התערובת כמו שהיא, חמימה ורכה, לתוך המגשית. אני אוהבת את השיטה הזו כי היא מהירה יותר, נוחה יותר (לא תופס המון מקום במקפיא) וגם יוצרת צורות מגניבות לפי המגשיות!

 

45 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי שלום, רציתי לשאול אם במקום קרם קוקוס, אני יכולה בכל המקרים להשתמש רק בחלב סויה
    תודה

    • אפשר לנסות, אבל זה יתן תוצאה שונה. הקרם נותן מרקם עשיר בגלל אחוזי השומן הגבוהים שלו, והוא גם סמיך יותר. אם את משתמשת רק בחלב סויה, עדיף לשים פחות חלב מאשר קרם.

  2. ניתן לוותר על האגוזים? או שהם נותנים משהו למתכון מלבד טעם וקרנץ'?

    • כמובן, האגוזים רק מוסיפים אבל הם לא חובה. אפשר גם להחליף בפקאנים, אגוזי לוז, קשיו או מה שאוהבים, או שאפשר להשמיט לגמרי (למשל בשביל ילדים)

  3. הי, הבלוג נראה נהדר!
    עוגיות פתי בר – הכוונה לביסקוויטים?
    תודה!

  4. וואו! הוספתי קצת ברנדי ויצא מעולה,תודה!

  5. היי קנינו פחית נוזל קוקוס האם זהו הנוזל המדובר? ואם לא האם מתאים לשימוש כאן?
    (זוג + 3 – מעריצים חדשים)

    • היי רן,
      נוזל קוקוס זה מה שנקרא "חלב קוקוס". ההבדל בינו לבין הקרם הוא אחוז השומן והמרקם (הקרם יותר במרקם של שמנת, לעומת הנוזל שהוא כמו חלב).
      לנוזל גם יש טעם יותר מודגש של קוקוס.
      אם אין לך קרם, אתה יכול להשתמש בקצת מהנוזל, או בחלב סויה במקום. אבל זה יוצא הכי טעים עם הקרם :)

  6. זאת הפעם השנייה שעשיתי את כדורי השוקולד. מעולים !!

  7. עוד מתכון מעולה!
    הכנתי ושמתי בתבניות של קוביות קרח עם צורות ויצא מגניב וטעים!
    לא ממש יצא לי כמו כדורי שוקולד אלא יותר כמו גלידה (אולי שמתי יותר מידי "חלב"?)
    בקיצור, בעלי מת על זה :)
    תודה!
    נועה

    • אפשר לשים פחות חלב/קרם קוקוס, או שאפשר לחלץ אותם מהתבניות ולתת להם להפשיר קצת לפני שאוכלים. ואז הם נהיים רכים כמו כדורי שוקולד.

  8. וואו, עשיתי את זה הערב,
    כדורי שוקולד מושלמים ! הכי טעימים שנעשו פה אי פעם, מרקם מעולה, נימוחים .. אין מילים ! תודה!
    עשיתי בלי אינסטנט וכן עם פקאנים . מושלם.

  9. רציתי לשאול כמה כדורי שוקולד נותנות הכמויות המצויונות המתכון?
    תודה :)

  10. מה יכול להחליף את האינסטנט פודינג?

    • אני לא ממש יודעת. האינסטינקט שלי אומר אבקת סוכר וקצת תמצית וניל, אבל באבקת הפודינג יש גם חומרים מייצבים (נדמה לי עמילן כלשהו).. בכל מקרה שווה לנסות. אני לא יודעת לתת לך כמויות כי לא ניסיתי את זה.

  11. כמה זה חצי שרוול פתי בר? (בגרמים, או במספר ביסקוויטים)
    תודה!

  12. היי, נשמע מעולה ולפני שאני מכינה רוצה לוודא: שתי חבילות שוקולד מריר= 200 גר?
    אני לא נמצאת מול סופר ישראלי וצריכה להתאים הכל…תודה

  13. כמה כדורים בערך לכמות כזו? צריכה להכין לאירוע רב-משתתפים…

  14. נראה יאמיי ביותר!! האם הם יחזיקו מעמד שעה מחוץ למקרר (ביום לא חם) או שהם עלולים להנמס?

  15. תודה תודה! ואם אני אביא אותם בתיק עם כמה קרחונים. מה את אומרת?

  16. אפשר להקפיא אותם אם רוצים להגיע בעוד מספר ימים ?

  17. אני תכף קופץ על המסך…

  18. עשיתי ויצא מעולה, אפשר לדעתך במקום שוקולד מריר לשים קקאו? או גם וגם? כמה בערך?

  19. תודה על עוד מתכון מדהים! הכנתי ויצא טעים מאד, אבל במקום כדורי שוקולד יצאו לי קוביות סופר עשירות של שוקולד מריר. היה טעים, אבל לא ממש דומה לכדורי שוקולד במרקם.
    מה אני יכולה לשנות?

    • איך זה יכול להיות? הביסקוויטים יוצרים מרקם הרבה יותר אוורירי, כמו בכל כדורי שוקולד. אולי לא השתמשת במספיק ביסקוויטים? או ששכחת מהם?

  20. נראה מצויין!
    כשכתבת כמה טיפות תמצית וניל, לכמה בערך התכוונת? סדר גודל..
    תודה!

  21. כמה מ"ל של קרם קוקוס נדרש? יש לי קרטוניות של אלפרו, אז אשמח לקבל מידה מדוייקת יותר :-)
    תודה!

  22. אעשה מזה נקניק ואח"כ אפרוס

  23. במה אפשרלהחליף את הפתי בר? משהו יותר בריא…

    • שיבולת שועל טחונה לאבקה, ואפשר גם אגוזים טחונים. אני לא יודעת לומר לך מינונים מדויקים, צריך להרגיש את המרקם ולהחליט בהתאם

  24. הקרם קוקוס הוא קרם ונוזל מגיעים יחס, להשתמש גם בקרם עצמו וגם בנוזל או לשים רק מהקרם?

  25. נראה לך אפשרי להכין את זה למשלוחי מנות מה שטומר שזה יהיה בחוץ ולא במקרר…?חשבתי להכין לכתה לבנות שלי כל אחת מכינה משהו וזה אומר שזה יה בחוץ יום שלם אפילו יותר

    • את המתכון הזה אי אפשר להשאיר מחוץ לקירור, צר לי
      אני לא בטוחה שיש מתכון שזה כן יעבוד איתו, אלא אם תמירי את הכדורים לכדורי תמרים ואגוזים ואז יש סיכוי סביר שזה יהיה בסדר

להגיב על רן לבטל